​Guide: Trustpilots PrestaShop-app

Med Trustpilots kostnadsfria PrestShop-integration är det enkelt att bjuda in kunder till att lämna både företags- och produktomdömen på Trustpilot. Konfigurera appen, automatisera insamlingsprocessen och få massor av omdömen!

Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.

PrestaShop-appen i korthet

• Varje ny beställning utlöser ett e-mail till kunden med en inbjudan till att lämna ett omdöme om ditt företag på Trustpilot.
  • PrestaShop-pluginen har stöd för flera butiker i versionerna 1.5, 1.6 och 1.7.

Så här ställer du in PrestaShop-appen

Anslut din PrestaShop till Trustpilot i 3 enkla steg:

1. Ange dina e-mailinställningar.
  2. Ladda ner PrestaShop-pluginen på din dator och kopiera installationsnyckeln.
  3. Ladda upp och installera pluginen i din webbutik.

Konfigurera dina e-mailinställningar

1. Gå till ditt företagskonto på Trustpilot, klicka på Integrationer > Gå till appsidan, välj PrestaShop och klicka på Anslut nu.
  2. Du omdirigeras nu till PrestaShops integrationsguide. Klicka på Fortsätt.
  3. Ange dina e-mailuppgifter:
    • Avsändarnamn: Den avsändarinformation som visas i kundernas inkorgar när de tar emot dina omdömesinbjudningar. Obs: För närvarande är avsändar-e-mailen som standard Trustpilots e-mailadress noreply.invitations.
    • Svars-e-mail: Den e-mailadress du vill att dina kunder ska använda för att besvara dina e-mail.
    • Trustpilot-webbsida: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och språk, t.ex. se.trustpilot.com för Sverige.
    • Fördröjning: En beställning från din PrestaShop utlöser automatiskt ett e-mail till kunden. Ställ in antalet dagar du vill att vi ska vänta innan e-mailet skickas. Den maximala fördröjningen är 90 dagar.
    • Vill du även inkludera en produktomdömesinbjudan? Om du använder vår produktomdömesfunktion kan du välja Ja för att inkludera produktomdömesinbjudningar.
  1. Välj en e-mail-mall:
    • Välj den mall du vill använda för utskick till dina kunder. Du kan komma åt och redigera dina mallar under fliken Redigera din mall på ditt företagskonto. Läs mer här.
    • Förhandsgranska e-mailet genom att skicka ett test-e-mail till dig själv. Obs: Test-e-mail är för närvarande endast tillgängliga för företagsomdömen. Färdigställ installationen genom att klicka på Fortsätt.
  1. Gå igenom de juridiska villkoren och bekräfta dina inbjudningsuppgifter genom att klicka på Fortsätt.

Ladda ner Trustpilots plugin

När du är klar med dina e-mailinställningar är det dags att ladda ner Trustpilots plugin på din dator. Detta gör du genom att välja Klicka här för att ladda ner filen.

Därefter klickar du på Kopiera nyckeln och går till din PrestaShop.

Ladda upp Trustpilots plugin i PrestaShop

Nu när du har laddat ner Trustpilots plugin kan du logga in på PrestaShop back-office och installera den.

1. Vi rekommenderar att du använder PrestaShops officiella guide när du installerar pluginen.
  2. När du installerat pluginen öppnar du plugin-konfigurationssidan och klistrar in installationsnyckeln du kopierade från ditt företagskonto på Trustpilot.
  3. Klicka på Save.
  4. När du har sparat plugin-konfigurationen, gå tillbaka till ditt företagskonto och färdigställ integrationen genom att klicka på Klar! Jag har installerat pluginen.