Trustpilots PrestaShop-integration

Kom igång nu

Med vår PrestaShop-integration kan du automatisera din insamling av företags- och produktomdömen, lägga till flera TrustBox-widgets, och bjuda in kunder till att skriva omdömen. I denna artikel visar vi hur du kommer igång.

Obs: Vi har för närvarande ingen testmiljö tillgänglig. Och denna integration är inte kompatibel med Internet Explorer.

Ladda ner integrationen

Gå in på ditt företagskonto och navigera till Integrationer > E-handel> PrestaShop. Klicka på Ladda ner.

Installera integrationen

1. Från din administratörssida på PrestaShop, gå till Modules > Module Manager.
  2. Klicka på Upload a module. Nu väljer du den plugin-fil som du precis laddade ner. När installationen är klar, klickar du på Configure.
  3. Välj din Business-Unit från rullgardinsmenyn. Markera kryssrutan för att godkänna villkoren. Klicka på Confirm.

Konfigurera integrationen

När du har installerat integrationen visas Trustpilot-fliken på din administratörspanel. Du hittar den under More i den nedre vänstra menyn. Härifrån kan du ändra dina inställningar.

Konfigurera dina inbjudningar

En beställning från din PrestaShop-webbutik utlöser automatiskt ett e-mail till kunden med en inbjudan till att skriva ett omdöme om ditt företag på Trustpilot. Så här ställer du in inbjudningar:

1. Från din administratörssida på PrestaShop, gå till Modules > Module Manager. Klicka på Trustpilot-fliken i den vänstra menyn under More. Välj Invitations.
  2. Konfigurera inbjudningsutlösaren Invitation trigger genom att välja mellan två alternativ. Välj Order confirmed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när deras beställning bearbetas. Välj Order completed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder först när beställningen är avklarad.
  3. Du kan också anpassa ytterligare inställningar under Sender name, Reply-to email, Trustpilot website, Send delay, Language of email template, och Email template.
  4. Klicka på Save changes.

Inkludera produktomdömesinbjudningar

Om du använder dig av Trustpilots produktomdömen för ditt företag kan du slå på alternativet att inkludera dem i dina e-mailinbjudningar.

1. Från din administratörssida på PrestaShop, gå till Modules > Module Manager. Klicka på Trustpilot-fliken i den vänstra menyn under More. Välj Product Reviews.
  2. Använd on/off-knappen Enable to start getting product reviews under Turn product review invitations on för att aktivera produktomdömesinbjudningar.
  3. Fyll i fälten SKU (Stock Keeping Unit), GTIN (Global Trade Item Number) och MPN (Manufacturer Part Number). Dessa fält är valfria.
  4. Klicka på Save changes.

Bjud in kunder

Du kan bjuda in kunder från den senaste veckan upp till de senaste 6 månaderna.

1. Från din administratörssida på PrestaShop, gå till Modules > Module Manager. Klicka på Trustpilot-fliken i den vänstra menyn under More. Välj Past Orders.
  2. Välj önskad tidsperiod under Select all your orders from the past.
  3. Klicka på Sync up orders för att spara.

Lägg till eller radera en TrustBox

Du kan lägga till flera TrustBox-widgets på din webbsida med din PrestaShop-integration.

1. Från din administratörssida på PrestaShop, gå till Modules > Module Manager. Klicka på Trustpilot-fliken i den vänstra menyn under More.
  2. Klicka på TrustBox-fliken i den övre menyn.
  3. Välj TrustBoxen och layouten som du vill använda.
  4. Välj vilken sida du vill placera Trustboxen på. Du kan sedan förhandsgranska TrustBoxen genom att dra och släppa den på din webbsida.
  5. Om du är nöjd med positioneringen och konfigurationen av din TrustBox klickar du på Publish changes.
  6. Om du vill ta bort en TrustBox från din webbsida, för du muspekaren över TrustBoxen och klickar på papperskorgen. Klicka på Publish changes.

Koppla från integrationen

Du kan koppla från integrationen när du vill. Följ bara dessa steg:

1. Från din administratörssida på PrestaShop klickar du på Trustpilot-fliken i den vänstra menyn.
  2. Klicka på Clear the Integration Key under Settings. Klicka därefter på Save changes.

Om du vill ta bort integrationen:

1. Från din administratörssida på PrestaShop går du till Modules > Module Manager.
  2. Hitta Trustpilot Reviews och klicka på rullgardinssymbolen bredvid Configure.
  3. Klicka på Uninstall.

Obs: Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.