Konfigurera din produktkatalog

Kom igång nu

När du importerar en produktkatalog till Trustpilot får vi information om produkterna du säljer, så att din insamling av produktomdömen kan optimeras. I den här artikeln kan du läsa om hur du konfigurerar och hanterar din katalog.

Vad är en produktkatalog?

En produktkatalog är en lista över ditt företags alla produkter och innehåller uppgifter såsom produktnamn, bild och GTIN (Global Trade Item Number).

Du kan använda din produktkatalog för att lägga till stjärnbetyg i dina annonser på Google och förbättra användarupplevelsen för omdömeslämnare.

Obs: Undvik att konfigurera din katalog manuellt om du använder våra e-handelsintegrationer för att skicka produktomdömesinbjudningar. Istället laddas en produkt automatiskt upp till din katalog när produkten blir köpt.

Konfigurera din produktkatalog

För att skapa din produktkatalog behöver du i ett program som Google Sheets eller Microsoft Excel skapa ett kalkylblad med din produktinformation.

Förbered din fil med Google Sheets

Så här förbereder du din fil:

1. Öppna ett nytt, tomt kalkylark i Google Sheets.
  2. Filen ska innehålla följande kolumnnamn och motsvarande data för varje produkt:
    • sku (obligatorisk)
    • title (obligatorisk)
    • link
    • image_link
    • gtin
    • mpn
    • brand
    • price

Obs: Om dina produkter saknar GTIN eller MPN rekommenderar vi att du lägger till ditt företagsnamn som varumärke och produkternas SKU som MPN. Om du gör detta är det mycket viktigt att dessa identifierare matchar och är samma i både flödet du skickar till Google och produktkatalogen som du skickar till oss.

3. Spara filen i CSV-format genom att välja Ladda ned i menyn Arkiv, och välj sedan Kommaavgränsade värden (.csv, aktuellt arbetsblad).

Förbered din fil med Microsoft Excel

Om du använder Excel är stegen för att skapa en fil desamma, men du behöver se till att filen sparas i formatet UTF-8.

Skicka in din produktkatalog

Nästa steg är att skicka in din förberedda produktkatalog till vårt supportteam via detta formulär, så laddar de upp filen till ditt företagskonto på Trustpilot.

Kategorisera din produktkatalog

Du kan dela in dina produkter i kategorier för att göra dem mer sökbara. Du kan kategorisera dem individuellt eller i grupper. Försök gärna att vara så specifik som möjligt när du väljer en kategori.

1. Gå in på ditt företagskonto > Omdömen > Produktomdömen > Produktkatalog.
  2. Hitta produkten som du vill kategorisera under Produktkatalog, och kryssa för produkten i den första kolumnen. Om du vill kategorisera flera produkter, kryssar du för för alla relevanta produkter.

1. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera kategori och välj Visa alla kategorier.

1. Välj kategori för produkten/produkterna. När du valt minst en mellankategori klickar du på Uppdatera kategori.