3. Skicka omdömesinbjudningar

Med Automatisk Feedback Service (AFS) är det enklare än någonsin att samla in omdömen. När kunderna har gjort ett köp eller använt dina tjänster skickar AFS automatiskt ut omdömesinbjudningar. Se hur du konfigurerar det i videon nedan.

Vad är AFS?

Du kan använda Automatisk Feedback Service (AFS) för att skicka omdömesinbjudningar automatiskt till dina kunder efter att de har haft en köp- eller serviceupplevelse med ditt företag. På detta vis kan du samla in fler omdömen och få bättre insikt i vad dina kunder tycker, samt dra nytta av detta för att förbättra kundnöjdheten. Alla omdömen som samlas in via AFS klassas som verifierade omdömen, vilket kan öka förtroende och synlighet.

Hur fungerar AFS?

När en kund har haft en upplevelse med ditt företag, skickar du ett e-postmeddelande till kunden i fråga. Om du lägger till Trustpilot i BCC-fältet för detta meddelande aktiveras AFS, vilket ger oss information för när vi ska skicka en omdömesinbjudan till kunden. Här är en sammanfattning av hur det fungerar:

Grafik över kvitto

1. Din kund genomför ett köp från ditt företag, eller har på annat sätt en upplevelse med ditt företag.

Grafik över e-post

2. Du skickar ett transaktionellt e-postmeddelande till kunden i fråga. Detta meddelande utlöser ett separat e-postmeddelande som skickas till Trustpilot, så att vi vet att vi ska skicka en omdömesinbjudan till kunden.

Grafik över köade inbjudningar

3. Vi placerar en omdömesinbjudan i kö för att skickas. Som standard kommer den att skickas inom 7 dagar, men du kan välja att skicka vid en tidpunkt som passar ditt företag bättre.

Grafik över omdöme

4. När din kund har tagit emot inbjudan, kan kunden skriva ett omdöme om sin upplevelse med ditt företag på Trustpilot.

Det transaktionella e-postmeddelandet du använder för att utlösa AFS, kan exempelvis vara: köporder eller orderbekräftelser, kvitton, välkomstmeddelanden, supportärenden, leveransaviseringar, etc.

Om ditt system inte har ett BCC-fält kan du konfigurera det utan ett BCC-fält eller med någon av våra integrationer.

Konfigurera AFS med ett BCC-fält

När en kund interagerar med ditt företag skickar du transaktionella e-postmeddelanden till kunden. Genom att lägga till Trustpilot som BCC i det här e-postmeddelandet aktiveras AFS och vi får ett meddelande om att skicka ut en omdömesinbjudan. Vi ställer inbjudan i kö och skickar den sedan till kunden – allt optimerat för bästa möjliga svarsfrekvens.

1. Gå in på ditt företagskonto och ta dig till Samla in omdöme > Inbjudningsmetoder > Trustpilots automatiska inbjudningar (AFS).
    2. På den här sidan hittar du din unika Trustpilot-adress, som du kan kopiera genom att klicka på Kopiera e-postadress.
    3. Lägg till denna adress som en BCC-mottagare i det transaktionella meddelandet som du vill använda för AFS. Du behöver göra detta i inställningarna för det system du använder för att utlösa AFS.

För att kontrollera att automatiseringen fungerar som den ska kan du kolla på din inbjudningsstatus, där du ser dina schemalagda och skickade omdömesinbjudningar. Om du ser att inbjudningar skapats via nyligen genomförda transaktioner, fungerar allt som det ska.

Konfigurera AFS utan ett BCC-fält

Välj ett utlösarmeddelande, till exempel orderbekräftelser eller leveransaviseringar, och infoga en dynamisk Structured Data Snippet i e-postmallen. Data Snippet fungerar som utlösare för AFS och signalerar till Trustpilot att skicka en omdömesinbjudan till kunderna. Vi placerar inbjudan i kö för att skickas ut, och kunderna får en perfekt möjlighet att dela med sig av sin feedback. När du har bestämt vilket meddelande du vill använda som utlösare, behöver du lägga en Structured Data Snippet för e-postmallen i fråga.

Här är ett exempel på hur en Structured Data Snippet kan se ut:

<script type="application/json+trustpilot">{"recipientName": "Dynamisk platshållare","recipientEmail": "Dynamisk platshållare","referenceId": "Dynamisk platshållare",}</script>

Det är viktigt att komma ihåg att denna snippet måste implementeras med de dynamiska platshållare som din plattform använder. Platshållarna varierar från plattform till plattform, så kontrollera vilka din plattform använder och byt ut ovanstående exempel med relevanta uppgifter.

Du behöver inkludera alla kommatecken, citattecken och kolon för att din Data Snippet ska läsas in korrekt.

1. Kopiera din unika Trustpilot-adress från ditt företagskonto. Du hittar den här.
    2. Gå till inställningarna för ditt CRM-system eller e-handelsplattform och hitta den sektion där du kan lägga till aviserings- eller utlösarmeddelanden. Denna sektion kan t.ex. heta ”notifikationer” eller ”aviseringar” – namnet beror på vilket system du använder.
    3. Skapa ett nytt utlösarmeddelande för Trustpilot, t.ex. efter orderbekräftelse eller leverans. Lägg till din Structured Data Snippet i HTML-koden i meddelandets brödtext.
    4. I inställningarna för detta meddelande finns ett Till:-fält. Där ska du klistrar in din unika Trustpilot-adress som du kopierade i steg 1. Kontrollera att det endast är Trustpilot som tar emot detta meddelande.

För att kontrollera att automatiseringen fungerar som den ska kan du kolla på din inbjudningsstatus. Här kan se schemalagda omdömesinbjudningar och skicka dem. Om du ser att inbjudningar skapats via nyligen genomförda transaktioner, fungerar allt som det ska.

Inbjudningar via Trustpilots e-handelsintegrationer

Du kan enkelt skicka omdömesinbjudningar till dina kunder via våra e-handelsintegrationer. Utforska våra integrationer och läs mer här.
    Om du använder Shopify och vill skicka omdömesinbjudningar med AFS istället för integrationen kan du läsa mer om hur du konfigurerar det här.

Tillbaka till toppen