​Vad innebär det att "Omdömeslämnaren har kontaktats"?

Om texten "Omdömeslämnaren har kontaktats" visas ovarför ett omdöme, betyder det att företaget i fråga har kontaktat omdömets författare för att ta reda på mer information angående dennes upplevelse eller omdöme.

Med hjälp av denna funktion kan ett företag till exempel komma i kontakt med en omdömeslämnare som de inte känner igen. När detta inträffar visar vi texten "Omdömeslämnaren har kontaktats" ovanför omdömet för att indikera att företaget har bett om mer information.

Varför kontakta omdömeslämnare?

Genom att be om ytterligare eller mer specifik information kan företaget snabbt identifiera, sätta sig in i och lösa eventuella problem.

Verktyget kan endast användas när en användare har lämnat ett omdöme på Trustpilot på eget initiativ (ett så kallat organiskt omdöme*) och när företaget i fråga behöver mer information för att kunna identifiera eller kontakta denna kund.

Varför ska omdömeslämnare lämna ännu fler uppgifter?

Genom att lämna mer information angående ditt omdöme eller din upplevelse kan du hjälpa företaget i fråga att förbättra sin service. Eventuella problem kan också åtgärdas snabbare och mer effektivt. Det kan även bidra till att ditt omdöme får bli kvar online.

Om ett företag som du lämnat ett omdöme om kontaktar dig via denna funktion, förblir ditt omdöme synligt på företagsprofilen under hela processen.

Hur fungerar det?

Företag kan, oavsett om de abonnerar på våra betaltjänster eller ej, via sina företagsprofiler komma åt verktyget Hitta användare och skicka meddelanden till användare som lämnat omdömen om dem. På så sätt kan de komma i direktkontakt med författare till organiska omdömen*.

Om du kontaktas av ett företag som du lämnat ett omdöme om, meddelas du om detta via det e-mailkonto som är kopplat till din användarprofil på Trustpilot.

Företaget specificerar vilken information rörande ditt omdöme eller din upplevelse de är intresserade av. De kan t.ex. be dig om ditt referensnummer, ditt beställnings-ID eller dina kontaktuppgifter.

Det är helt upp till dig vilken information du vill lämna, och du får 5 dagar på dig att svara. Företaget meddelas om du väljer att svara eller om det går 5 dagar utan att du svarar.

*Endast för organiska omdömen: Företag kan med hjälp av detta verktyg endast kontakta författare till organiska omdömen, dvs. sådana som inte har lämnats som svar på en omdömesinbjudan från företaget via Trustpilots gratis- eller betaltjänster.