1. Fyll i företagsprofilen

Missa inte chansen att visa upp ditt företag och göra ett bestående intryck på potentiella kunder. Vi visar dig hur du fyller i din företagsprofil, så att du kan visa upp dig från din bästa sida. Följ bara med i videon nedan.

Fyll i företagsprofilen

Vi tillåter endast grundläggande HTML på företagsprofilen för Standardpaketet eller mer avancerade paket. Vi har dock inte möjlighet att erbjuda hjälp med att anpassa din profilsida.

Kom igång genom att gå till ditt företagskonto på Trustpilot, välj sedan Inställningar > Inställningar för offentlig profil > Profilsida.

Grundläggande information

Lägg till ditt företagsnamn, domän och logotyp för att skapa en snygg förhandsgranskning. Klicka på Spara och publicera när du är nöjd.

Företagsbeskrivning

Berätta allt om ditt företag för dina kunder. Vad är det som gör att du står ut från mängden? Skriv minst 200 ord för att ta fram en övertygande presentation. Kom ihåg att trycka på Spara och publicera sedan.

Verifiera företagsuppgifter

Öka transparensen och skapa förtroende genom att verifiera viktiga företagsuppgifter. Uppgifterna du verifierar visas i form av en checklista på din profilsida.

1. I sektionen Verifiera företagsuppgifter kan du verifiera uppgifter. Klicka på ett av alternativen för att komma igång.
    2. Verifieringsmetoden varierar beroende på vilka uppgifter du väljer att verifiera. Du kan läsa mer om hur du verifierar olika typer av företagsuppgifter här nedan.
    Identitetsbevis

För att verifiera din identitet kommer vi efterfråga identitetsbevis från en administratör som är kopplad till kontot. Administratören måste ladda upp ett foto av ett giltigt dokument som inte är utgånget eller fysiskt skadat. Dokument som stöds inkluderar:

Kontaktuppgifter

För att verifiera dina kontaktuppgifter behöver du synkronisera ditt Google Business-konto med Trustpilot. Ditt Google Business-konto måste vara verifierat för att vi ska kunna synka och verifiera dina kontaktuppgifter på din Trustpilot-profil.

Om din Google My Business-profil har statusen ”Verifierad” synkar vi dina kontaktuppgifter till din Trustpilot-profil och en bock kommer att synas i dina kontaktuppgifter.

Om ditt Google Business-konto inte är verifierat eller väntar på verifiering kommer vi inte kunna verifiera dina kontaktuppgifter på Trustpilot. Verifiera först ditt Google Business-konto och försök sedan igen.

Kategorier

Gör det lättare för kunder att hitta dig genom att välja en kategori för ditt företag. Välj en primär kategori och upp till fem ytterligare kategorier.

1. Gå in på ditt företagskonto och ta dig till Inställningar > Inställningar för offentlig profil > Kategorier.
    2. Sök efter en kategori i sökfältet under Välj en kategori. Välj en kategori och klicka sedan på + Lägg till.
    3. Du kan upprepa denna process för att lägga till upp till sammanlagt sex kategorier.
    4. Välj en av kategorierna som din primära kategori genom att klicka på Ange som primär kategori.

Kontaktuppgifter

Ange alla relevanta kontaktuppgifter och låt oss veta i vilket land ditt företag är registrerat. Det kommer att påverka din marknadsrankning och företagskategori. Klicka på Spara och publicera när du är klar.

Lägg till en ny användare

Användartyper

• Administratör – Användaren får full tillgång till ditt företagskonto, inklusive behörighet till att ändra företagets kontoinställningar. Användaren får även tillgång till alla domäner som tillhör företagskontot.
    • Manager – Användaren får tillgång till att hantera valda domäner. Denna användare har dock inte tillgång till företagets kontoinställningar.
    • Omdömesmanager – Användaren får tillgång till att hantera omdömen för valda domäner och/eller platser. Den här användaren får även tillgång till att lägga till widgetar.

Lägg till en användare

1. Gå in på ditt företagskonto och klicka på Inställningar > Inställningar för företagskonto > Användare. Klicka på knappen Bjud in en ny användare.
    2. Ange användarens e-postadress. Välj ett språk från rullgardinsmenyn och välj sedan roll och domäner/platser som användaren kan komma åt. När du är klar klickar du på Bjud in användare.
    3. Den nya användaren får ett verifieringsmeddelande via e-post. Hen behöver öppna mejlet och klicka på Skapa ditt konto
    4. Användaren behöver välja ett eget lösenord och acceptera våra villkor, och sedan klicka på Slutför installation.

Tillbaka till toppen