Hur skapar jag en användarprofil?

Förtroende är ömsesidigt. Om du aldrig tidigare har lämnat ett omdöme om ett företag på Trustpilot och vill börja göra det, behöver du skapa en användarprofil.

Det är enkelt att skapa ett konto på Trustpilot. Allt du behöver göra för att skapa en användarprofil är att ansluta Trustpilot till ett av dina existerande konton på Facebook eller Google. Det går också bra att ansluta till din e-mailadress. För att vår plattform ska vara transparent och rättvis för alla som använder den – omdömeslämnare som företag – vill vi se till att de som skriver omdömen om företag är riktiga människor som har haft riktiga upplevelser.

Om du inte vill skriva omdömen, utan bara vill fortsätta läsa dem för att kunna göra bättre köpbeslut, så är det lugnt! Du behöver bara ett konto om du vill lämna ett omdöme om ett företag.

Obs: Du har en användarprofil om du någon gång har lämnat ett omdöme på Trustpilot, oavsett om du gjort detta på eget initiativ eller genom en inbjudan från ett företag. Har du glömt dina inloggningsuppgifter? Då kan vi hjälpa dig att hitta din användarprofil.

Så skapar du en användarprofil

1. Längst upp till höger på Trustpilot klickar du på Registrera dig.
  2. registreringssidan väljer du en av dessa tre alternativ för att registrera dig på Trustpilot:
    • Facebook
    • Google
    • E-mailadress

Registrera dig via Facebook

1. registreringssidan klickar du på Fortsätt med Facebook.
    • Om du är inloggad på Facebook väljer du Jag accepterar Trustpilots nya Villkor och därefter Fortsätt.
    • Om du inte är inloggad på Facebook, loggar du in på Facebook via popup-fönstret och accepterar därefter Trustpilots Villkor och Sekretesspolicy.

När du registrerar dig på Trustpilot via Facebook får Trustpilot tillgång till din vänlista och din e-mailadress. Du kan ändra Trustpilots tillgång till dessa.

Om du använder ditt fullständiga namn och en bild på sig själv på Facebook, kommer dessa även att synas på din Trustpilot-profil, såvida du inte ändrar detta manuellt i dina kontoinställningar.

Obs: Trustpilot publicerar aldrig något å dina vägnar.

När du har loggat in via Facebook är du redo att börja skriva omdömen. Sätt igång och uttryck dina åsikter!

Registrera dig via Google

1. registreringssidan klickar du på Fortsätt med Google.
  2. I fönstret som dyker upp väljer du det Google-konto som du vill ansluta till ditt Trustpilot-konto.
  3. Acceptera Trustpilots Villkor och Sekretesspolicy och klicka sedan på Fortsätt.

Ganska enkelt, eller hur?

Registrera dig via e-mail

Om du inte har några sociala mediekonton eller om du helt enkelt inte vill koppla dessa till din Trustpilot-profil, så kan du registrera dig via din e-mailadress genom att:

1. registreringssidan klickar du på Fortsätt med e-mail.
  2. Ange din e-mailadress i fältet och klicka på Fortsätt med e-mail.
  3. Ange ditt namn (obs: ditt namn är offentligt och kommer att synas tillsammans med dina omdömen) och kryssa i rutan för att acceptera Trustpilots Villkor och sekretesspolicy, och klicka sedan på Registrera dig.
  4. En bekräftelsekod på 4 siffror kommer att skickas till din e-mailadress. Ange koden för att bekräfta och aktivera ditt Trustpilot-konto.

Du kommer att få en ny bekräftelsekod på 4 siffror via e-mail varje du loggar in. Koden fungerar som ditt lösenord.

Nu är allt klart och du kan börja skriva omdömen!

Vad händer nu?

Nu när du har skapat ditt användarkonto kan du börja anpassa din användarprofil. Du kan ändra ditt användarnamn, lägg till en profilbild eller redigera inställningar för sociala medier för att styra vilken av din information som ska vara offentligt tillgänglig.

Och om du vill ha lite inspiration inför ditt första omdöme, har vi samlat några tips på hur du skriver ett omdöme. Välkommen till Trustpilots community!