Trustpilots OpenCart 3.0-integratie: review-uitnodigingen verzenden

Deze functie is inbegrepen in de pakketten Free, Plus, Premium, Advanced en Enterprise.

Met de OpenCart 3.0-integratie van TrustPilot kun je automatisch bedrijfs- en productreviews verzamelen, klanten vragen om reviews te schrijven en meerdere TrustBox-widgets toevoegen. In dit artikel laten we je zien hoe je review-uitnodigingen verzendt.

Je moet eerst onze integratie installeren voordat je review-uitnodigingen kunt versturen.

Er is momenteel geen sandbox-omgeving beschikbaar voor testdoeleinden. Deze integratie werkt niet met Internet Explorer.

Dit artikel is voor versie 3.0 van OpenCart. Heb je versie 2.0-2.2x or 2.3x? Bekijk dan dit artikel.

Uitnodigingen instellen

Bij een bestelling via de online winkel van OpenCart krijgt je klant automatisch een uitnodiging per e-mail om een bedrijfsreview achter te laten op Trustpilot. Zo stel je dit in:

1. Ga in OpenCart naar Trustpilot. Klik op Invitations.
  2. Configureer de uitnodiging-trigger door een keuze uit de twee opties te maken. Bij Order confirmed wordt een uitnodiging naar klanten verzonden terwijl hun bestelling wordt verwerkt. Bij Order completed ontvangt de klant een uitnodiging wanneer de bestelling is voltooid.
  3. Je kunt ook de naam van de afzender, de antwoord-op e-mail, de Trustpilot-website en de verzendvertraging instellen. Kies ook je e-mailtemplate en de taal.
  4. Klik dan op Wijzigingen opslaan.

Productreview-uitnodigingen toevoegen

Als je de productreviews van Trustpilot voor je bedrijf gebruikt, kun je de optie inschakelen om ze toe te voegen aan je e-mailuitnodigingen.

1. Ga in OpenCart naar Trustpilot. Klik op Product Reviews.
  2. Onder Turn product review invitations on activeer je de optie Enable to start getting product reviews.
  3. Vul de SKU (Stock Keeping Unit), het GTIN (Global Trade Item Number) en het MPN (Manufacturer Part Number) in. Deze velden zijn optioneel.
  4. Klik dan op Wijzigingen opslaan.

Klanten uitnodigen

Je kunt kiezen om klanten van de afgelopen week tot aan 6 maanden geleden uit te nodigen.

1. Ga in OpenCart naar Trustpilot. Klik op Past Orders.
  2. Onder Select all your orders from the past kies je de gewenste termijn.
  3. Klik op Sync up orders om op te slaan.

Nu kun je een TrustBox toevoegen en gemakkelijk je reviews in je OpenCart-winkel laten zien.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor links naar websites van derde partijen in dit artikel, noch voor de content op andere websites waarnaar wordt gelinkt in dit artikel.

Vorige Trustpilots OpenCart 3.0-integratie installeren

Volgende: Trustpilots OpenCart 3.0-integratie: een TrustBox toevoegen