Hur Man Skapar En Fil Med Kunder Du Vill Bjuda In

Vilka filformat kan jag använda?

Du kan antingen använda .txt eller .csv filer, som du kan exportera direkt från de flesta versioner av Excel. Ett annat bra alternativ är Notepad, eller en liknande enkel textredigerare.

För att vara säker på att specialtecken (eller icke-västeuropeiska tecken) visas korrekt i dina inbjudningar, ska du se till att din fil sparas med UTF-8 kodning.

Med Google Sheets

Google Sheets är en gratis programvara från Google som kan hjälpa dig konvertera filer till ett format som är enkelt att använda, och för att säkerställa att din inbjudningsfil är korrekt formaterad.

Börja med att ladda upp ditt ark till Google Sheets, eller öppna ett nytt ark och klistra in dina kund-data. Läs igenom dokumentet så att allt ser korrekt ut. Klicka sedan på Ladda ned i menyn Filer. Här kan du välja att ladda ner filen med kommaseparerade värden (Comma Separated Values).

Med Microsoft Excel

En del versioner av Microsoft Excel stöder spara CSV-filer i UTF-8 format (det format du ska använda för Trustpilot). Notera, att det inte är alla versioner av Excel som stöder detta, så vi rekommenderar att du använder Google Sheets som beskrivs ovan.

Börja med att skapa ett kalkylblad som innehåller kundens e-mailkundnamn och referensnummer.

Notera: Kolumnerna måste vara i följande ordningsföljd: (1) e-mail, (2) namn, (3) referensnummer.

Resultatet kan se ut som exemplet nedan

När dokumentet är färdigt, måste du spara det som en kommaseparerad fil. Gå till Spara som... och välj CSV-typ i dropdown menyn.

För att vara helt säker på att alla internationella tecken är korrekta i dina inbjudningar, ska du klicka på knappen Verktyg och välj Webbinställningar. Här finner du menyn Kodning och här ska du välja Unicode (UTF-8).

Klicka på OK och sedan Spara. Nu har du en korrekt formaterad fil, som du kan ladda upp i modulen Bjud in dina kunder.