Vad innebär det att "Omdömeslämnaren har kontaktats"?

Om texten "Omdömeslämnaren har kontaktats" visas ovanför ett omdöme, betyder det att företaget i fråga har kontaktat omdömeslämnaren för att ta reda på mer information angående dennes upplevelse eller omdöme.

Med hjälp av denna funktion kan ett företag till exempel komma i kontakt med en omdömeslämnare som de inte känner igen. När detta inträffar visar vi texten Omdömeslämnaren har kontaktats ovanför omdömet för att indikera att företaget har bett om mer information.

Varför kontakta omdömeslämnare?

Genom att be om ytterligare eller mer specifik information kan företaget snabbt identifiera, sätta sig in i och lösa eventuella problem.

Verktyget kan användas när en användare har lämnat ett omdöme på Trustpilot på eget initiativ (ett så kallat organiskt omdöme) eller när omdömet har skrivits som svar till en inbjudan skickad via ett annat system än Trustpilots system.* Det kan användas när företaget behöver mer information för att kunna identifiera eller kontakta kunden.

Hur fungerar det?

Företag kan, oavsett om de abonnerar på våra betaltjänster eller ej, via sina företagsprofiler komma åt verktyget Hitta användare och skicka meddelanden till användare som lämnat omdömen om dem. Detta gör det möjligt för dem att kontakta omdömeslämnare direkt.*

Om du blir kontaktad av ett företag som du har lämnat ett omdöme om, får du ett meddelande via e-mailadressen som är kopplad till din användarprofil på Trustpilot. Du kommer att kunna svara på det meddelandet, men vi kommer inte att dela din e-mailadress med företaget i fråga och meddelanden som skickas mellan dig och företaget kommer inte att publiceras på vår plattform.

Företaget som kontaktar dig kommer att tala om för dig vad de skulle vilja vet mer om, så som ditt omdöme eller din upplevelse. De kan t.ex. be dig om ett referensnummer eller ordernummer eller kontaktuppgifter.

Det är helt upp till dig vilken information du vill lämna, och du får 5 dagar på dig att svara. Företaget meddelas om du väljer att svara eller om det går 5 dagar utan att du svarar.

Om du väljer att inte svara eller inte ger tillräckligt med information, kan företaget rapportera ditt omdöme för följande orsak: "Omdömeslämnaren har inte haft en äkta köp- eller serviceupplevelse." Då kommer ditt omdöme att döljas tillfälligt medan rapporten hanteras.

Varför ska omdömeslämnare lämna ännu fler uppgifter?

Genom att lämna mer information angående ditt omdöme eller din upplevelse kan du hjälpa företaget i fråga att förbättra sin service. Eventuella problem kan också åtgärdas snabbare och mer effektivt. Det kan även bidra till att ditt omdöme får bli kvar online.

Om ett företag som du lämnat ett omdöme om kontaktar dig via denna funktion, förblir ditt omdöme synligt på företagsprofilen under hela processen.

*Endast för vissa omdömen: Företag kan med hjälp av detta verktyg endast kontakta omdömeslämnare av omdömen som inte har lämnats som svar på en omdömesinbjudan från företaget via Trustpilots gratis- eller betaltjänster.