​Kan mina Facebook-vänner se mina omdömen?

Om du ansluter ditt Trustpilot-konto till Facebook kan dina vänner se dina omdömen, men bara från särskilda sidor på Trustpilot och Facebook.

Om du har anslutit Trustpilot till ditt Facebook-konto, så kan dina Facebook-vänner se alla dina omdömen på sina egna Trustpilot-konton. Så din farbror, dina klasskamrater och den där kompisens-kompis-som-du-typ-känner-men-inte-riktigt-vet-om-du-faktiskt-har-träffat kan alltså läsa alla dina omdömen om företag, och du kan läsa deras.

Var kan jag läsa mina vänners omdömen?

Är du intresserad av dina vänners åsikter om företag? Om du har anslutit Trustpilot till ditt Facebook-konto är det enkelt att läsa vad dina nära och kära har skrivit på Trustpilot.

Så hittar du dina vänners omdömen:

1. Trustpilots webbsida pekar du på ditt namn och väljer Mina omdömen i rullgardinsmenyn.
  2. Till höger på Mina omdömen-sidan hittar du en box som heter Omdömen skrivna av mina vänner och deras kontakter. Det är här du hittar omdömen från människor i ditt nätverk.

Obs: Trustpilot publicerar aldrig något på Facebook å dina vägnar. Dina omdömen görs endast synliga på Facebook om företaget du lämnat ett omdöme om har aktiverat Trustpilot-appen på sin Facebook-sida.

Hur undviker jag att mina Facebook-vänner ser mina omdömen?

Om du inte vill att dina Facebook-vänner ska kunna se dina omdömen, kan du alltid koppla bort Facebook från ditt Trustpilot-konto.

1. På Trustpilots webbsida pekar du på ditt namn längst upp till höger och väljer Mina inställningar i rullgardinsmenyn.
  2. Under Mina inställningar för sociala medier kan du klicka på Koppla bort mig från Facebook.

Du kommer inte längre kunna se dina vänners omdömen och de kommer inte kunna se dina.