Riktlinjer för användande av Trustpilots Kategori-badge

Vår Kategori-badge är en av våra mest kraftfulla badges, eftersom den visar ett företags ranking/placering i en viss kategori.

Funktioner

Det finns fem typer av Kategori-badges som visar olika kategoriplaceringar:

• Nummer 1 i Kategori (för företag rankade som nummer 1 i en kategori)
  • TOP 3 i Kategori (för företag rankade som nummer 2 eller 3 i en kategori)
  • TOP 5 i Kategori (för företag rankade som nummer 4 eller 5 i en kategori)
  • TOP 10 i Kategori (för företag rankade som nummer 6-10 i en kategori)
  • TOP 100 i Kategori (för företag rankade som nummer 11-100 i en kategori)

Obs: Formuleringen "TOP … i Kategori" syftar på ett intervall, inte på en absolut placering.

Kategori-badgen finns i 6 standardstorlekar för att passa din webbsida:

• 100px x 86px
  • 120px x 103px
  • 140px x 120px
  • 180px x 155px
  • 220px x 189px
  • 280px x 240px

Kategori-badgen finns i två olika format - kodgenererad (skript) eller statisk (Adobe Illustrator och Photoshop) - och du väljer själv vilken du vill använda.

En kodgenererad Kategori-badge uppdateras automatiskt om företagets ranking i kategorin förändras. Uppdateringen genomförs både på Kategori-badge-sektionen på företagskontot och på företagets egen webbsida, om skriptet har implementerats där.

Den statiska Kategori-badgen är inte dynamisk, och ger därför företaget större flexibilitet när det gäller design (form, färg och storlek).

Användning

• Kategori-badgen finns tillgänglig på ditt företagskonto på Trustpilot. Gå till fliken Integrationer, scrolla längst ner och klicka på andra integrationsalternativ.
  • Alla Lite-, Pro- och Enterprise-användare kan använda Kategori-badgen.
  • Kategori-badgen visar din placering i den kategori (eller de kategorier) som är relevant(a) för ditt företag. Är du inte registrerad i någon kategori? Här kan du läsa mer om hur du ansöker.
  • Var försiktig med att använda den statiska Kategori-badgen i tryckta marknadsföringsmaterial (t.ex. flygblad, tidningar och broschyrer), då ett företags ranking i en viss kategori kan ändras när som helst. Det är företagets eget ansvar att se till så deras badge hela tiden visar deras aktuella ranking enligt Trustpilot.

Missbruk

• Användningen av Trustpilots Kategori-badge måste ske enligt våra Villkor.
  • Missbruk inkluderar bl.a. otillåten användning av Kategori-badgen.
  • Missbruk av Kategori-badgen rapporteras och eskaleras till Trustpilots Compliance-team.