Så här får du mer information om omdömeslämnare

Kom igång nu

Med vår funktion Hitta användare kan du få ytterligare information om omdömeslämnare och deras upplevelser med ditt företag.

Vad kan du använda funktionen till?

Ibland kan du behöva be dina omdömeslämnare om ytterligare uppgifter, för att exempelvis verifiera att de faktiskt är kunder till dig. Med vår funktion Hitta användare kan du be omdömeslämnare hjälpa dig att identifiera och lösa eventuella problem.

Hitta användare bör också användas innan du väljer att rapportera ett omdöme för rapporteringsanledningen Ej baserat på en äkta upplevelse.

Vilken information blir omdömeslämnare ombedda att lämna?

Vi skickar ett standardiserat meddelande till omdömeslämnaren i fråga, där det framgår att du önskar ytterligare information. Meddelandet innehåller en länk till ett formulär (se skärmdumpen här nedan) där omdömeslämnaren kan fylla i e-mailadress, referensnummer, fullständigt namn och telefonnummer. De uppgifter som omdömeslämnaren väljer att uppge delas därefter med ditt företag. Det kommer inte visas offentligt.

Kan jag ändra termen "referensnummer"?

Ja. Vi använder "referensnummer" som standard, men vi förstår att det kan vara mer relevant för ditt företag att be om någonting annat såsom boknings- eller ordernummer. För att ändra detta behöver du be omdömeslämnare att ange ett referensnummer när de skriver ett organiskt omdöme. Här hittar du en guide för detta. Efter ändringen kommer din valda referens ersätta "referensnummer" i formuläret Hitta användare.

Vilket språk är meddelandet på?

Omdömeslämnaren får meddelandet på det språk personen i fråga föredrar.

Så använder du funktionen Hitta användare

1. Logga in på ditt företagskonto (oavsett ifall du använder våra betal- eller gratistjänster).
  2. Klicka på Omdömen > Företagsomdömen i menyn till vänster och leta upp det omdöme vars omdömeslämnare du skulle vilja veta mer om. Klicka på Hitta användare.
  3. Därefter kan du läsa hur funktionen fungerar samt se det standardiserade meddelande som kommer skickas till omdömeslämnaren i fråga, där det framgår att du behöver ytterligare information för att kunna identifiera omdömeslämnaren och hens upplevelse. Obs: Detta meddelande inte kan redigeras. Klicka på Skicka in begäran.
  4. Omdömeslämnaren har 3 dagar på sig att svara.
  5. Via ditt företagskonto kan du se och följa vilka omdömeslämnare som har blivit ombedda att lämna information.
  6. När omdömeslämnaren svarar meddelas du via e-mail. Så fort du öppnat meddelandet kan du se svaret under företagsomdömet i fråga via ditt företagskonto. Om det går 3 dagar utan att omdömeslämnaren svarar meddelas du om detta också.

Finns det en tidsbegränsning för användning av Hitta användare?

Nej, du kan använda Hitta användare för både för omdömen som lämnats för ett par dagar eller ett par år sedan.

Däremot kan omdömen som är äldre än 12 månader i regel inte rapporteras för anledningen Ej baserat på en äkta upplevelse. Vi förväntar oss inte att omdömeslämnare sparar denna typ av dokumentation för evigt.