Verzamel reviews voor verschillende locaties

Met meer reviews over verschillende locaties vergroot je de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van je bedrijf. Verzamel lokale reviews over specifieke vestigingen en ontdek wat je klanten vinden van je bedrijf op lokaal niveau.

Op welke manieren kan ik lokale reviews verzamelen?

Wanneer je het instellen van je locaties hebt afgerond, kun je bedrijfsreviews gaan verzamelen met Trustpilot Local. Ontvang reviews door middel van onze Automatische Feedback Service of Uitnodigings-API.

Opmerking: Je hebt wellicht een developer nodig om je hierbij te helpen, omdat je de vestiging-ID in elke uitnodiging dynamisch moet toevoegen.

Lokale reviews verzamelen met de Automatische Feedback Service (AFS)

Met de Automatische Feedback Service voeg je Trustpilot toe in het BCC-veld wanneer je orderbevestigingsmails naar je klanten verstuurt. Dit configureer je in je webshop- of e-mailsysteem. Met Trustpilots e-mailadres in de BCC van je e-mails, trigger je de AFS om een review-uitnodiging naar diezelfde klanten te sturen.

Met Trustpilot Local koppel je reviews van klanten aan specifieke vestigingen van je bedrijf. Om dit in te stellen moet je de ID van je vestiging in je e-mail plaatsen als een Structured Data Snippet. Dit doe je als volgt:

1. Stel de Automatische Feedback Service in.
  2. Voeg de volgende Structured Data Snippet toe aan de broncode van de trigger e-mail. Dit zorgt ervoor dat de vestiging-ID dynamisch wordt ingevuld op basis van waar de gebruiker zich bevindt.

Opmerking: De locatie-ID is hoofdlettergevoelig.

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Naam klant",
  "recipientEmail": "klant@email.com",
  "referenceId": "1234abcd",
  "locationId": "id1"
}
</script>

Lees meer over de Structured Data Snippet, bijvoorbeeld welke andere gegevens je in de trigger e-mail kunt toevoegen.

Lokale reviews verzamelen met de Uitnodigings-API

Je kunt ook gebruik maken van onze Uitnodigings-API voor het triggeren van review-uitnodigingen.

1. Verkrijg een API-key en API-secret.
  2. Gebruik de Uitnodigings-API Endpoints om review-uitnodigingen te triggeren.
  3. Voeg de locatie van de gebruiker dynamisch toe aan iedere uitnodiging.

Opmerking: De locatie-ID is hoofdlettergevoelig.

{
  "recipientEmail": "klant@email.com",
  "recipientName": "Klant naam",
  "referenceId": "1234abcd",
  "locationId": "id1",
  "senderEmail": "mijn@bedrijf.nl",
  "replyTo": "mijn@bedrijf.nl",
  "preferredSendTime": "2018-10-12T13:37:00",
  "senderName": "Bedrijfsnaam",
  "locale": "nl-NL",
  "templateId": "507f191e810c19729de860ea"
}

Wanneer je klant een uitnodiging ontvangt om een review te schrijven, wordt diegene gevraagd om die specifieke vestiging te beoordelen.

Lokale reviews verzamelen met Business Generated Links

Als je gebruikmaakt van Business Generated Links om je eigen review-uitnodigingen te versturen, moet je het locatieveld toevoegen wanneer je klantgegevens toevoegt aan het payload object. Gebruik de vestiging-ID die je aan de specifieke locatie hebt toegewezen.

Opmerking: De locatie-ID is hoofdlettergevoelig.

{
 "email":"xyz@domein.nl",
 "name":"Jan van den Berg",
 "ref":"1234",
 "locationId": "id1",
 "skus":["sku1","sku2","sku3"],
 "tags":["tag1","tag2","tag3"]
}

Bekijk onze Business Generated Links-handleiding voor developers, om bijvoorbeeld te zien welke andere gegevens je kunt toevoegen.

Zodra je reviews voor specifieke vestigingen hebt ontvangen, kun je je locaties beheren en analyseren om erachter te komen wat je klanten vinden van je bedrijf op lokaal niveau.