Frågor och svar om Trustpilots TrustBox-widgets

När dina befintliga kunder pratar om ditt företag lyssnar dina potentiella kunder.

Börja samla in omdömen redan idag!

Få svar på några av de vanligaste frågorna om hur du implementerar Trustpilots TrustBox-widgets, hur de läses in och visar omdömen, samt vilka du har tillgång till.

Tillgänglighet

Jag har ett gratiskonto. Finns det några TrustBoxar som jag kan använda på min webbsida?

Ja. Med ett gratiskonto har du tillgång till två TrustBoxar.

Jag har implementerat TrustBox-skriptet för Carousel-widgeten men den visar endast Trustpilots logotyp och antal omdömen. Varför visar den inte Carousel-TrustBoxen?

Alla våra kunder med Pro- och Enterprise-paket har tillgång till Carousel-TrustBoxen. Om du har ett gratiskonto eller Lite-paketet, eller om du har bytt från Pro till Lite-paketet, har du tyvärr inte tillgång till Carousel-TrustBoxen.

Jag skulle vilja ha en TrustBox som gör det möjligt för konsumenter att skriva omdömen direkt på webbsidan. Har ni en sådan?

Ja, det har vi! Med Evaluate-TrustBoxen kan konsumenter skriva omdömen direkt på din webbsida.

Inläsningsproblem

Varför laddar inte min TrustBox ordentligt? Den visar bara en länk till Trustpilot.

Det verkar som att bootstrap-skriptet inte har lästs in. Bootstrap-skriptet är det första av två kodavsnitt som du behöver för att kunna integrera en TrustBox på din sida.

Vi rekommenderar att du placerar skriptet i <head></head>-sektionen i din webbsidas HTML-kod. Om du inte har tillgång till den kan du även placera den i <body></body>-sektionen precis före TrustBox-koden (det andra kodavsnittet).

Läs gärna vår guide för att säkerställa att din TrustBox har implementerats korrekt om du använder en single-page application.

Obs: Det kan hända att din TrustBox inte laddar i Internet Explorer 11 om din sida är konfigurerad till att köra i kompatibilitetsläge med Internet Explorer 9. Du kan kontrollera detta genom att söka efter taggen <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=9"> i head-elementet på din sida. Om den är där, betyder det att din sida är felkonfigurerad och då är det bara att ta bort taggen.

Vad händer med min TrustBox om Trustpilots system är nere?

Alla våra TrustBoxar har 30-dagars cachelagring i reserv, så dina TrustBoxar visas även om vi mot förmodan skulle få ett systemfel. Dina omdömen kommer dock inte att uppdateras var 20e minut så länge problemet kvarstår. Om cachelagringstiden går ut, kommer TrustBoxarna att visa en logotyp istället.

Kan reklamblockerare blockera omdömen från att visas i TrustBoxen?

Det beror på reklamblockeraren. Reklamblockerare är alla olika och de kan blockera en rad olika saker. Så vi kan inte garantera att alla reklamblockerare låter alla våra TrustBoxar visa omdömen. Med det sagt, bevakar vi våra TrustBoxar för att detta inte ska bli ett problem.

Vilka webbläsare är kompatibla med TrustBoxar?

Trustpilot stöder Chrome, Firefox, Safari och Edge.

TrustBoxar är inte kompatibla med Safari för Windows och Internet Explorer v. 10, samt tidigare versioner.

Obs: TrustBoxar fungerar utan problem i nyare versioner av Safari på Mac OS, men det kan hända att du stöter på problem med äldre versioner av Safari.

Frågor om implementering

Hur lägger jag till en TrustBox på min webbsida?

När du har valt en TrustBox och konfigurerat den i Trustpilot Business, behöver du lägga till en kod på din webbsida. Här är en steg-för-steg-guide och video som visar dig hur du kommer igång med din TrustBox.

Kan jag implementera en TrustBox på min WordPress-sida?

Ja. Du behöver lägga till bootstrap-skriptet i sidhuvudet på din visningssida. För att kunna göra detta behöver du ändra mallfilen header.php i WordPress. Du kan behöva be en utvecklare om hjälp med detta.

Du kan även ändra från visuellt läge till textläge i WordPress och sedan klistra in TrustBoxens JavaScript- och HTML-kodavsnitt i redigeraren.

Jag ser inga produkter i Product Review-TrustBoxen som jag nyss installerade. Hur upprättar jag produkter och länkar dem till min TrustBox?

Kontrollera att du har skapat din produktkatalog korrekt och kontakta sedan en av våra supportmedarbetare för hjälp.

Mina Rich Snippet-stjärnor har försvunnit från Google. Varför har de försvunnit och vad kan jag göra för att få tillbaka dem?

Det är upp till Google huruvida du får Rich Snippet-stjärnor i sökresultaten. Se till att noggrant kontrollera din webbsida för att öka dina chanser att få tillbaka dina stjärnor.

Viktigt: Den 16 september, 2019 ändrade Google sina riktlinjer för Rich Snippets. Du kan läsa mer om vad detta innebär för Trustpilots kunder och community i denna artikel.

Påverkar TrustBoxen min webbsidas inläsningshastighet och SEO?

TrustBoxar är designade för att ha en minimal inverkan på din webbsida. Första gången din sida läses in efter att du har implementerat en TrustBox, kommer du att få en förfrågan om att läsa in ett mindre skript. Skriptet hämtar inte TrustBoxens innehåll förrän din sida har lästs in.

TrustBoxen väntar på att din sida läses in helt för att minimera effekten. Om din sida läses in långsamt, kan det hända att Google inte indexerar din sida och detta kan påverka din SEO.

Stöder TrustBoxar Subresource Integrity (SRI)?

Nej. Om du använder dig av ett SRI-hashvärde, behöver du uppdatera din webbsida varje gång Trustpilot uppdateras för att säkerställa att dina TrustBox-widgets fortfarande fungerar.

Standarden PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) gäller inte för Trustpilots widgets eftersom att Trustpilot inte hanterar, behandlar, lagrar eller överför betalkortsuppgifter.

Det är rekommenderat för kunder som följer PCI DSS-standarden att separera PCI DSS-aktiviteter från andra webbkomponenter och skydda dem enligt deras särskilda ansvarsområden.

Visningsproblem

Hur ändrar jag språket på min TrustBox?

Det finns två saker du behöver göra för att ändra språket på din TrustBox. Först kan vi börja med att ändra visningsspråket.

1. I Trustpilot Business > Visa upp omdömen > TrustBox-bibliotek väljer du din TrustBox.
  2. Ta dig till Konfigurera din TrustBox under Skaffa din TrustBox.
  3. I rullgardinsmeny för Föredraget språk väljer du ditt språk och klickar sedan på Hämta kod.

Nu är det dags att filtrera dina omdömen så att endast omdömen i ditt valda språk visas.

• När du implementerar TrustBox-skriptet, lägg till data-review-languages-inställningen och se till att det matchar data-locale-språket.
    T.ex. data-locale="sv-SE" data-review-languages="sv"

Kan jag byta färg på min TrustBox?

Nej. Du kan inte byta färg på din TrustBox. Vissa TrustBoxar har olika teman du kan välja mellan, men du får inte anpassa din TrustBox.

Har TrustBoxar responsiv design?

Definitivt. Alla våra TrustBoxar är responsiva. De har interna brytpunkter som säkerställer att placeringen av innehållet anpassas efter de givna dimensionerna, och de har en scroll-funktion.

TrustBoxar integreras i en iFrame på din webbsida. Denna iFrame stödjer inte storleksändringar fullt ut, så TrustBoxen kommer inte att vara fullt flexibel i alla dimensioner. TrustBoxens bredd anpassas när du ändrar storlek på webbläsarfönstret, medan höjden förblir densamma. Ställ in bredden på 100% och justera höjden på dina DOM-element så att de stämmer överens med TrustBoxens minimihöjd för bästa resultat.

Obs: Kontrollera TrustBoxens minimi- och maximivärden innan du påbörjar implementeringen. Denna information hittar du på TrustBoxens förhandsgranskningssida.

Hur visar jag upp omdömen på mobil med en TrustBox Carousel?

Skapa en responsiv TrustBox genom att öka höjden på iFramen till att bli större på mobil. Du kan lägga till en ny HTML-sektion och öka iFramens höjd med CSS.

Se exempel:

<div class="carousel">
<!-- TrustBox widget -->
<div class="trustpilot-widget" data-locale="sv-SE" data-template-id="53aa8912dec7e10d38f59f36" data-businessunit-id="5400267300006400057a0113" data-style-height="130px" data-style-width="100%" data-theme="light" data-group="on" data-stars="1,2,3,4,5">
<a href="https://se.trustpilot.com/review/minwebbsida.com" target="_blank">Trustpilot</a>
</div>
<!-- End TrustBox widget -->
</div>
<style>
/* Target mobile displays with a media query */
@media (max-width: ...) {
  .carousel {
width: 320px;
  .carousel iframe {
height: 280px !important;
</style>