Waarom we reviews niet meteen publiceren

Trustpilot is toegewijd aan transparantie. Bekijk hier het transparantierapport van 2022.

Vanaf april 2022 duurt het iets langer voordat we reviews op Trustpilot plaatsen. Zo kan onze software voor fraudedetectie beter voorkomen dat valse reviews op ons platform worden geplaatst.

Trustpilot is volledig transparant en open voor iedereen; zo onderscheiden we ons van andere platforms. Consumenten en bedrijven moeten erop kunnen rekenen dat de feedback die ze op ons platform zien echt is, geschreven door een echte persoon met een echte ervaring. Natuurlijk kunnen valse reviews aan de aandacht ontsnappen, maar met deze veranderingen spotten we ze vaker voordat ze live gaan.

Geautomatiseerde fraudedetectiesoftware

Onze geautomatiseerde fraudedetectiesoftware is door de jaren heen ontwikkeld, verfijnd en verbeterd met miljarden gegevenspunten. En het loopt als een trein. De software was zelfs in staat om in 2021 meer dan 1,8 miljoen valse reviews automatisch te detecteren en verwijderen.

Dat zijn indrukwekkende cijfers. Maar het probleem is dat deze reviews zijn gedetecteerd nadat ze al op Trustpilot waren gepubliceerd. Zodra een valse review op onze site terecht komt, beschadigt die het vertrouwen van consumenten in ons platform.

Een kleine vertraging kan flinke gevolgen hebben

Daarom wachten we nu tot twee uur voordat reviews worden geplaatst. Onze geautomatiseerde software gaat proactief op zoek naar mogelijk valse reviews, die we dan kunnen verwijderen voordat iemand ze onder ogen krijgt. Het is net een spamfilter dat gebruikers beschermt door berichten te stoppen voordat ze zijn bezorgd. Door op proactieve wijze valse reviews te detecteren, verbeteren we de kwaliteit van de reviews op onze site en de ervaring van onze community.

Wat betekent dit voor jou?

Ben je een bot? Dan zijn de rapen gaar. Maar alle gekheid op een stokje, zolang je de review niet hebt verzonnen, wordt die binnen een paar uur gepubliceerd nadat onze software een kijkje heeft genomen. Je krijgt een melding per e-mail zodra je reviews is gepubliceerd. In het geval onze geautomatiseerde systemen je review filteren, ontvang je een e-mailmelding en kun je een eventuele onterechte beslissing aanvechten.