Har du en fråga? Låt oss hitta svaret.

Hur skapar jag en användarprofil?

Förtroende är ömsesidigt. Om du aldrig tidigare har lämnat ett omdöme om ett företag på Trustpilot och vill börja göra det, behöver du skapa en användarprofil.

Alla omdömen på Trustpilot måste vara kopplade till ett konto som en verklig person står bakom. För att vår plattform ska vara transparent och rättvis för alla som använder den – omdömeslämnare som företag – vill vi se till att de som skriver omdömen om företag är riktiga människor som har haft riktiga upplevelser.

Om du inte vill skriva omdömen, utan bara vill fortsätta läsa dem för att kunna göra bättre köpbeslut, så är det lugnt! Du behöver bara ett konto om du vill lämna ett omdöme om ett företag.

Så skapar du en användarprofil

1. Längst upp till höger på Trustpilots hemsida klickar du på Registrera dig.
  2. registreringssidan väljer du en av dessa tre alternativ för att registrera dig på Trustpilot:
    • Facebook
    • Google
    • E-mailadress

Registrera dig via Facebook

1. registreringssidan klickar du på Registrera dig via Facebook.
    • Om du är inloggad på Facebook klickar du på Jag accepterar Trustpilots nya Villkor och Sekretesspolicy och sedan på Fortsätt.
    • Om du inte är inloggad på Facebook på din dator, loggar du in på Facebook via popup-fönstret och accepterar därefter Trustpilots Villkor och Sekretesspolicy.

När du registrerar dig på Trustpilot via Facebook får Trustpilot tillgång till din vänlista och din e-mailadress. Du kan ändra Trustpilots tillgång till dessa.

Om du använder ditt fullständiga namn och en bild på sig själv på Facebook, kommer dessa även att synas på din Trustpilot-profil, såvida du inte ändrar detta manuellt i dina kontoinställningar.

Obs: Trustpilot publicerar aldrig något å dina vägnar.

När du har loggat in via Facebook är du redo att börja skriva omdömen. Sätt igång och uttryck dina åsikter!

Registrera dig via Google

1. registreringssidan klickar du på Registrera dig via Google.
  2. I fönstret som dyker upp väljer du det Google-konto som du vill ansluta till ditt Trustpilot-konto.
  3. Acceptera Trustpilots Villkor och Sekretesspolicy och klicka sedan på Fortsätt.

Ganska enkelt, eller hur?

Registrera dig via e-mail

Om du inte har några sociala mediekonton eller om du helt enkelt inte vill koppla dessa till din Trustpilot-profil, så kan du också registrera dig via din e-mailadress.

1. På registreringssidan klickar du på Registrera dig via e-mail.
  2. Ange din e-mailadress och ditt namn. Kryssa i rutan för att acceptera Trustpilots Villkor och Sekretesspolicy och klicka sedan på Registrera dig.
  3. För att aktivera ditt konto klickar du på länken i aktiveringsmailet som skickas till dig.
  4. Skapa ett lösenord för ditt Trustpilot-konto.

Nu är allt klart och du kan börja skriva omdömen!

Vad händer nu?

Nu när du har skapat ditt användarkonto kan du börja anpassa din användarprofil. Du kan ändra ditt användarnamn eller redigera inställningar för sociala medier för att styra vilken av din information som ska vara offentligt tillgänglig. Du kan också lägga till en profilbild.

Och om du vill ha lite inspiration inför ditt första omdöme, har vi samlat några tips på hur du skriver ett omdöme. Välkommen till Trustpilots community!