​Hur skapar jag en användarprofil så att jag kan lämna omdömen?

Om du aldrig har lämnat ett omdöme på Trustpilot förut men skulle vilja göra det, måste du börja med att skapa en användarprofil. Det tar bara två minuter.

Alla omdömen på Trustpilot måste vara kopplade till kopplade till ett konto som en verklig person står bakom - detta för att vi ska kunna säkerställa att vår plattform är transparent och rättvis för alla som använder den.

Om du inte vill skriva några omdömen, utan bara läsa andras och använda dem till att fatta bättre köpbeslut, så är det helt okej! Du behöver inget konto om du inte själv lämnar omdömen.

Så här skapar du en användarprofil så att du kan lämna omdömen

1. Gå till www.trustpilot.se.

2. Klicka på länken Registrera dig längst upp till höger.

3. Du blir nu omdirigerad till en sida där du har tre val: Registrera dig via Facebook, Registrera dig via Google eller Registrera dig via e-mail. Välj ett av dessa alternativ.

Registrera dig via sociala medier

Om du väljer att registrera dig via Facebook innebär det att du ger Trustpilot-appen tillgång till vissa delar av din offentliga Facebook-profil.

Om du inte redan är inloggad på Facebook på den dator du använder, kommer ett nytt fönster att öppnas när du klickar på Facebook-länken. Där blir du ombedd att fylla i ditt användarnamn och lösenord samt att godkänna Trustpilots Villkor och Sekretesspolicy. Här kan du också välja vilken information du delar med Trustpilot genom att klicka på Redigera och därefter avmarkera de uppgifter du inte vill dela.

När du loggar in via sociala medier fylls dina kontouppgifter i automatiskt med den information som finns tillgänglig på din profil. Trustpilot kommer aldrig att publicera något å dina vägnar. Om du använder ditt fullständiga namn och en bild på sig själv på sociala medier, observera att dessa i så fall kommer att synas även på din Trustpilot-profil, såvida du inte ändrar detta manuellt. Detta är dock väldigt lätt att åtgärda i kontoinställningarna, om du föredrar ett mindre igenkännbart namn.

När du har loggat in via Facebook är du redo att börja skriva omdömen.

Registrera dig via e-mail

Om du inte har några sociala mediekonton eller om du helt enkelt inte vill koppla dessa till din Trustpilot-profil, så kan du också registrera dig via din e-mailadress.

Klicka helt enkelt på länken Registrera dig via e-mail, fyll i din e-mailadress och ditt namn såsom du vill att dessa ska visas på Trustpilot, kryssa i rutan för att godkänna våra Villkor och vår Sekretesspolicy, och klicka till sist på Registrera dig.

Ett aktiverings-e-mail kommer därefter att skickas till den e-mailadress du angivit. Klicka på länken i e-mailet för att aktivera ditt konto.

När du klickat på länken i e-mailet blir du ombedd att skapa ett lösenord till ditt konto.

Vad händer nu?

När du väl har skapat ditt konto kan du börja anpassa dina inställningar via din användarprofil.

Vill du ändra ditt användarnamn?

Råkade du ange fel land?

Är du missnöjd med dina inställningar för sociala medier?

Allt detta och mycket mer kan du ändra under din personliga profil. Du kan också ladda upp eller ändra din profilbild.

Du kan komma åt din profil och dina inställningar närhelst du är inloggad på Trustpilot: klicka på din profilikon längst upp till höger och välj Mina inställningar i rullgardinsmenyn.

Om du behöver hjälp med att komma igång och skriva ditt första omdöme kanske du kan ha nytta av denna artikel.