​Håll koll på dina omdömen med Trustpilots webhook-aviseringar

Installera våra webhooks och få omedelbara aviseringar om nya, raderade och uppdaterade omdömen.

Trustpilots webhook-aviseringar kan användas på många sätt för att underlätta arbetet med dina omdömen. Du kan t.ex.:

• Skapa en kontrollpanel där nya omdömen visas
  • Automatisera dina support-tickets så att det skapas en ny ticket för varje nytt omdöme

Implementeringen av vår webhook-funktion kräver utvecklarkunskaper. Tänk också på att vi i nuläget endast stödjer händelser som rör företagsomdömen.

Så här fungerar våra webhook-aviseringar

Berätta för oss vad du vill ha aviseringar om (händelser) och var du vill ta emot din data (prenumerationer). En prenumeration är närmare bestämt webbadressen till den server där din utvecklare vill ta emot aviseringen.

I nuläget kan du få aviseringar för följande händelser:

• En kund skriver ett omdöme
  • En kund raderar sitt omdöme
  • En kund redigerar sitt omdöme

Instruktioner för utvecklare

Gå till Trustpilot Business och välj Integrationer i menyn till vänster. Scrolla ner till Webhook-aviseringar och klicka på Få tillgång nu.

1. Välj en händelsetyp, t.ex. Nytt omdöme
  2. Klicka på länken Här kan du se ett event payload-exempel för att se ett exempel på informationen vi kommer att skicka till dig

Obs: Din webserver måste kunna ta emot händelser och POST-begäranden med JSON-payloads. Om du inte har en server som uppfyller kraven kan du testa att ta hjälp av RequestBin eller liknande tjänster. Kom dock ihåg att du inte kan ställa in faktiska prenumerationer med RequestBin.

1. Lägg till din prenumerations-URI, dvs. sökvägen till den server där du kommer att ta emot händelsen från oss. Till exempel: https://my-domain.com/any/path/here/
  2. Klicka på Test
  3. Om testet fungerar kan du klicka på Spara ändringar. Klart!

I händelse av serverfel

Vi vill försäkra oss om att du får aviseringar om alla dina händelser.

Om din server skulle misslyckas med att ta emot en händelse testar vi att skicka den igen. Vi förlänger dock intervallen mellan försöken för att inte belasta dina servrar allt för mycket.