Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

Sök på Trustpilots Supportcenter för att läsa om Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxar och produktomdömen, samt för att se steg-för-steg-guider som visar hur du redigerar dina omdömen och kontoinställningar

​Så här slår du ihop två eller fler företagsprofiler

Om du har flera företagsprofiler på Trustpilot och vill att alla dina omdömen ska samlas på ett och samma ställe, kan du välja att slå ihop dina profiler.

Obs: Denna process måste utföras av en medarbetare på Trustpilot.

När bör jag slå ihop mina profiler?

Om ditt företag har flera olika verksamheter, eller om du har verksamhet i olika länder, kan det hända att ditt företag har flera olika webbsidor. På grund av uppbyggnaden av Trustpilots plattform kan det därför hända att du har en profil per webbsidedomän.

Många företag föredrar att ha det så, eftersom de då kan dela upp sina omdömen efter område och därmed enkelt få en överblick över hur väl kundservicen fungerar på varje ställe.

Ibland kan det dock vara bättre att ha allt samlat, särskilt då omdömena automatiskt filtreras efter det språk som är kopplat till den lokaliserade profilen som användaren besöker. Om så är fallet för ditt företag, så kan det vara en god idé att slå ihop profilerna.

Hur slår jag ihop mina profiler?

Du måste skicka en begäran till Trustpilots Supportteam. Detta kan göras via livechatten som du hittar i hörnet längst ner till höger i vårt Supportcenter, eller via vårt kontaktformulär.

När du har skickat in din begäran kommer en av våra supportmedarbetare att kontakta dig och vägleda dig genom hela processen.

Vilken typ av dokumentation behöver jag?

Vi behöver se bevis på att du är ägare till samtliga domäner som du vill slå ihop. Detta kan du visa t.ex. genom att:

  • skicka dokumentation som bevisar ditt ägarskap (t.ex. ett kvitto från din domänvärd)
  • jämföra WHOIS-data från alla domäner
  • skicka ett e-mail till Trustpilot från samtliga domäner

Därefter behöver vi en skriftlig bekräftelse från dig innan vi kan slå ihop domänerna.

Vad händer efter att jag har slagit ihop profilerna?

Observera att sammanslagningen är permanent och att alla omdömen kommer att flyttas till en och samma domän.

Du bör också vara medveten om att det endast är dina omdömen som överförs till den samlade profilen - inbjudningshistorik, mallar, företagsbeskrivning och övrig manuellt inmatad extrainformation överförs alltså inte. Du behöver därför noga överväga vilken domän du vill behålla och vilken du vill göra dig av med, om du vill slippa lägga till all information igen.

Och nu då?

När profilerna slagits ihop kommer alla omdömen ditt företag har samlat in att visas på en och samma profil, vilket gör det lättare för dina kunder att hitta och lämna omdömen om ditt företag.

Du underlättar även din egen hantering av omdömena, eftersom du endast kommer att behöva ett företagskonto.

Kommentarer

0 kommentarer

logga in för att lämna en kommentar.