Trustpilots kostnadsfria PrestaShop-plugin: så laddar du ner, installerar och konfigurerar den

Med Trustpilots kostnadsfria PrestaShop-plugin kan du automatisera din insamling av företags- och produktomdömen. Med denna plugin kan du även lägga till en TrustBox-widget och bjuda in tidigare kunder till att lämna omdömen.

I denna artikel kan du läsa om hur du laddar ner, installerar och konfigurerar PrestaShop-pluginen i din webbutik.

Obs: Denna plugin är utvecklad för företag som använder PrestaShops e-handelsplattform. Använder du en annan plattform? Här hittar du fler av våra appar. Tänk på att om du använder andra automatiska inbjudningsmetoder, behöver du inaktivera dem för att undvika att skicka dubbla inbjudningar till dina kunder.

Trustpilots PrestaShop-plugin i korthet

• Automatisera dina omdömesinbjudningar — varje ny beställning utlöser ett e-mail till kunden med en inbjudan till att lämna ett omdöme om ditt företag på Trustpilot.
  • Skicka snabbt och enkelt förfrågningar till tidigare kunder.
  • Lägg till en TrustBox-widget med hjälp av pluginen.

Så ställer du in PrestaShop-pluginen

Anslut din PrestaShop-webbutik till Trustpilot i 2 enkla steg:

1. Ladda ner PrestaShop-pluginen till din dator.
  2. Ladda upp och aktivera pluginen i din webbutik.

Så laddar du ner PrestaShop-pluginen

Gå till Trustpilot Business > Integrationer > E-handelsintegrationer > PrestaShop, och klicka på Anslut nu. Sedan klickar du på Ladda ner.

Så installerar du PrestaShop-pluginen

Nu när du har laddat ner pluginen kan du logga in på din PrestaShop Admin-sida och installera den:

1. Gå till Modules and Services > Modules and Services och längst upp till höger ser du "Add a new module".

1. Klicka på Add a new module följt av Choose a file.
  2. Nu väljer du den plugin-fil som du precis laddade ner från Trustpilot och när du ser den i Module file-fältet klickar på Upload this module.

1. Scrolla ner i listan över moduler, så kommer du att se Trustpilot reviews-pluginen till höger. Om du inte ser pluginen där kan du söka efter den genom att skriva Trustpilot i sökfältet. När du ser pluginen klickar du på Install.

När pluginen är installerad får du ett meddelande som säger "Module(s) installed successfully". Och efter att du har accepterat sekretessvillkoren kan du börja använda pluginen.

Så konfigurerar du PrestaShop-pluginen

När du väl har installerat pluginen har du följande konfigureringsalternativ:

• Ange dina e-mailuppgifter.
  • Lägg till en TrustBox med hjälp av pluginen.
  • Bjud in tidigare kunder till att lämna omdömen.

Ange dina e-mailuppgifter

Gå till Invitations och fyll i dina e-mailuppgifter:

• Sender Name: Den avsändarinformation som visas i dina kunders inkorgar när de tar emot dina omdömesinbjudningar. Obs: För närvarande är avsändar-e-mailen som standard Trustpilots noreply.invitations-e-mailadress.
  • Reply-to Email: Den e-mailadress du vill att dina kunder ska använda för att besvara dina e-mail.
  • Trustpilot website: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och språk, t.ex. se.trustpilot.com för Sverige.
  • Send Delay: En beställning från din PrestaShop-webbutik utlöser automatiskt ett e-mail till kunden. Du kan ställa in antalet dagar du vill att vi ska vänta innan e-mailet skickas. Den maximala fördröjningen är 90 dagar.

Konfigurera Inbjudningsutlösaren

Under General-fliken kan du konfigurera det som utlöser dina utskick av inbjudningar till dina kunder.

Välj Order confirmed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när status i PrestaShop är Payment accepted. Välj Order completed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när status i PrestaShop är Shipped/Delivered.

Lägg till en TrustBox med hjälp av pluginen

Du kan lägga till en TrustBox-widget med hjälp av PrestaShop-pluginen:

1. Klicka på Choose a TrustBox.
  2. Du skickas nu till Trustpilots TrustBox-bibliotek.
  3. När du har valt en Trustbox, klickar du på Hämta kod.
  4. Kopiera det andra kodavsnittet och gå tillbaka till PrestaShop Admin-sidan.
  5. Klistra in koden i TrustBoxens kodfält.
  6. Nu kan du se en förhandsgranskning av din TrustBox på din webbsida och placera den där du vill ha den.
  7. Klicka på Save changes för att publicera din TrustBox.

Fler konfigureringsalternativ:

• Page - Du kan placera TrustBoxen på din målsida, kategorisida, eller produktsida.
  • Position - Välj var på din sidan du vill placera TrustBoxen.
  • Horizontal offset - Vågrät placering.
  • Vertical offset - Lodrät placering.

Kom ihåg att klicka på Save changes.

*Om du väljer Product-TrustBoxen uppdateras SKU:n (Stock Keeping Unit) automatiskt. Kom ihåg att lägga till den på din produktsida.

Bjud in dina tidigare kunder

Med pluginen kan du bjuda in kunder från de senaste 7 dagarna upp till de senaste 12 månaderna. Välj tidsintervallet du vill ha och klicka på Sync up orders, så synkroniseras dina tidigare beställningar med Trustpilots inbjudningssystem.

Översikt över synkroniserade beställningar

Här finns en översikt över dina synkroniserade beställningar, där du ser vilka som lyckades synkroniseras med Trustpilot och vilka som misslyckades.

Längst ner på sidan kommer du att se en lista med misslyckade beställningar tillsammans med detaljerad information. Du kan testa att synkronisera dem igen genom att klicka på Re-sync.

Inkludera produktomdömesinbjudningar

Om du använder Trustpilots produktomdömesfunktion kan du skicka produktomdömesinbjudningar med PrestaShop-pluginen. Läs mer om inbjudningar och inbjudningsmallar.

Klicka på Enable to start getting product reviews för att komma igång med att skicka produktomdömesinbjudningar.

När du har aktiverat produktomdömen kan du konfigurera fälten för produkt-SKU, GTIN och MPN i PrestaShop för att låta Trustpilot veta var på din PrestaShop-plattform du sparar denna information. Klicka på Save changes när du är klar med konfigurationen.

Läs mer om inbjudningar och inbjudningsmallar.

Vi har för närvarande ingen testmiljö tillgänglig för denna plugin.

Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.