Ik heb geen toegang meer tot handmatige uitnodigingen

We streven er voortdurend naar om vertrouwen en transparantie op te bouwen. Daarom stoppen we met het gebruik van handmatige uitnodigingsmethoden. Hier lees je wat dit voor jou inhoudt.

Alle nieuwe klanten, zowel met als zonder een betaald abonnement, hebben 90 dagen vanaf het eerste gebruik om een bestand met klantgegevens te uploaden.

In 2020 hebben we onze vertrouwensbelofte gedaan. Hierin staat hoe we ons platform nog betrouwbaarder willen maken. Bij Trustpilot vinden we het belangrijk dat onze gebruikers erop kunnen rekenen dat de feedback oprecht is.

We erkennen dat bedrijven feedback op onbevooroordeelde wijze moeten kunnen verzamelen om de integriteit van de reviews op ons platform te beschermen.

Daarom stoppen we met de handmatige uitnodigingen en moedigen we bedrijven die deze gebruikten aan om over te stappen op een van onze geautomatiseerde uitnodigingsmethoden. Als reviews automatisch worden verzameld, leidt dat tot minder neppe en misleidende reviews. Hierdoor neemt de integriteit toe van het proces voor het verzamelen van reviews.

Wat gebeurt er na 90 dagen?

Je moet overstappen op een geautomatiseerde methode om review-uitnodigingen te blijven verzenden.

Het goede nieuws? Deze methoden zijn snel, gemakkelijk en gratis. Je kunt ze op verschillende manieren instellen en volledig zelf beheren en personaliseren. En wanneer een klant een review plaatst na het ontvangen van een automatisch verstuurde uitnodiging, krijgt deze review het label Geverifieerd.

We bieden vele verschillende geautomatiseerde opties aan. Hier vind je een overzicht van alle methoden.

Hoe zit het met Standaard-uitnodigingen?

Sinds 20 september 2022 ondersteunen we de Standaard-uitnodigingsmethode om bedrijfs-, product- of locatiereviews te verzamelen niet meer.

Dit betekent:

• Reviews die geschreven zijn vanuit een Standaard-uitnodiging, worden niet langer gelabeld als Uitgenodigd. Dit zijn nu organische reviews zonder een label.
  • Bedrijven die een groot aantal reviews hebben verzameld met behulp van Standaard-uitnodigingen, krijgen nu op hun profiel een melding dat ze een niet-ondersteunde uitnodigingsmethode gebruiken.
  • Ons support-team biedt geen ondersteuning meer voor hulp bij Standaard-uitnodigingen.

Gebruik je momenteel Standaard-uitnodigingen? Dan moet je hiermee stoppen door de link te verwijderen uit al je berichten, zoals nieuwsbrieven, marketingcampagnes en promotiematerialen. Stap over op een geautomatiseerde methode om review-uitnodigingen te blijven verzenden.

Hoe zit het met Unieke links?

Unieke links zijn niet langer een door Trustpilot ondersteunde uitnodigingsmethode. Dit betekent dat reviews die zijn verzameld via een Unieke link niet langer worden gelabeld als 'Op uitnodiging'. Ze worden gezien als organische reviews en er is geen label aan verbonden.

Unieke links kunnen alleen worden gebruikt:

Opmerking over beperkingen:
  • In november 2022 heeft Safari het gebruik van externe cookies uitgeschakeld. Deze zijn vereist als je ons ingesloten reviewformulier wilt gebruiken. Hierdoor kunnen Safari-gebruikers hun review niet via het formulier indienen.
  • De Chrome-browser van Google accepteert sinds 2024 geen externe cookies meer. Houd hier dus rekening mee als je deze uitnodigingsmethode kiest.

We raden je aan om onze Business API-link te gebruiken om een aangepaste knop te maken die linkt naar je reviewformulier.