2. Konfigurera omdömesinbjudningar

Se till att inbjudningarna hamnar i kundernas inkorgar istället för bland skräpposten. Vi visar dig hur du optimerar dina omdömesinbjudningar för att nå så många som möjligt. Följ med i videon nedan.

E-postinställningar

Logga in på Trustpilot Business och gå till  Inställningar > Inbjudningsinställningar > E-postinställningar.

Välj en mall

Välj standardmallar för att bjuda in kunder till att lämna företags- och produktomdömen.

Företagsnamn

Hjälp kunderna att känna igen ditt företag genom att visa ditt företagsnamn eller domän i inbjudningsmallarna.

Avsändarnamn

Se till att kunderna vet vem som bjuder in dem. Visa ditt företagsnamn som avsändare i inkorgen.

Svarsadress

Ange en svarsadress för kunder som föredrar att svara via e-post istället för att skriva ett omdöme. E-postadressen som du använder för att logga in på Trustpilot är standardadressen här, men du kan ändra detta genom att klicka på Hantera dina svarsmeddelanden.

Avsändaradress

Vi rekommenderar att du skickar från Trustpilots standardavsändaradress, noreply.invitations@trustpilotmail.com, då det är optimalt för lyckad leverans. Men om du föredrar att använda din egen domän kan du göra det också! Du behöver bara ange det manuellt och eventuellt konfigurera en SPF-post (klicka här för mer information).

Målsida

Välj vart du vill att kunderna ska dirigeras. Välj önskad målsida i rullgardinsmenyn under Vilken målsida vill du att din inbjudan dirigerar dina kunder till?.

Länk till sekretesspolicy

Om du vill kan du inkludera en länk till ditt företags sekretesspolicy i sidfoten på omdömesinbjudningarna.

Timing och frekvens

Logga in på ditt företagskonto och gå till Inställningar >Inbjudningsinställningar > Timing och frekvens.

Schemalägg omdömesinbjudningar

Här väljer du hur lång tid efter att kunden gör ett köp eller använder sig av dina företagstjänster som en omdömesinbjudan ska skickas till kunden.

1. Välj tidsintervallet efter en kund har köpt från eller interagerat med ditt företag.
    2. Välj antal dagar, veckor eller månader från rullgardinsmenyn för att skicka en företagsomdömesinbjudan. Du kan även skicka en inbjudan direkt, efter 0 dagar!

Inbjudningsfrekvens

Bestäm hur ofta inbjudningar ska skickas till kunder som gjort flera köp.

• Efter varje köp: Välj alternativet Skicka en omdömesinbjudan till varje kund efter varje beställning.
    • Efter ett visst antal eller dagar: Välj alternativet Skicka en omdömesinbjudan till varje kund efter varje beställning med ett mellanrum på ___ dag(ar) och ange ett specifikt antal dagar tills de får nästa inbjudan.
    • Efter ett år: Välj alternativet Skicka en omdömesinbjudan till varje kund max en gång per år om du inte vill bjuda in kunden snart igen.

Aktivera inbjudningspåminnelser

Aktivera påminnelser för att vänligt uppmuntra kunder som ännu inte har lämnat ett omdöme.

1. Aktivera kryssrutan under Inbjudningspåminnelser om du vill skicka påminnelser till kunder som du bjudit in, men som ännu inte har lämnat ett omdöme.
    2. I rullgardinsmenyn väljer du hur lång tid efter att den ursprungliga omdömesinbjudan har skickats påminnelsen ska skickas. Din inbjudningspåminnelse skickas på samma språk som målsidan för dina inbjudningar
    3. Klicka på Spara ändringar.

För att en påminnelse ska skickas ut behöver tre kriterier vara uppfyllda:

• Du måste aktivera påminnelser innan du skapar en inbjudan.
    • Påminnelser måste vara aktiverade vid tidpunkten då inbjudningarna har schemalagts för utskick.
    • Omdömeslämnaren har inte skickat in ett omdöme genom att klicka på länken i den ursprungliga inbjudan.

Om du inaktiverar inbjudningspåminnelser kommer köade påminnelser att annulleras och inte skickas.

Tillbaka till toppen