Frågor och svar om TrustBox Följ

Vanliga frågor

Hur gör jag för att ändra bredden på en TrustBox så att den passar min hemsida? Kan jag ge den en responsiv storlek så att den också ser bra ut på mobila enheter?

Vissa av våra TrustBoxar är responsiva, vilket innebär att du kan justera längden och bredden beroende på deras placering. Om du ställer in egenskapen data-style-width till 100% så kommer TrustBoxen att anpassa sig efter bredden på din sida. Detta ger din TrustBox en flexibel bredd. Till exempel kan data-style-width i följande exempel ändras för att justera TrustBoxens bredd.

Före:
<div class="trustpilot-widget" data-locale="en-US" data-template-id="123" data-businessunit-id="456" data-style-height="240" data-style-width="380"></div>

Efter:
<div class="trustpilot-widget" data-locale="en-US" data-template-id="123" data-businessunit-id="456" data-style-height="240" data-style-width="100%"></div>

(Om du tycker att din TrustBox ser beskuren ut efter att du har ändrat dess dimensioner kan du antingen återgå till originalet eller välja en responsiv TrustBox.)

Kan jag ändra höjden på min TrustBox?

Ja, höjden på din TrustBox kan ändras. Varje TrustBox har en standardhöjd, beroende på dess design. Notera däremot att höjden alltid anges i pixlar (px) och inte i procent (%). Höjden kan ändras genom att ändra egenskapen "data-style-height", som visas nedan.

<div class="trustpilot-widget" data-locale="en-US" data-template-id="123" data-businessunit-id="456" data-style-height="240" data-style-width="380"></div>

Är den nya Horizontal TrustBox responsiv?

Ja, Horizontal TrustBox kan göras responsiv med en enkel ändring av egenskapen data-style-width (som visas ovan). Genom att ange egenskapen till 100%, ger du denna TrustBox en flexibel bredd. TrustBoxens kod-snippet bör se ut så här:

<div class="trustpilot-widget" data-locale="en-US" data-template-id="5406e65db0d04a09e042d5fc" data-businessunit-id="XXXXX" data-style-height="28" data-style-width="100%" data-theme="dark"></div>

Jag har ändrat bredden på min Drop-Down TrustBox, men nu ser den felaktig ut när jag klickar på den. Varför?

Vi rekommenderar att du håller bredden på din Drop-Down TrustBox inställd på 100%. När denna TrustBox infogas i HTML-behållaren får den automatiskt samma bredd. Detta säkerställer att TrustBoxen alltid ser bra ut i alla slags webbläsare och enheter.

Kan jag lägga till en TrustBox i min egen Android- eller iOS-applikation?

Ja. Det går att implementera en TrustBox-widget inuti en app oavsett vilket operativsystem du använder. TrustBoxar kan implementeras i webviews i applikationer byggda i både Android och iOS. Alternativt kan du använda våra API:er för att bygga en skräddarsydd TrustBox-widget.

Jag använder en TrustBox som kan ha antingen en mörk eller ljus bakgrund. Hur ändrar jag mellan dessa två?

Det går att ändra färgtema på följande TrustBoxar: Carousel, Drop-Down, Horizontal, Micro (utom Micro Button), Mini, Mini Carousel, Pop-Up, Quote, Slider, Starter, samt alla Product Review-TrustBoxarna.​ Du kan ändra färgtemat i förhandsgranskningssektionen under Konfigurera din TrustBox. Välj mellan ljust eller mörkt färgtema beroende på vad som passar bäst på din webbsida. Du har också möjlighet att byta färgtema för TrustBoxen genom att manuellt lägga till egenskapen data-theme= i HTML-koden, t.ex. data-theme ="light".

Kan jag bestämma vilka stjärnbetyg jag vill visa i mina TrustBoxar?

Ja. Under punkten Välj dina omdömen kan du välja vilka omdömen du vill visa. Du kan också manuellt lägga till den extra egenskapen data-stars direkt i HTML-koden. Du kan till exempel infoga data-stars="3,4,5" för att visa 3-, 4- och 5-stjärniga omdömen eller data-stars="5" för att visa endast 5-stjärniga omdömen.

Här är ett exempel på hur koden skulle se ut om du endast vill visa 4- och 5-stjärniga omdömen i din TrustBox:

<div class="trustpilot-widget" data-locale="en-US" data-template-id="5406e65db0d04a09e042d5fc" data-businessunit-id="XXXXX" data-style-height="28" data-style-width="100%" data-theme="light" data-stars="4,5"></div>

Finns det något sätt att välja vilka omdömen som visas i en TrustBox?

Ja. Du kan välja vilka omdömen eller vilken typ av omdömen som visas i dina TrustBoxar genom att ange Dina favoritomdömen, eller så kan du konfigurera en Målinriktad TrustBox via Dina omdömen efter tags.

Under Dina favoritomdömen kan du välja specifika företagsomdömen som du önskar visa i dina TrustBoxar. I TrustBox-biblioteket kan du välja Dina favoritomdömen och konfigurera TrustBoxens kod-snippet därefter. De utvalda favoritomdömena kommer att visas i alla TrustBoxar som använder vederbörande dataattribut. Omdömen kan också väljas utifrån stjärnbetyg och tags.

Målinriktade TrustBoxar hämtar specifika omdömen via tags. Du kan tagga dina omdömen under fliken Företagsomdömen på ditt företagskonto, eller genom att använda våra API:er för taggning av omdömen. När du implementerar din TrustBox lägger du till egenskapen data-tags för att hämta omdömen med tagen du valt.

Jag har följt instruktionerna och lagt till koden i HEAD-sektionen, och nu har scriptet kopierats till alla HEAD-sektioner på min webbsida. Är det möjligt att hoppa över script-koden i HEAD-sektionen, och istället lägga till den fullständiga koden i BODY-sektionen?

När du infogar script-taggen i HEAD-sektionen på din webbsida gör den att TrustBoxen laddas snabbare och fungerar bättre. TrustBoxen kommer dock fortfarande fungera om du lägger till <mark class="inline-comment" data-thread-id="bdd25c09-742e-46ad-b671-4b7d1781b3c9"><script></mark>-taggen i BODY-sektionen på din webbsida. Vi rekommenderar dig dock i så fall att även inkludera <mark class="inline-comment" data-thread-id="bdd25c09-742e-46ad-b671-4b7d1781b3c9"><script></mark>-taggen i BODY-sektionen för att undvika felaktigheter.

Kan jag implementera en TrustBox via ett system som använder XML?

Ja, men var uppmärksam på att du måste ändra i TrustBoxens kod-snippet när du använder CMS eller andra system baserade på XML. Du måste ändra XHTML-alternativet för HTML 5 tag async. XHTML-alternativet är async="sync", därför måste <script>-tagen ändras från async till async="async".

Hur ofta uppdateras TrustBoxen? Uppdateras den i realtid?

TrustBoxen uppdateras inte i realtid, men cirka var 20:e minut.

Kan de nya TrustBoxarna öppnas som pop-up-fönster?

De nya TrustBoxarna är API-baserade. Vissa av dem kan därför öppnas som pop-ups eller i nya fönster, beroende på hur de implementerats. Därutöver finns det två nya TrustBoxar i biblioteket som har en pop-up-funktion: vår Pop-Up TrustBox och vår Drop-Down TrustBox. Båda tar upp väldigt lite plats på din webbsida, men utvidgas när man klickar på dem.

Hur ändrar jag språket i min TrustBox?

Du kan ändra språket genom att konfigurera data-locale-variabeln. Välj denna variabel i konfigureringssektionen för varje TrustBox.

Vilka webbläsare stödjer de nya TrustBoxarna?

TrustBoxar är utvecklade för att fungera i alla moderna webbläsare: Chrome, Firefox, Safari (iOS) och Internet Explorer (v. 9 och nyare).

Följande webbläsare stödjer inte TrustBoxar: Safari för Windows, Internet Explorer 8 och äldre.

Notera: TrustBoxar visas korrekt i nyare versioner av Safari på Mac OS, men du kan uppleva problem med äldre versioner av Safari.

När en webbläsare inte stödjer en TrustBox visas TrustBoxen inte ordentligt.

Kan jag implementera en TrustBox på min WordPress-webbsida?

Ja, det kan du. Den bästa implementeringsmetoden är att lägga till TrustBoxens Javascript-kod-snippet i header-avsnittet på den önskade sidan. Då detta kräver en ändring av din WordPress header.php-mallfil, kan du behöva ta hjälp av din webmaster för att genomföra ändringen. Läs mer här.

En annan implementeringsmetod är att ändra från Visual till Text edit mode i WordPress, och därefter infoga TrustBox-Javascriptet och HTML-koden i editorn.

Behöver jag lägga till scriptet i HEAD-sektionen flera gånger om jag har mer än en TrustBox på min webbsida?

Nej. Du behöver endast lägga till scriptet i HEAD-sektionen en gång, oavsett hur många TrustBoxar du har på din webbsida.

Blir min webbsida långsammare med en TrustBox?

TrustBoxarna är utformade så att de ska påverka din webbsida så lite som möjligt. När din webbsida läses in för första gången efter implementeringen av en TrustBox, kommer en begäran att komma upp om att ladda ett litet script som väntar tills din sida lästs in innan den hämtar eventuellt TrustBox-innehåll. Användargränssnittet och omdömena i TrustBoxen läses inte in förrän din webbsida har laddat klart.

Påverkar TrustBoxens inläsningstid min webbsidas SEO?

Som står att läsa ovan väntar TrustBoxen tills din webbsida laddat klart för att minimera sin påverkan på sidan. Om webbsidan själv är väldigt långsam är det möjligt att Google inte indexerar den, vilket kan påverka din SEO. Sidhastighet är en av många faktorer som kan påverka din SEO. Så länge inläsningen av din sida inte tar extremt lång tid finns den ingen anledning till oro.

Kan TrustBoxen cachas?

TrustBoxarna använder branschens standard-caching för inläsning av snippets. TrustBoxen själv uppdateras var 20:e minut - nytt omdömesinnehåll dyker således upp i din TrustBox inom 20 minuter. Det lilla javascriptet i sidans header läses endast in en gång per sida.

Vilken sorts tracking utför en TrustBox?

Det finns två sorters tracking:

• Impression tracking används för att kontrollera hur många gånger en TrustBox laddas.
  • Speed performance tracking via New Relic används för att se hur snabbt en TrustBox laddas. Trustpilot använder tracking-datan för att övervaka och förbättra prestandan löpande.

Kan jag justera höjden på min Carousel TrustBox för att göra den mer flexibel för mobila enheter?

Ett sätt att skapa ett flexibelt stadium är att överskriva höjden på iframen så att den blir större på mobila enheter. Du kan lägga till en ny HTML-division runt TrustBoxen och överskriva höjden på iframen med CSS.

Exempel:

<div class="carousel">
<!-- TrustBox widget --> <div class="trustpilot-widget" data-locale="en-GB" data-template-id="53aa8912dec7e10d38f59f36" data-businessunit-id="5400267300006400057a0113" data-style-height="130px" data-style-width="100%" data-theme="light" data-group="on" data-stars="1,2,3,4,5"> <a href="https://uk.trustpilot.com/review/bundingo.com" target="_blank">Trustpilot</a> </div> <!-- End TrustBox widget -->
</div>
.carousel { width: 320px; }
.carousel iframe { height: 280px !important; }

Tekniska begrepp

Application Programming Interface (API): Ett API är en uppsättning programmeringsinstruktioner som används för att få tillgång till webb-baserade applikationer. Det är ett software-till-software-gränssnitt och inte ett användargränssnitt, vilket innebär att en användare normalt aldrig ser hur det är strukturerat. API:er gör det möjligt för olika softwaresystem att kommunicera utan att användaren behöver göra något.

Representational State Transfer (REST): REST är en arkitektonisk stil för design av nätbaserade applikationer. Den använder enkla HTTP-protokoll för att göra calls eller anslutningar mellan maskiner.

Content Delivery Network (CDN): Ett CDN är ett stort serversystem som är stationerat i flera datacenter. Det används för att förse slutanvändaren med innehåll som har en hög grad av tillgänglighet och prestanda.

Bootstrap (front-end framework): Ett litet kodavsnitt som används till att ladda in resten av den kod som krävs för att köra programmet. Med bootstrap-koden är det lättare att både använda och uppdatera programmet.

iframe: En iframe, eller inline frame, är ett HTML-element som placerar ett HTML-dokument inom ett annat (i en ram). <iframe>...</iframe>

HEAD: Ett strukturellt HTML-element; en behållare för behandlande av information och metadata från ett HTML-dokument. <head>...</head>

script: Ett HTML head-element, som placerar ett script inne i HTML-dokumentet. Det kan t.ex. fungera som en behållare för script-instruktioner till att länka till externa script. I sig själv är det varken ett block- eller ett inline-element; det visas inte alls, men den kan innehålla instruktioner som dynamiskt genererar block- eller inline-innehåll. <script>...</script>

BODY: Ett HTML-element; en behållare för det visuella innehållet i ett HTML-dokument. <body>...</body>

div: Ett generiskt HTML-body-element på block-level utan semantisk betydelse. Det används för att utmärka ett dokumentavsnitt, vanligtvis för ändamål såsom presentation eller beteende, och kontrolleras av formatmallar eller DOM-calls. <div>...</div>