Trustpilot-terminologi

I denna artikel får du en kort introduktion till några av våra vanligaste begrepp som är bra att kunna.

Vi har länkat varje begrepp till artiklar med mer ingående information om ämnet.

Obs: Några av dessa tjänster är endast tillgängliga för företag som abonnerar på Trustpilots betaltjänster.

A

API:er

Ett API (Application Programming Interface) är en uppsättning rutiner, protokoll och verktyg som används till programmering. Ett API anger hur programvarukomponenter ska interagera. Uppgifter automatiseras så att varken kunskap eller åtgärder krävs av användaren. Med hjälp av API:er kan du slå samman Trustpilots inbjudnings- och svarsprocesser i ditt CRM-system eller e-mailprogram, och därmed tillföra de säkerhets- och anpassningsmöjligheter som ditt nuvarande system erbjuder.

Automatisk Feedback Service

Automatisk Feedback Service (AFS) är en av Trustpilots inbjudningsmetoder. AFS skickar automatiskt e-mail till dina kunder för att bjuda in dem till att lämna ett omdöme om ditt företag efter att de har haft en köp- eller serviceupplevelse.

Avsändarinformation

För att kunna implementera någon av våra automatiska inbjudningsprocesser (t.ex. Automatisk Feedback Service) måste du ange din avsändarinformation. Fyll i ditt avsändarnamn och din avsändar-e-mail Dessa uppgifter kommer att bli synliga för dina kunder när de tar emot dina inbjudningar. Detta säkerställer även att dina e-mail hamnar i kundernas inkorgar och inte i deras skräppost.

B

Bildgenerator

Med Trustpilots Bildgenerator kan du kombinera omdömescitat med iögonfallande bakgrundsbilder och dela dessa på sociala medier.

Business Generated Links

Business Generated Links är en inbjudningsmetod för företag som väljer att inte dela sina kunders personuppgifter med tredjeparter. Denna inbjudningsmetod används t.ex. av finansinstitut samt av hälso- och sjukvården.

C

Compliance-team

Trustpilots Compliance-team ingår i den större enheten inom Trustpilot som heter Trust & Transparency. Vårt Compliance-team skyddar Trustpilots omdömesplattform från fabricerade omdömen, bedrägeriförsök och annat missbruk av våra tjänster. De hjälper till att säkerställa att både användare och företag följer Trustpilots riktlinjer.

D

Dashboard

Dashboardet är den målsida du hamnar på när du loggar in på ditt företagskonto. Där visas en översikt över dina betyg och dina senaste omdömen, samt information om din inbjudningsstatus, dina omdömen och användning av TrustBoxar.

F

Facebook Like-box

Facebook Like-boxen är en funktion som företag kan lägga till på sin profilsida för att öka kundförtroendet.

Flera omdömen

Med flera omdömen-funktionen kan dina återkommande kunder lämna nya omdömen om ditt företag efter varje köp- eller serviceupplevelse.

Företagskonto

Företagskontot är webbapplikationen du använder för att hantera ditt företags Trustpilot-konto. Du kan logga in på ditt företagskonto här.

Företagsomdömen

Ett företagsomdöme är ett omdöme som en kund skriver om din verksamhet. Omdömet beskriver en specifik köp- eller serviceupplevelse som kunden har haft. Ett företagsomdöme består av ett stjärnbetyg, omdömestexten, en titel och ett valfritt referensnummer.

G

Garantibox

Garantiboxen är en funktion som företag kan lägga till på sin profilsida för att upplysa sina kunder om en särskild tjänst de erbjuder.

Google Seller Ratings

Google Seller Ratings är ett automatiserat tillägg som visar annonsörer med höga betyg. Google sammanställer sina Seller Ratings från välrenommerade källor – inklusive Trustpilot – som samlar in företagsomdömen.

Grundläggande inbjudningar

Med grundläggande inbjudningar använder du din egen e-mailtjänst till att bjuda in dina kunder till att lämna omdömen på Trustpilot. Kopiera länken som finns under modulen Samla in omdömen i Trustpilot Business och klistra in den i e-mailen som du skickar till dina kunder. Tänk på att omdömen som samlas in på detta sätt inte automatiskt visas som verifierade omdömen på Trustpilots webbsida.

I

Inbjudningshistorik

Under fliken Inbjudningar på företagskontot finns företagets Inbjudningshistorik. Den ger dig en överblick över de inbjudningar som tidigare skickats ut till dina kunder.

Integrerat omdömesformulär

Det integrerade omdömesformuläret är utformat för att integreras i utchecknings-flödet på ett företags webbsida. Detta ger dina kunder möjlighet att lämna omdömen på Trustpilot via din webbsida.

K

Kategori-badge

En kategori-badge visar ett företags ranking i en särskild kategori.

M

Mallredigeraren

Med mallredigeraren kan företag skapa och redigera e-mailmallar med omdömesinbjudningar. Du hittar den under Samla in omdömen på ditt företagskonto.

Manuella inbjudningar

Med manuella inbjudningar kan du fylla i dina kunddata antingen manuellt, genom att klippa och klistra eller genom att ladda upp en fil.

Marknadsföringsmaterial

Vi har ett helt bibliotek med marknadsföringsmaterial där företag kan hitta varumärkesmaterial till sina webbsidor, så som Trustpilots varumärkesgrafik, logotyper och klistermärken. Biblioteket innehåller även mallar till sociala medier och material för offline-marknadsföring.

O

Omdömestaggning

Med vår funktion omdömestaggning kan du kategorisera dina omdömen enligt olika aspekter av din verksamhet som du vill spåra. Genom att tagga dina omdömen kan du enkelt analysera dina prestationer segment för segment, samt bevaka de var för sig.

Optimerad inbjudningsmall

Den optimerade inbjudningsmallen är Trustpilots färdiga inbjudningsmall. Trustpilot underhåller mallen kontinuerligt för att se till så att den är så effektiv som möjligt. Mallen kan anpassas till ditt varumärke eller användas precis som den är.

Organiska omdömen

Organiska omdömen är omdömen som kunder skrivit på eget initiativ, dvs. utan att ha blivit inbjudna till att göra det.

P

Produktomdömen

Produktomdömen ger kunder möjlighet att lämna omdömen om produkter de har köpt. De visas vanligtvis bredvid en produkt i en webbutik, så att kunder kan läsa dem innan de tar ett köpbeslut.

Promotion-box

Promotion-boxen är en funktion som du kan lägga till på ditt företags Trustpilot-profil. Den är utformad för att öka kundernas medvetenhet om ditt företags varumärke och kundservice.

R

Referensnummer

Med referensnummer menar vi den term som företag använder för identifiering av kundtransaktioner i sin databas, t.ex. beställnings-ID eller bokningsnummer. Användare kan bli ombedda att ange ett valfritt referensnummer när de lämnar ett omdöme, för att hjälpa företaget identifiera deras beställning.

Rich Snippets

Rich Snippets är ett slags strukturerad datauppmärkning som webbsidor kan lägga till i sin befintliga HTML-kod, och som gör det lättare för sökmotorer att tolka informationen på varje webbsida.

S

SPF-record

Ett SPF-record (Sender Policy Framework) är ett slags DNS-tjänst som identifierar vilka servrar som har tillåtelse att skicka e-mail å din domäns vägnar. Det hindrar spammare från att skicka obehöriga e-mail via din webbsida, och förhindrar att dina kunder får spam skickat till sig i ditt namn.

T

TrustBox

TrustBoxar är widgets som du kan integrera på din webbsida för att visa upp dina senaste omdömen, din TrustScore och ditt stjärnbetyg.

TrustBox Optimizer

TrustBox Optimizern är ett verktyg för konverteringsoptimering som finns i alla TrustBoxar. Den kör A/B-tester för att spåra din konverteringsgrad och avgöra vilken TrustBox som fungerar bäst på din webbplats.

TrustBox Signature

Med TrustBox Signature kan du integrera din TrustScore och ditt stjärnbetyg i din e-mailsignatur.

Trustpilot Labs

Trustpilot Labs är en experimentell del av vår plattform som ger Trustpilot-kunder fri tillgång till våra nya prototyper.

Trustpilots supportcenter

Supportcentret är Trustpilots primära kunskaps- och dokumentationskälla. Här kan företag och omdömeslämnare hitta guider och artiklar om våra produkter, vår plattform, våra processer och våra riktlinjer.

TrustScore

TrustScore är ett mått på kundnöjdhet som baseras på de omdömen ett företag samlar in på Trustpilot. Formeln som används för att beräkna TrustScoren bygger på ett Bayesianskt medelvärde och tar hänsyn till flera faktorer, till exempel antalet omdömen, omdömenas ålder och varje omdömes stjärnbetyg.

U

Unik länk

Den unika länken är en av Trustpilots inbjudningsmetoder. Den är en kodad länk som innehåller kundens namn, e-mailadress och referensnummer. Företaget skickar länken direkt till kunden utan någon inblandning från Trustpilot i själva inbjudningsprocessen.