Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

Sök på Trustpilots Supportcenter för att läsa om Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxar och produktomdömen, samt för att se steg-för-steg-guider som visar hur du redigerar dina omdömen och kontoinställningar

Hur raderar jag mitt användarkonto?

Den här artikeln är till för omdömeslämnare som har bestämt sig för att radera sina användarprofiler på Trustpilot. Vi raderar varken företagsprofiler eller omdömen - här kan du läsa varför.

Om du lämnade ditt första omdöme som svar på en omdömesinbjudan, skapades det ett konto åt dig i samband med att du publicerade det. Vi skickade även ett välkomst-e-mail till dig vid samma tillfälle. Varje omdöme på Trustpilot måste vara kopplat till en profil, som i sin tur måste vara kopplad till en riktig person. Detta innebär även att du har möjlighet att logga in på ditt konto för att ändra ditt användarnamn och dina profilinställningar. Du loggar in genom att klicka på länken i ditt välkomst-e-mail, eller - om du har raderat e-mailet - genom att ange den e-mailadress din omdömesinbjudan skickades till och begära ett nytt lösenord. När du har dina inloggningsuppgifter kan du följa guiden nedan.

Följ dessa instruktioner för att radera din användarprofil med alla tillhörande omdömen:

  1. Gå till Trustpilot.se och logga in på ditt konto genom att klicka på Logga in längst upp till höger, eller klicka på följande knapp för att komma till vår inloggningssida:
  2. När du loggat in klickar du på din profilbildsikon längst upp till höger för att öppna rullgardinsmenyn

  1. Klicka på Mina inställningar
  2. Klicka på Radera användarkonto och därefter på Radera min profil
  3. Ett popup-fönster dyker upp: Är du säker på att du vill radera ditt konto? Dina omdömen kommer också att raderas.
  4. Klicka på OK för att genomföra borttagandet

Obs: när du raderar ditt användarkonto raderas även dina omdömen. Varken kontot eller omdömena kan återskapas om du skulle ångra dig.

Kommentarer

0 kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.