Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

Sök på Trustpilots Supportcenter för att läsa om Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxar och produktomdömen, samt för att se steg-för-steg-guider som visar hur du redigerar dina omdömen och kontoinställningar

​​Har jag redan ett användarkonto?

Om du vid något tidigare tillfälle har lämnat ett omdöme på Trustpilot så har du redan ett användarkonto. Om du däremot endast har läst omdömen, måste du skapa ett användarkonto innan du kan lämna några själv.

Du redan har ett användarkonto om du...

Tidigare har lämnat ett omdöme om ett företag (på eget initiativ)

Den här typen av omdömen kallas "organiska", och det var sådana omdömen som Trustpilot grundades på. När du lämnade ditt omdöme ska du först ha varit tvungen att skapa ett användarkonto, antingen via din e-mailadress eller via ett socialt mediekonto.

Tidigare har lämnat ett omdöme som svar på en inbjudan från ett företag

Omdömesinbjudningar är en viktig del av Trustpilot, och vi uppmuntrar företag att bjuda in alla sina kunder till att lämna feedback. När du publicerade ditt omdöme ska ett användarkonto ha ska genererats åt dig med hjälp av de användaruppgifter företaget i fråga försett oss med.

För att få tillgång till din profil kan du söka i din inkorg efter det välkomst-e-mail du ska ha fått av oss när du registrerade dig. Klicka på länken i e-mailet. Du kan också ange e-mailadressen som du mottog din inbjudan på och återställa ditt lösenord.

Du har ännu inte något användarkonto om du...

Har läst omdömen, men varken lämnat några själv eller registrerat dig

Trustpilot är öppet för allmänheten, så att vem som helst kan hitta seriösa och pålitliga företag och därmed fatta bättre beslut i samband med nätshopping. Om du bara vill dra nytta av omdömena på Trustpilot behöver du inget användarkonto - alla kan besöka vår webbsida, söka efter företag och läsa omdömen utan att logga in.

Det är endast om du vill skriva omdömen själv som du måste skapa ett konto.

Kan jag redigera eller radera mitt konto?

Ja, det kan du!

Du kan alltid ändra din profilinformation, och om du bestämt dig för att du inte vill lämna några fler omdömen kan du självklart radera din användarprofil.

Observera dock att om du raderar ditt användarkonto så raderas även alla dina tidigare omdömen. Denna åtgärd kan inte ångras.

Kommentarer

0 kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.