Frågor och svar om Trustpilots TrustBox-widgets

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Trustpilots TrustBox-widgets – implementering, inläsningstid, webbläsarstöd, spårning, SEO m.m.

Hur ofta uppdateras TrustBoxarna?

Omdömesdatan uppdateras var 20e minut.

Vad händer med min TrustBox om Trustpilot skulle råka ut för ett systemfel?

TrustBoxarna har ett extra reserv-cacheminne (30 dagar), så din TrustBox kommer fortsätta att visa omdömesinnehåll. Dock kommer omdömesdatan inte att uppdateras förrän problemet har lösts. Om reserv-cacheminnet inte är tillgängligt eller om det har löpt ut visas en reservlogotyp i stället.

Varför läses min TrustBox inte in ordentligt? Det visas bara en länk till Trustpilot.

Kontrollera så att skriptet är korrekt implementerat på sidan. Vi rekommenderar att du lägger till skriptet i head-sektionen. I brist på tillgång till denna sektion bör du i stället lägga till det i body-sektionen precis ovanför div-koden. Om du använder en single-page application (SPA) hittar du mer information här.

Du kan uppleva problem med inläsningen av din TrustBox i Internet Explorer 11 om din sida är konfigurerad så att den körs i IE9-kompatibilitetsläge. Kontrollera om så är fallet genom att söka efter taggen <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=9"> i head-sektionen. Om du hittar den innebär det att din sida är felkonfigurerad – ta i så fall helt enkelt bort taggen.

Hur ändrar jag språk i min TrustBox?

Du kan ändra språk genom att konfigurera data-locale-variabeln. Välj denna variabel i konfigureringssektionen för varje TrustBox.

Vilka webbläsare stödjer TrustBoxar?

TrustBoxar är utvecklade för att fungera i alla moderna webbläsare: Chrome, Firefox, Safari (iOS), Edge, Opera och Internet Explorer (v. 11 och nyare).

Följande webbläsare stödjer inte TrustBoxar: Safari för Windows samt Internet Explorer 10 och äldre.

Notera: TrustBoxar visas korrekt i nyare versioner av Safari på Mac OS, men du kan uppleva problem med äldre versioner av Safari.

Blir min webbsida långsammare med en TrustBox och vad har det i så fall för inverkan på SEO?

TrustBoxarna är utformade så att de ska påverka din webbsida så lite som möjligt. När din webbsida läses in för första gången efter implementeringen får du en begäran om att ladda ett litet skript. Detta skript hämtar inte TrustBox-innehållet förrän din sida har lästs in. Läs mer.

TrustBoxarna minimerar sin egen påverkan på din webbsida genom att vänta tills den har laddat klart. Om webbsidan själv är väldigt långsam är det möjligt att Google inte indexerar den, vilket kan ha konsekvenser för din SEO. Sidhastighet är en av många faktorer som kan påverka SEO. Så länge inläsningen av din sida inte tar extremt lång tid finns det dock ingen anledning till oro.

Vad spårar Trustpilot i TrustBoxarna?

Trustpilot använder så kallad impression tracking för att kontrollera hur många gånger en TrustBox laddas. Vi använder också speed performance tracking via New Relic för att se hur snabbt en TrustBox laddas. Därefter använder vi tracking-datan för att fortlöpande övervaka och förbättra TrustBoxens prestanda.

För att kunna utföra geografiska prestationsanalyser i New Relic ersätter vi de spårade IP-adresserna med geografisk data som vi sedan lagrar i våra system. Vi lagrar inte själva IP-adresserna. Läs mer här.

Kan jag lägga till en TrustBox i min egen Android- eller iOS-applikation?

Du kan implementera en TrustBox-widget i en app som byggts i Android eller iOS med hjälp av webview. Alternativt kan du använda våra API:er för att bygga en skräddarsydd TrustBox-widget. Läs mer.

Kan jag implementera en TrustBox via ett system som använder XML?

Ja, men var uppmärksam på att du måste ändra i TrustBoxens kod-snippet när du använder CMS eller andra system baserade på XML. I kodavsnittet till TrustBoxen finns det en egenskap som kallas async. För att den ska överensstämma med XML-specifikationen måste du ändra async till async="async".

Kan jag visa en TrustBox i ett popup-fönster?

TrustBoxarna är baserade på API:er. Vissa av dem kan öppnas som popups eller i nya fönster, beroende på hur de implementerats. Det finns också två TrustBoxar i biblioteket som har en popup-funktion: vår Pop-Up TrustBox och vår Drop-Down TrustBox. Båda tar upp minimalt med utrymme på webbsidan men expanderar när man klickar på dem.

Kan jag visa en flytande TrustBox i ett hörn på min webbsida?

Så länge du använder en behållare kan du placera TrustBoxen var du vill. Ta hjälp av din utvecklare för detta.

Kan jag implementera en TrustBox på min WordPress-webbsida?

Ja. Lägg till TrustBoxens Javascript-kodavsnitt i sidhuvudet på den sida där du vill visa TrustBoxen. Då detta kräver ändringar i din header.php-mallfil i WordPress kan du behöva ta hjälp av en utvecklare. Läs mer här.

Du kan också ändra från Visual till Text edit mode i WordPress och därefter infoga TrustBox-Javascriptet och HTML-koden i redigeraren.

Hur visar jag omdömesdata i en TrustBox Carousel på mobila enheter?

Skapa ett flexibelt stadium genom att överskriva höjden på iframen så att den blir större på mobila enheter. Du kan lägga till en ny HTML-division runt TrustBoxen och överskriva höjden på iframen med CSS.

Exempel:

<div class="carousel">
<!-- TrustBox widget -->
<div class="trustpilot-widget" data-locale="sv-SE" data-template-id="53aa8912dec7e10d38f59f36" data-businessunit-id="5400267300006400057a0113" data-style-height="130px" data-style-width="100%" data-theme="light" data-group="on" data-stars="1,2,3,4,5">
  <a href="https://se.trustpilot.com/review/www.minwebbsida.se" target="_blank">Trustpilot</a>
</div>
<!-- End TrustBox widget -->
</div>
.carousel {
  width: 320px;
.carousel iframe {
  height: 280px !important;