​Produktkatalog

När dina befintliga kunder pratar om ditt företag lyssnar dina potentiella kunder.

Börja samla in omdömen redan idag!

Vad är en produktkatalog?

En produktkatalog är en detaljerad lista över alla produkter (eller tjänster) du säljer och samlar in omdömen för. Din produktkatalog på Trustpilot innehåller detaljer om var och en av dina produkter, t.ex. namn, en länk till en bild på produkten, GTIN (Global Trade Item Number) m.m. Du kan använda din produktkatalog på Trustpilot till att förbättra dina omdömeslämnares användarupplevelse. Du kan även använda den till att utrusta dina Google-annonser med stjärnbetyg och därmed potentiellt öka försäljningen.

Hur används din produktkatalog?

Förbättrat produktomdömesformulär

Trustpilot använder informationen i din produktkatalog till att optimera dina kunders användarupplevelse, t.ex. genom att förbättra webbsidan där dina kunder skriver sina omdömen. Om du anger ett namn och en bild för varje produkt i katalogen, läggs dessa till i omdömesformuläret. Produktuppgifter såsom dessa kan öka konverteringsgraden för dina omdömesinbjudningar.

Produktbetyg i dina Google-annonser

Om du tillhör det snabbt växande antal företag som köper annonser på Google (s.k. Product Listing Ads) kan du använda din produktkatalog från Trustpilot till att utrusta dina Google-annonser med stjärnbetyg för produkterna. Genom att lägga till stjärnbetyg i dina Google-annonser sticker dina produkter ut i mängden, vilket kan hjälpa till att öka försäljningen.

Så här upprättar du din produktkatalog på Trustpilot

Det är enkelt att komma igång med din produktkatalog på Trustpilot. Allt du behöver göra är att skapa en tabbavgränsad fil som innehåller din produktinformation och skicka in en förfrågan till vårt Supportcenter.

• sku (obligatorisk)
  • title
  • link
  • image_link
  • gtin
  • mpn
  • brand
  • price

Produktkatalogens filformat ska vara en tabbavgränsad (.txt-)fil. Du kan exportera data till tabbavgränsade filer från de flesta kalkylprogram. Båda tillvägagångssätten nedan resulterar i filer med namn som slutar på filändelsen .txt.

Microsoft Excel: Spara kalkylbladet som tabbavgränsad text (.txt) genom att specificera filformatet under kommandot 'Spara som' i Arkiv-menyn. I rullgardinsmenyn Filformat väljer du alternativet Text (tabbavgränsad)(*.txt).

Google Kalkylark: Skapa en tabbavgränsad fil genom att gå till Arkiv-menyn och välja Ladda ned som, och därefter Tabbavgränsade värden.