Så här får du mer information om omdömeslämnare

Med vår funktion Hitta användare kan du få ytterligare information om omdömeslämnare och deras upplevelser med ditt företag.

Vad kan du använda funktionen till?

Ibland kan du behöva be dina omdömeslämnare om ytterligare uppgifter, för att exempelvis verifiera att de faktiskt är kunder till dig. Med vår funktion Hitta användare kan du be omdömeslämnare hjälpa dig att identifiera och lösa eventuella problem.

Vilken information blir omdömeslämnare ombedda att lämna?

Vi skickar ett standardiserat meddelande till omdömeslämnaren i fråga, där det framgår att du önskar ytterligare information. Meddelandet innehåller en länk till ett formulär (se skärmdumpen här nedan) där omdömeslämnaren kan fylla i e-mailadress, referensnummer, fullständigt namn och telefonnummer. De uppgifter som omdömeslämnaren väljer att uppge delas därefter med ditt företag.

Vilket språk är meddelandet på?

Omdömeslämnaren får meddelandet på det språk personen i fråga föredrar.

Så använder du funktionen Hitta användare

1. Logga in på ditt företagskonto (tillgängligt både för gratis- och betalkunder).
  2. Klicka på Omdömen > Företagsomdömen i menyn till vänster och leta upp det omdöme vars omdömeslämnare du skulle vilja veta mer om. Klicka på Hitta användare.
  3. Därefter kan du läsa hur funktionen fungerar samt se det standardiserade meddelande som kommer skickas till omdömeslämnaren i fråga, där det framgår att du behöver ytterligare information för att kunna identifiera omdömeslämnaren och hens upplevelse. Obs: Detta meddelande inte kan redigeras. Klicka på Skicka in begäran.
  4. Omdömeslämnaren har 3 dagar på sig att svara.
  5. Via ditt företagskonto kan du se och följa vilka omdömeslämnare som har blivit ombedda att lämna information.
  6. När omdömeslämnaren svarar meddelas du via e-mail. Så fort du öppnat meddelandet kan du se svaret under företagsomdömet i fråga via ditt företagskonto. Om det går 3 dagar utan att omdömeslämnaren svarar meddelas du om detta också.
  7. Om omdömeslämnaren lämnar den information du bett om bör detta hjälpa dig att skapa dig en uppfattning om vem personen är och vad hen har upplevt. Vi rekommenderar att du drar lärdom av denna information och använder den till att förbättra din service och åtgärda eventuella problem.
  8. Om du inte får något svar kan du försöka besvara omdömet offentligt, om du inte redan gjort detta. Genom att besvara ett omdöme visar du omdömeslämnaren att du gärna sträcker ut handen för att hjälpa till, och du visar dessutom alla andra att du är villig att lösa problem och förbättra din kundservice. Få tips på hur du besvarar dina omdömen, och läs mer om fördelarna med att besvara negativa omdömen.
  9. Om du inte får ett svar och har anledning att tro att omdömeslämnaren i fråga inte haft en faktisk upplevelse med ditt företag, kan du rapportera omdömet av denna anledning.

Obs: Funktionen är inte tillgänglig för omdömen som lämnats som svar på en inbjudan skickad via Trustpilots system.