Bjud in dina kunder med manuella omdömesinbjudningar

Modulen Bjud in kunder är det snabbaste sättet att samla in omdömen från tidigare kunder. Det är ett bra sätt att komma igång med Trustpilot, och väldigt lätt att använda.

Allt vi behöver är en e-mailadress, ett namn och ett referensnummer för varje kund.

Via denna modul kan du bjuda in dina kunder på fyra olika sätt:

1. Ladda upp en fil med din kunddata.
  2. Kopiera och klistra in dina kunddata. (Du har möjlighet att lägga till upp till 300 kunder i taget)
  3. Ange dina kunddata manuellt (en efter en).
  4. Företags- och produktomdömen:

Öppna alla

1. Ladda upp en fil:

Välj Ladda upp fil i modulen Bjud in kunder.

Du kan ladda upp en fil i antingen .csv- eller .txt-format. Båda formattyperna använder kommatecken eller semikolon för att separera datan.

Formatera filen enligt dessa regler:

• Inga tomma rader i dokumentet.
  • Maximal filstorlek 50 MB, ej mer än 20.000 rader.
  • Formatet ska vara UTF-8.
  • Datan måste vara separerad med kommatecken eller semikolon.
  • Fältet för referensnummer får inte innehålla speciella tecken som # eller *. Om du vill använda ett speciellt tecken för att åtskilja data, använd / eller - i stället. Läs vår artikel Speciella tecken i referensnumren för mer information om detta.

Observera: Referensnumret kan vara vilken typ som helst av unik identifikationskod som ni använder internt (till exempel: fakturanummer, ordernummer, etc). Ditt referensnummer bör om möjligt vara transaktionsspecifikt, snarare än kundspecifikt.

Klicka på Godkänn och fortsätt när du har laddat upp filen, och följ sedan instruktionerna på skärmen för att skicka ut inbjudningar till dina kunder.

Läs denna artikel för att få hjälp med hur du skapar din fil: Så förbereder du en fil med de kunder du vill bjuda in.

2. Kopiera och klistra in från ett dokument:

Klicka på Kopiera och klistra in i modulen Bjud in kunder.

Du kan föra in upp till 300 kunder i taget. Vi rekommenderar att du kopierar från en notepad .txt-fil, eller från ett kalkylblad. Du kan också kopiera och klistra in data från andra typer av dokument. När du kopierar data från ett kalkylblad, är dina data vanligtvis separerade med tabulator.

Kolumnerna måste vara i följande ordning: (1) e-mail, (2) namn, (3) referensnummer: För att klistra in data från ditt kalkylblad, måste du först sortera kolumnerna i rätt ordning. Vi kan endast läsa dina data om de står med e-mail i den första kolumnen, namn i den andra kolumnen och referensnummer i den tredje kolumnen.

Fältet för referensnummer får inte innehålla speciella tecken som # eller *. Om du vill använda ett speciellt tecken för att åtskilja data, använd / eller - i stället. Läs vår artikel Speciella tecken i referensnumren för mer information om detta.

3. Ange manuellt:

Välj Ange manuellt i modulen Bjud in kunder.

1. Ange 1 e-postadress, 1 namn och 1 referensnummer.
  2. Klicka på Lägg till och upprepa för varje kund som du vill bjuda in.
  3. När du lagt till alla kunder du vill bjuda in klickar du på Fortsätt
4. Företags- och Produktomdömen:

Välj Produktomdömen i modulen Bjud in kunder.

• Klicka på Välj fil och ladda upp din CSV-fil innehållande den relevanta kund- och produktdatan.
  • Klicka på Fortsätt, ställ in din avsändarinformation och klicka på Fortsätt igen.
  • Konfigurera din målsida, anpassa din mall och klicka på nästa.
  • Kolla igenom översikten och klicka på Skicka inbjudningar nu, om informationen är korrekt.

När du har fullföljt dessa steg visas ett popup-fönster medan dina data överförs till vår server. När vi mottagit datan kommer du att se ett bekräftelse på skärmen. Du är nu klar.

Läs vår artikel Bjud in dina kunder till att skriva produktomdömen för mer information om detta steg.

När du antingen har laddat upp en fil, kopierat och klistrat in från ett dokument eller angett dina kunddata manuellt, kan du gå vidare till nästa steg: Avsändarinformation

Inbjudningsfrekvens

Genom att aktivera funktionen inbjudningspåminnelser ser du till att de kunder som inte lämnat ett omdöme efter det första inbjudningsmailet får en påminnelse. Det är också möjligt att ställa in en fördröjning för inbjudningspåminnelsen.

Grundläggande inbjudningar

Bjud in dina kunder till att lämna omdömen via din egen e-mailtjänst.

Det enda du ska göra är att kopiera länken under Grundläggande inbjudningar och klistra in den i e-mailutskicken till dina kunder.

När dina kunder klickar på länken skickas de vidare till ditt företags omdömessida på Trustpilot.

Observera att dina kunder måste logga in på Trustpilot eller skapa Trustpilot-konton för att kunna skriva omdömen.

Berätta för oss om du aktivt bjuder in dina kunder genom att markera kryssrutan och klicka på Spara inställningar.

Du bör du också informera vårt community om du erbjuder belöningar i utbyte mot omdömen. Informera vårt Compliance-team via e-mail så ser vi till att informationen läggs till på ditt företags profilsida.