Verzamel reviews voor verschillende locaties

Hoe meer reviews je ontvangt, hoe opvallender en geloofwaardiger je bedrijf wordt. Verzamel lokale reviews voor specifieke vestigingen en ontdek wat je klanten vinden van je bedrijf op lokaal niveau.

Wanneer je de verschillende locaties van je bedrijf in je Trustpilot Business-account hebt ingesteld, kun je beginnen met het verzamelen van lokale reviews. Gebruik hiervoor onze Automatische Feedback Service, JavaScript-integratie of API's.

Opmerking: Je hebt wellicht een developer nodig om je hierbij te helpen, omdat je de locatie-ID's aan iedere uitnodiging dient toe te voegen.

Lokale reviews verzamelen met de Automatische Feedback Service (AFS)

Om de AFS te implementeren, dien je je webshop of e-mailsysteem zo te configureren, dat er een verborgen kopie (BCC) van iedere orderbevestiging naar Trustpilot wordt gestuurd. Hierdoor wordt de AFS getriggerd om automatisch review-uitnodigingen te versturen naar deze klanten.

Met Trustpilot Local koppel je reviews van klanten aan specifieke vestigingen van je bedrijf Hiervoor dien je de locatie-ID en een Structured Data Snippet aan je e-mails toe te voegen. Dit doe je als volgt:

1. Stel de Automatische Feedback Service in.
  2. Voeg de volgende Structured Data Snippet toe aan de broncode van de trigger e-mail. Dit zorgt ervoor dat de locatie-ID dynamisch wordt opgenomen, afhankelijk van de locatie van de gebruiker.

Opmerking: De locatie-ID is hoofdlettergevoelig.

{
  "recipientName": "Dennis van de Berg",
  "recipientEmail": "dennis@voorbeeld.com",
  "referenceId": "1234abcd",
  "locationId": "id1"
}

Lees meer over de Structured Data Snippet.

Lokale reviews verzamelen met de JavaScript-integratie

Voeg de JavaScript-integratie toe aan je website om lokale review-uitnodigingen te versturen. Dit is mogelijk voor bijna elke custom-website.

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Integraties > JavaScript-integratie en klik op Kopieer code.
  2. Plak de code snippet in het <head> gedeelte van de HTML van je website, of gebruik Google Tag Manager.
  3. Ga vervolgens weer naar je Trustpilot Business-account en klik op Verifieer om je domein te verifiëren om er zeker van te zijn dat de code juist is ingevoerd.
  4. In de Voltooi de configuratie-workflow, onder Voltooi de integratie, kies de uitnodigingen die je wilt automatiseren. Klik op Kopieer code en plak het script vervolgens op je bevestigingspagina.
  5. Vervang elk gegevenselement door de juiste waarden van je website.

Opmerking: De locatie-ID is hoofdlettergevoelig.

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() {
  const trustpilot_invitation_data = {
 recipientEmail: 'dennis@gmail.com',
 recipientName: 'Dennis',
 referenceId: 'Order_123',
 source: 'InvitationScript',
 locationId: 'locatie_1',
  };
  tp('createInvitation', trustpilot_invitation_data);
});

Lokale reviews verzamelen met de Uitnodigings-API

Je kunt ook onze Uitnodigings-API gebruiken om uitnodigingsmails te triggeren.

1. Verkrijg een API-key en secret.
  2. Stel de Uitnodigings-API Endpoints in om review-uitnodigingen te triggeren.
  3. Voeg dynamisch de locatie van de gebruiker toe aan elke uitnodiging.

Opmerking: De locatie-ID is hoofdlettergevoelig.

{
  "recipientEmail": "klant@email.com",
  "recipientName": "Dennis van de Berg",
  "referenceId": "1234abcd",
  "locationId": "id1",
  "senderEmail": "mijn@bedrijf.nl",
  "replyTo": "mijn@bedrijf.nl",
  "preferredSendTime": "2018-10-12T13:37:00",
  "senderName": "Mijn Bedrijf",
  "locale": "nl-NL",
  "templateId": "507f191e810c19729de860ea"
}

Wanneer je klanten een review-uitnodiging ontvangen, zal ze worden gevraagd om een specifieke bedrijfslocatie te beoordelen.

Lokale reviews verzamelen met Business Generated Links

Als je gebruikmaakt van Business Generated Links om je eigen review-uitnodigingen te versturen, moet je het locatieveld toevoegen wanneer je klantgegevens toevoegt aan het payload-object. Gebruik de locatie-ID die je aan de betreffende locatie hebt toegewezen.

Opmerking: De locatie-ID is hoofdlettergevoelig.

{
 "email":"abc@domein.nl",
 "name":"Rob Smit",
 "ref":"1234",
 "locationId": "id1",
 "skus":["sku1","sku2","sku3"],
 "tags":["tag1","tag2","tag3"]
}

Voor meer informatie kun je onze Business Generated Links-handleiding voor developers bekijken.

Zodra de lokale reviews eenmaal binnenstromen, kun je ze beheren en analyseren om de meningen van klanten over je bedrijf op lokaal niveau inzichtelijk te krijgen.