Så administrerar du din produktkatalog

Denna funktion ingår i tilläggsmodulen Product Reviews.

Skaffa modulen

Trustpilot använder information från produktkatalogen för att förbättra omdömesformuläret, vilket kan öka konverteringen för dina produktomdömesinbjudningar. I denna artikel kan du läsa om hur du administrerar din katalog.

Vad är en produktkatalog?

En produktkatalog är en lista över ditt företags alla produkter som samlar in omdömen. Den innehåller uppgifter såsom produktnamn, foton och GTIN (Global Trade Item Number).

Med hjälp av produktkatalogen kan du även framhäva dina annonser på Google med stjärnbetyg, för att öka försäljningen och förbättra omdömeslämnares användarupplevelse.

Så ställer du in din produktkatalog

För att ställa in din produktkatalog behöver du skapa en tabbavgränsad .txt-fil med dina produktuppgifter, och skicka in denna till vårt supportteam via detta formulär. Trustpilot laddar upp .txt-filen till ditt företagskonto, och kontaktar dig vid eventuella fel i filen.

Filen ska innehålla följande kolumnnamn (skrivna med små bokstäver) och motsvarande data för varje produkt:

• sku (obligatorisk)
  • title
  • link
  • image_link
  • gtin
  • mpn
  • brand
  • price

Obs: När du skickar ut inbjudningar för produktomdömen via våra e-handelsintegrationer, bör du undvika att ställa in din katalog manuellt. När en produkt blir köpt kommer denna automatiskt laddas upp till din katalog.

Kategorisera din produktkatalog

Du kan gruppera dina produkter i kategorier för att göra dem mer sökbara. Du kan kategorisera dem individuellt eller i grupper. När du väljer en kategori bör du försöka vara så specifik som möjligt.

1. Gå in på ditt företagskonto > Omdömen > Produktomdömen > Produktkatalog.
  2. Hitta produkten som du vill kategorisera under Produktkatalog, och kryssa för produkten i den första kolumnen. Om du vill kategorisera flera produkter, kryssar du för för alla relevanta produkter.

1. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera kategori och välj Visa alla kategorier.

1. Välj kategori för produkten/produkterna. När du valt minst en mellankategori klickar du på Uppdatera kategori.