​Översikt över Trustpilots inbjudningsmetoder

Är du osäker på vilka inbjudningsverktyg du ska använda för att bjuda in dina kunder? Trustpilot erbjuder verktyg som passar både små och stora företag med olika behov, processer och policyer. Här följer en sammanställning av alla våra inbjudningsmetoder - förhoppningsvis kan du hitta den som passar ditt företag allra bäst.

Manuella inbjudningar

Manuella inbjudningar används vanligtvis till att bjuda in tidigare kunder. Med denna metod, som inte kräver någon teknisk kunskap, kommer du snabbt igång med omdömesinsamlingen. Du kan bjuda in dina kunder manuellt på 5 olika sätt - dessa hittar du på ditt företagskonto under Inbjudningar.

Automatisk Feedback Service

Verktyget Automatisk Feedback Service är utformat för att skicka en omdömesinbjudning efter att en kund har haft en köp- eller serviceupplevelse. Allt du behöver göra är att konfigurera din webbutik eller ditt e-mailsystem så att det skickar BCC-kopior till Trustpilot på dina beställnings- eller leveransbekräftelser. BCC-kopian till Trustpilot utlöser skapandet av en inbjudan som skickas till kunden efter ett antal dagar som du själv väljer. Trustpilots Automatiska Feedback Service gör det lätt för dig att bjuda in dina kunder, och för dina kunder att lämna omdömen.

Trustpilots appar

Med våra appar kan du enkelt ansluta ditt Trustpilot-konto till din eCommerce-plattform. När anslutningen väl är upprättad, kommunicerar vår app direkt med din plattform och skapar automatiskt en inbjudan för varje beställning. Du väljer själv om du vill bjuda in dina kunder till att endast lämna företagsomdömen, eller till att lämna både företags- och produktomdömen. I Trustpilots eCommerce-appar ingår:

Customer API

Om du vill ha bättre kontroll över hur dina inbjudningar skapas kan du bjuda in dina kunder med hjälp av vårt API - vårt funktions- och flexibilitetsmässigt mest kraftfulla alternativ. Du kan skapa inbjudningar som Trustpilot skickar ut, eller så kan du använda API:et till att generera inbjudningslänkar som du sedan skickar ut till dina kunder via ditt eget kommunikationsflöde.

Unika länkar

Unika länkar är länkar som skickas till kunder med inbjudningar till att lämna företagsomdömen. Länkarna är unika för varje kund, och består av den information som behövs för att skriva ett omdöme. Eftersom de unika länkarna genereras och sparas på företagets egen server, får Trustpilot inte tillgång till kunduppgifterna såvida kunden inte klickar på länken. Med denna inbjudningsmetod kan du hantera inbjudningsprocessen via dina egna system.

Business Generated Links

Business Generated Links är länkar som skickas till kunder med inbjudningar till att lämna företags- samt eventuellt även produktomdömen. Denna inbjudningsmetod riktar sig främst till sekretessmedvetna företag, såsom finansinstitut och hälso- och sjukvården, som står under strikta restriktioner när det gäller hanterandet av sina kunders personuppgifter. Med Business Generated Links delas ingen data med Trustpilot såvida den inbjudna kunden inte själv väljer att lämna ett omdöme.

OBS: Några av dessa inbjudningsmetoder är endast tillgängliga för företag som abonnerar på Trustpilots betaltjänster.