Trustpilots verbeterde sterrenscore en TrustScore

Begin september 2019 heeft Trustpilot de verbeterde sterrenscore en TrustScore gelanceerd. Deze verbeteringen zullen zowel consumenten als bedrijven een gedetailleerder inzicht geven in hoe bedrijven presteren.

Je kunt je Business-account bezoeken om te zien hoe de vernieuwde sterrenscore en TrustScore eruit zien.

In dit artikel komt het volgende aan bod:

• Een overzicht van de verbeteringen.
  • Een uitleg over het nieuwe score-systeem.
  • Wat jij moet updaten en wat wij zullen updaten.

Een overzicht van de verbeteringen

Halve sterren voor een meer genuanceerde sterrenscore

De Trustpilot sterrenscore wordt nu aangeduid met - in plaats van alleen hele sterren - ook halve sterren, waardoor consumenten een nauwkeurigere score kunnen toewijzen aan producten en bedrijven. Halve sterren zorgen tevens voor een meer accurate en genuanceerde weergave van bedrijven hun score en helpen hen om hun vooruitgang sneller te zien.

De TrustScore wordt nu berekend op basis van een schaal van 1 tot 5

Onze sterrenscore werd altijd al (en nog steeds) weergegeven op basis van een schaal van 1 tot 5, maar onze TrustScore werd altijd getoond op basis van een tienpuntsschaal.

De TrustScore wordt nu ook weergegeven als een getal tussen 1 en 5, om de verhouding tussen de TrustScore en sterrenscore voor iedereen logischer te maken.

Het nieuwe score-systeem uitgelegd

De formule van de berekening van je TrustScore is hetzelfde gebleven. We hebben slechts de schaal van 0 tot 10 veranderd naar 1 tot 5.

Door gebruik te maken van standaard wiskundige afrondingsregels, wordt je sterrenscore naar boven of naar beneden afgerond tot een halve of hele ster, afhankelijk van je TrustScore.

Net als voorheen zijn dit de drie factoren die de grootste invloed hebben op de berekening van de TrustScore:

• Tijdsperiode - Je nieuwste reviews tellen het zwaarst mee. Zo telt een review die vandaag is geplaatst twee keer zo zwaar mee als een review die zes maanden geleden is geplaatst.
  • Frequentie - Bedrijven moeten voortdurend nieuwe reviews verzamelen om hun algehele score te behouden. Als een bedrijf over een TrustScore beschikt van 4,5 op basis van 25 oude reviews met 5 sterren, zou één nieuwe review met 1 ster de TrustScore al doen laten dalen naar 3,4.
  • Gemiddelde - We maken gebruik van het Bayesiaanse gemiddelde om ervoor te zorgen dat een bedrijf met weinig reviews begint met een meer evenwichtige TrustScore. Wanneer een bedrijf in totaal slechts één review heeft ontvangen met 1 ster, zal het bedrijf over een TrustScore van 3,2 beschikken.

Wat Trustpilot voor je zal updaten

Wij zullen de volgende updates voor je uitvoeren:

• Je openbare bedrijfsprofiel en je Business-account zullen automatisch overschakelen naar het nieuwe score-systeem.
  • TrustBox-widgets op je website of e-mails zullen ook automatisch overschakelen naar het nieuwe score-systeem.
  • Ook alle social media-tools zullen automatisch overgaan op het nieuwe score-systeem. Dit omvat de Image Generator, de direct delen-functie, de Facebook-tab en de Hootsuite-app.

Updates die je zelf moet uitvoeren

Je dient de volgende updates zelf uit te voeren:

• Al je marketingmaterialen (advertenties, print- en drukwerk, TV-reclame, etc.) die je TrustScore, sterrenscore of sterrenlabel bevatten.
  • Al je API-integraties of gepersonaliseerde widgets die gebruikmaken van je TrustScore, sterrenscore of sterrenlabel.

Opmerking: We raden je aan om de updates direct uit te voeren, maar als dat niet lukt, in ieder geval vóór 31 december 2019.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je terecht bij je Customer Succes Manager of bij ons support-team.

Hoe je je API-integraties bijwerkt om Trustpilots nieuwe score-systeem te gebruiken

Update je API-integraties en aangepaste widgets

Wanneer je een aangepaste website-integratie hebt gebouwd, dan moet je onze nieuwe look voor deze integratie handmatig updaten. Vind hieronder de instructies voor het updaten van statische ster-afbeeldingen, de Resources API en de Business Units API.

Opmerking: Gebruik onze API's alleen als je dynamische content weergeeft op je website en geen statische content. Lees hier meer over onze richtlijnen voor integraties.

Als je statische ster-afbeeldingen gebruikt

Wanneer je een aangepaste widget met statische afbeeldingen hebt gebouwd, download dan onze meest recente marketingmaterialen.

Als je de Resources API gebruikt om Trustpilots ster-afbeeldingen of -labels te krijgen

Afbeeldingen en labels van halve sterren zullen aan de Resources API worden toegevoegd. Om toegang te krijgen kun je bijvoorbeeld het volgende oproepen:

https://api.trustpilot.com/v1/resources/images/stars/4.5 of https://api.trustpilot.com/v1/resources/strings/stars/4.5

Als je de Business Units API gebruikt om je TrustScore en sterrenscore te krijgen

Verkrijg de TrustScore of sterrenscore van je bedrijf van dezelfde API Endpoint, maar gebruik een nieuwe keyname die verwijst naar de nieuwe waarden.

Oude manier:

{
"status": "active",
"displayName": "Your company name",
 ...
"stars": 5,
"trustScore": 9.2,
"id": "1234567890"
}

Nieuwe manier:

{
"status": "active",
"displayName": "Your company name",
 ...
"score": {
 "trustScore": 4.6,
 "stars": 4.5
},
 "id": "1234567890"
}

Alle andere API Endpoints zijn onveranderd gebleven.

Mocht je nog vragen hebben over deze verbeteringen, dan kun je terecht bij je Customer Succes Manager of bij ons support-team.