Uitnodigingen instellen voor locatiereviews

Deze functie maakt deel uit van de add-on Location Reviews.

Krijg toegang

Zodra je klaar bent met het instellen van je bedrijfslocaties, kun je je klanten uitnodigen om deze te beoordelen. In dit artikel leggen we uit hoe je op verschillende manieren locatiereviews kunt verzamelen.

Je kunt alle verzamelmethoden van Trustpilot gebruiken om locatiereviews te verzamelen. Reviewers hebben de mogelijkheid om hun review te koppelen aan een specifieke locatie of aan je algemene bedrijfsprofiel.

Wanneer je een review-uitnodiging naar een klant stuurt, toont het reviewformulier automatisch alle locaties van je bedrijf als keuzemogelijkheid. Nadat je je locaties hebt toegevoegd, wordt deze keuzemogelijkheid automatisch aan het reviewformulier toegevoegd. Zie hier een voorbeeld:

Je kunt in je instellingen ook een specifieke locatie vooraf toewijzen aan een review-uitnodiging. Klanten kunnen in de uitnodiging zien dat er een specifieke locatie is geselecteerd. Gebruik hiervoor onze Automatische Feedback Service, JavaScript-integratie of API's.

Opmerking: Je hebt wellicht een developer nodig om je hierbij te helpen.

Lokale reviews verzamelen met de Automatische feedback-service (AFS)

De Automatische feedback-service (AFS) is ontwikkeld om automatisch review-uitnodigingen te verzenden nadat een klant een aankoop heeft gedaan. Je kunt specifieke locaties toewijzen aan de reviews die je verzamelt met behulp van AFS. Hiervoor dien je de locatie-ID en een Structured Data Snippet aan je e-mails toe te voegen. Dit doe je als volgt.

1. Stel de Automatische feedback-service in.
  2. Voeg de onderstaande gestructureerde gegevens toe aan de broncode van de triggermail. Dit zorgt ervoor dat de locatie-ID dynamisch wordt opgenomen, afhankelijk van de locatie van de gebruiker.

{
  "recipientName": "Dennis van de Berg",
  "recipientEmail": "dennis@voorbeeld.com",
  "referenceId": "1234abcd",
  "locationId": "id1"
}

Opmerking: Lees hier meer over gestructureerde gegevens.

Lokale reviews verzamelen met de JavaScript-integratie

Voeg de JavaScript-integratie toe aan je website om lokale review-uitnodigingen te versturen. Dit is mogelijk voor bijna elke custom-website. Volg deze stappen:

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Integraties > E-commerce > JavaScript-integratie.
  2. Klik op Kopieer code.
  3. Plak de code snippet in het gedeelte van de HTML van je website, of gebruik Google Tag Manager.
  4. Terug in je account, klik op Volgende. Voer je domein in en klik op Verifieer om je domein te verifiëren om er zeker van te zijn dat de code juist is ingevoerd.
  5. In de Voltooi de configuratie-workflow, onder Voltooi de integratie kies je vervolgens de uitnodigingen die je wilt automatiseren.
  6. Klik op Kopieer code. Plak vervolgens het script in de bevestigingspagina van je website.
  7. Vervang elk gegevenselement door de juiste waarden van je website.

Hieronder zie je een voorbeeld:

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() {
 const trustpilot_invitation_data = {
 recipientEmail: 'dennis@gmail.com',
 recipientName: 'Dennis',
 referenceId: 'Order_123',
 source: 'InvitationScript',
 locationId: 'locatie_1',
  };
  tp('createInvitation', trustpilot_invitation_data);
});

Lokale reviews verzamelen met de uitnodigings-API

Je kunt ook onze uitnodigings-API gebruiken om uitnodigingsmails te triggeren. Wanneer je klanten een review-uitnodiging ontvangen, zal ze worden gevraagd om een specifieke bedrijfslocatie te beoordelen. Volg hiervoor deze stappen:

1. Verkrijg een API-key en secret.
  2. Stel de uitnodigings-API Endpoints in om review-uitnodigingen te triggeren.
  3. Voeg dynamisch de locatie van de gebruiker toe aan elke uitnodiging.

Hieronder zie je een voorbeeld:

{
  "recipientEmail": "klant@email.com",
  "recipientName": "Dennis van de Berg",
  "referenceId": "1234abcd",
  "locationId": "id1",
  "senderEmail": "mijn@bedrijf.nl",
  "replyTo": "mijn@bedrijf.nl",
  "preferredSendTime": "2018-10-12T13:37:00",
  "senderName": "Mijn Bedrijf",
  "locale": "nl-NL",
  "templateId": "507f191e810c19729de860ea"
}

Lokale reviews verzamelen met Business generated links

Als je gebruikmaakt van Business generated links om review-uitnodigingen te versturen, moet je het locatieveld toevoegen wanneer je klantgegevens toevoegt aan het payload-object. Gebruik de locatie-ID die je aan de betreffende locatie hebt toegewezen.

Hieronder zie je een voorbeeld:

{
 "email":"abc@domein.nl",
 "name":"Rob Smit",
 "ref":"1234",
 "locationId": "id1",
 "skus":["sku1","sku2","sku3"],
 "tags":["tag1","tag2","tag3"]
}

Voor meer informatie over Business generated links kun je dit artikel raadplegen.

Opmerking: De locatie-ID is hoofdlettergevoelig.