Get the Convert add-on module to increase onsite conversion with our extensive library of service review TrustBoxes.

Get the module

Alles over de verbeterde sterrenscore en TrustScore van Trustpilot

Get the Convert add-on module to increase onsite conversion with our extensive library of service review TrustBoxes.

Get the module

Begin september 2019 heeft Trustpilot de verbeterde sterrenscore en TrustScore gelanceerd. Deze verbeteringen geven zowel consumenten als bedrijven een gedetailleerder inzicht in hoe bedrijven presteren.

Je kunt je Business-account bezoeken om te zien hoe de vernieuwde sterrenscore en TrustScore eruit zien.

In dit artikel komt het volgende aan bod:

• Een overzicht van de verbeteringen.
  • Een uitleg over het nieuwe score-systeem.
  • Wat wij hebben geüpdatet en wat je zelf moet updaten.

Een overzicht van de verbeteringen

Halve sterren voor een meer genuanceerde sterrenscore

Halve sterren zijn de standaard in de industrie. De introductie van halve sterren maakt het daarom voor veel bedrijven en consumenten eenvoudiger om te begrijpen hoe bedrijven worden beoordeeld op Trustpilot. Halve sterren zorgen tevens voor een meer accurate en genuanceerde weergave van de score van bedrijven, en helpen hen om vooruitgang sneller te herkennen.

Een TrustScore van 1 tot 5

Onze sterrenscore wordt nu weergegeven op basis van een schaal van 1 tot 5, maar eerder werd onze TrustScore altijd getoond op basis van een tienpuntsschaal.

Door onze TrustScore weer te geven als een getal tussen 1 en 5, is het voor bedrijven en consumenten eenvoudiger en logischer om te begrijpen hoe de TrustScore zich verhoudt tot de sterrenscore.

Het nieuwe score-systeem uitgelegd

De formule van de berekening van je TrustScore is hetzelfde gebleven. We hebben slechts de schaal van 0 tot 10 veranderd naar 1 tot 5.

Door gebruik te maken van standaard wiskundige afrondingsregels, wordt je sterrenscore naar boven of naar beneden afgerond tot een halve of hele ster, afhankelijk van je TrustScore.

Net als voorheen zijn dit de drie factoren die de grootste invloed hebben op de berekening van de TrustScore:

• Tijdsperiode - Je nieuwste reviews tellen het zwaarst mee. Zo telt een review die vandaag is geplaatst twee keer zo zwaar mee als een review die zes maanden geleden is geschreven.
  • Frequentie - Bedrijven moeten voortdurend nieuwe reviews verzamelen om hun algehele score te behouden. Als een bedrijf bijvoorbeeld over een TrustScore beschikt van 4,5 op basis van 25 twee jaar oude 5-sterrenreviews, zou één nieuwe 1-sterrenreview van vandaag de TrustScore al doen laten dalen naar 3,4.
  • Gemiddelde - We maken gebruik van het Bayesiaanse gemiddelde om ervoor te zorgen dat een bedrijf met weinig reviews met een meer evenwichtige TrustScore begint. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld in totaal slechts één 1-sterrenreview heeft ontvangen, zal het bedrijf over een TrustScore van 3,2 beschikken.

Updates die Trustpilot voor je heeft uitgevoerd

Wij hebben de volgende updates voor je uitgevoerd:

• Je openbare bedrijfsprofiel en je Business-account zijn automatisch overgeschakeld op het nieuwe score-systeem.
  • Ook TrustBox-widgets op je website of in e-mails zijn automatisch overgeschakeld op het nieuwe score-systeem.
  • Daarnaast zijn alle social media-tools automatisch overgeschakeld op het nieuwe score-systeem. Dit omvat de Image Generator, de direct delen-functie, de Facebook-tab en de Hootsuite-app.

Updates die je zelf moet uitvoeren

Sinds september 2019 dien je de volgende updates zelf te hebben uitgevoerd:

• Alle TrustScores, sterrenscores of sterrenlabels die worden afgebeeld op je marketingmaterialen (advertenties, print- en drukwerk, televisiereclames, etc.).
  • Alle TrustScores, sterrenscores of sterrenlabels die worden afgebeeld in je API-integraties of in aangepaste widgets.

Opmerking: Als je je marketingmaterialen en/of integraties nog niet hebt geüpdatet, raden we sterk aan om de updates direct uit te voeren.

Mocht je vragen hebben, dan kun je terecht bij je Customer Success Manager of bij ons support-team.

Hoe je je API-integraties bijwerkt om Trustpilots nieuwe score-systeem te gebruiken

Update je API-integraties en aangepaste widgets

Wanneer je een aangepaste website-integratie hebt gebouwd, dan moet je deze integratie handmatig updaten. Vind hieronder de instructies voor het updaten van statische ster-afbeeldingen, de Resources API en de Business Units API.

Opmerking: Gebruik onze API's alleen als je dynamische content weergeeft op je website en geen statische content. Lees hier meer over onze richtlijnen voor integraties.

Als je statische ster-afbeeldingen gebruikt

Wanneer je een aangepaste widget met statische afbeeldingen hebt gebouwd, download dan onze meest recente marketingmaterialen.

Als je de Resources API gebruikt om Trustpilots ster-afbeeldingen of -labels te krijgen

Afbeeldingen en labels van halve sterren zijn aan de Resources API toegevoegd. Om toegang te krijgen kun je bijvoorbeeld het volgende oproepen:

https://api.trustpilot.com/v1/resources/images/stars/4.5 of https://api.trustpilot.com/v1/resources/strings/stars/4.5

Als je de Business Units API gebruikt om je TrustScore en sterrenscore te krijgen

Verkrijg de TrustScore of sterrenscore van je bedrijf van dezelfde API Endpoint, maar gebruik een nieuwe keyname die verwijst naar de nieuwe waarden.

Oude manier:

{
"status": "active",
"displayName": "Je bedrijfsnaam",
 ...
"stars": 5,
"trustScore": 9,2,
"id": "1234567890"
}

Nieuwe manier:

{
"status": "active",
"displayName": "Je bedrijfsnaam",
 ...
"score": {
 "trustScore": 4,6,
 "stars": 4,5
},
 "id": "1234567890"
}

Alle andere API Endpoints zijn onveranderd gebleven.

Mocht je vragen hebben, dan kun je terecht bij je Customer Success Manager of bij ons support-team.