Så här skapar du en fil med kunddata för uppladdning

Vilka filformat kan jag använda?

Du kan använda antingen TXT- eller CSV-filer, som båda kan skapas i de flesta versioner av Excel. Ett annat bra alternativ är Notepad eller ett enkelt textredigeringsprogram.

För att försäkra dig om att specialtecken (eller icke-västeuropeiska tecken) återges korrekt i dina inbjudningar måste du spara din fil i UTF-8-format.

Google Sheets

Google Sheets är ett gratisprogram från Google som kan hjälpa dig att konvertera filer till ett format som garanterar att din inbjudningsfil är korrekt formaterad.

Börja med att ladda upp ditt kalkylark i Google Sheets, eller öppna ett nytt ark och klistra in datan. Kolla igenom dokumentet så att allt stämmer. Gå sedan till Arkiv, håll muspekaren över Ladda ned somoch välj Kommaavgränsade värden:

Microsoft Excel

I vissa versioner av Microsoft Excel kan du spara CSV-filer i UTF-8-format (det format Trustpilot kräver). Eftersom inte alla versioner av Excel stödjer detta rekommenderar vi dock att du använder Google Sheets i stället (se ovan).

För att skapa en fil i Microsoft Excel, börja med att skapa ett kalkylblad innehållande dina kunders e-mail, namn och referensnummer.

Obs: E-mail, namn och referensnummer är alla obligatoriska, och kolumnordningen i filen måste vara: (1) e-mail, (2) namn, (3) referensnummer.

Ditt kalkylark bör se ut så här:

När kalkylarket är färdigt sparar du det som Kommaavgränsade värden. Gå till Spara som... och välj CSV-formatet i rullgardinsmenyn:

För att försäkra dig om att alla specialtecken återges korrekt i dina inbjudningar klickar du på Verktyg och väljer Webbinställningar. Under menyn Kodning väljer du Unicode (UTF-8).

Klicka på OK och därefter Spara. Nu har du en fil i rätt format som du kan ladda upp i modulen Bjud in kunder.