Guide: Konfigurera ditt SPF-record Följ

Om SPF:

SPF (Sender Policy Framework) är ett verktyg som motarbetar spam. Det hindrar spammare från att skicka obehöriga e-mail från din webbsida och säkrar att dina kunder inte får spam skickat till sig i ditt namn. Om du vill skicka omdömesinbjudningar från din domän kräver Trustpilot att du använder SPF.

Så här går du till väga:

Om du inte vet hur man konfigurerar ett SPF-record på din domän hjälper de flesta värdtjänster gärna till med detta. När du väl har upprättat ett SPF-record måste du lägga till trustpilotservice.com som verifierad värd.

Tips på värdtjänster/webbhotell:

Några viktiga regler att komma ihåg:

• Vänligen lägg till include:trustpilotservice.com i ditt SPF-record
  • Fältet där du skriver in ditt SPF-record får innehålla max. 255 tecken
  • Fältet får endast innehålla 10 domännamn - om du anger ett domännamn och dess DNS har domänen listad, räknas även dessa

Om dessa regler inte följs innebär det att DNS kommer att vägra läsa ditt SPF-record, vilket i sin tur innebär att det inte kommer att fungera.

När allt väl har konfigurerats måste du vänta på att resten av internet tar emot ändringarna (detta tar ca. 24 timmar). Det finns flera olika kostnadsfria tredjepartsverktyg på nätet som kan hjälpa dig att kontrollera när ditt DNS-record är uppdaterat och klart att användas.

Obs: Trustpilot stödjer inte DKIM (DomainKeys Identified Mail), och därmed inte heller DMARC (Domain Message Authentication Reporting & Conformance)-system.