​Trustpilots gratis Magento 2-plugin - Hoe je het downloadt, installeert en configureert

Beschikbaar voor:

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Deze functie is ook beschikbaar in ons Free pakket! Probeer het vandaag!

Met de Magento 2-plugin van Trustpilot kun je automatisch product- en bedrijfsreviews verzamelen, meerdere TrustBox-widgets toevoegen en voormalige klanten uitnodigen om een review achter te laten.

In dit artikel leggen we uit hoe je de plugin downloadt, installeert en configureert in je webshop.

Opmerking: deze plugin is enkel bedoeld voor bedrijven die gebruikmaken van het Magento e-commerce platform. Maakt jouw bedrijf geen gebruik van Magento? Bekijk dan onze andere integraties. Houd er rekening mee dat als je al gebruikmaakt van een andere automatische verzamelmethode, je deze dient uit te schakelen om te voorkomen dat er dubbele uitnodigingen naar dezelfde klant worden verstuurd.

Opmerking: Deze integratie is niet compatibel met Internet Explorer.

Belangrijke feiten over Trustpilots Magento 2-plugin

• Automatiseer je review-uitnodigingen — een nieuwe bestelling zorgt er automatisch voor dat er een review-uitnodiging wordt verstuurd naar de desbetreffende klant.
  • Nodig gemakkelijk je voormalige klanten uit.
  • Voeg meerdere TrustBox-widgets toe met behulp van de plugin.
  • De Magento 2-plugin ondersteunt multistores in versies 2.1, 2.2 en 2.3.

Installeer de Magento 2-plugin

Verbind je Magento 2 webshop met Trustpilot in twee eenvoudige stappen:

• Verkrijg de Magento 2-extensie vanuit de Magento Marketplace.
  • Download en installeer de plugin door Composer te gebruiken.

Magento 2 - Installeer de plugin in je webshop

Download en installeer de plugin vanuit de Magento Marketplace

Zo installeer je geheel kosteloos Trustpilots plugin in Magento Marketplace.

1. Ga naar Magento Marketplace, vind de Trustpilot Reviews M2-extensie en klik op Add to Cart.
  2. Klik op het winkelwagentje-pictogram in de rechterbovenhoek en klik vervolgens op Proceed to Checkout.
  3. Indien nodig, kun je inloggen op je Magento Marketplace-account om de check-out te voltooien door op Place Order te klikken. Deze Trustpilot-extensie is geheel kosteloos.
  4. Je wordt nu doorgestuurd naar de orderbevestigingspagina. Klik daar op Install.
  5. Je wordt nu omgeleid naar de pagina My Access Keys. Als je nog geen keys hebt gemaakt, klik dan op Create a New Access Key. Stel een naam in en kopieer vervolgens de nieuw gegenereerde privé- en openbare keys.
  6. Log in op je Magento Admin Panel.
  7. Klik op System > Web Setup Wizard > Extension Manager/Component Manager.
  8. Als je je Magento Marketplace nog niet hebt verbonden met je webshop, klik dan op Sign in. Je ziet dan twee lege velden waarin je de privé en openbare keys die je eerder hebt gekopieerd, moet plakken.
  9. Klik op Refresh/Sync om de lijst met beschikbare extensies te updaten.
  10. Klik op Review and Install.
  11. Vind de Trustpilot-extensie in de lijst en klik vervolgens op Install.
  12. Volg de standaardprocedure, voer de gereedheidscontrole uit, maak een back-up en installeer de extensie.
  13. Ga terug naar je webshop Magento Admin en klik op Stores > Configuration.
  14. Wijzig het configuratiebereik van Default Config naar Website of Store View.
  15. Scroll naar beneden om Trustpilot te vinden, vergroot het paneel en klik op General.
  16. Scroll helemaal terug naar boven en plak de integratie-key die is gekopieerd vanuit het Trustpilot Business-account.
  17. Klik op Save Config.

Download en installeer de plugin met Composer

Je hebt technische kennis nodig en toegang tot de command line interface (terminal) van je webshopserver, om de Trustpilot-plugin in je Magento 2 platform te installeren. Je kunt gebruikmaken van Composer om de plugin te installeren.

Belangrijk: je webshop zal gedurende het installatieprocess voor 5-15 minuten onbereikbaar zijn. Wij raden het sterk aan om de plugin te installeren op het moment dat je webshop het minst wordt bezocht. Zorg er tevens voor dat je van tevoren een back-up hebt gemaakt.

Log in op je Magento-server door SSH (Secure Shell) te gebruiken en voer de volgende opdrachten in:

1. Maak een back-up door te navigeren naar de hoofdmap van je Magento-installatie en de onderstaande opdracht uit te voeren. Houd er rekening mee dat je website niet bereikbaar is tijdens het maken van de back-up. php bin/magento setup:backup --code --db --media
  2. Schakel vervolgens de onderhoudsmodus in: php bin/magento maintenance:enable
  3. Download en installeer de Trustpilot-plugin met behulp van Composer: composer require “trustpilot/module-reviews”
  4. Indien het de eerste keer is dat je een plugin hebt geïnstalleerd door Composer te gebruiken, vraagt Magento je om je accountgegevens van Magento Marketplace op te geven. Om je accountgegevens te vinden, ga naar https://marketplace.magento.com > My profile > Access Keys > Create A New Access Key. Je public key is je gebruikersnaam, en je private key is je wachtwoord.
  5. Schakel de Trustpilot-plugin in: php bin/magento module:enable Trustpilot_Reviews --clear-static-content
  6. Update het database schema. Let op dat deze opdracht globaal is en alle Magento-plugins zal activeren die je geïnstalleerd hebt, dus ga voorzichtig verder. php bin/magento setup:upgrade
  7. Voer de opdracht compile uit. Deze opdracht is alleen vereist in productiemodus: php bin/magento setup:di:compile
  8. Zet statische content in. Deze opdracht is alleen vereist in productiemodus: php bin/magento setup:static-content:deploy
  9. Schakel de onderhoudsmode uit: php bin/magento maintenance:disable

Voer de integratie-key in

Nu je de Trustpilot-plugin hebt geïnstalleerd, kun je inloggen op Magento Admin en de integratie voltooien door de integratie-key op te geven.

1. Ga naar je Trustpilot Business-account > Integraties > Magento 2 en kopieer de integratie-key in het vak Jouw API-key.
  2. Ga terug naar Magento Admin, klik op Stores > Configuration.
  3. Verander de store view van Default Config naar Main Website (of één van je andere websites).
  4. Klik op Trustpilot > General en plak de integratie-key die je hebt gekopieerd vanuit je Business-account.
  5. Klik op Save Config.

Configureer de Magento 2-plugin

Wanneer je de plugin geïnstalleerd hebt, is de Trustpilot-tab beschikbaar in je Admin Panel. Je hebt misschien de inloggegevens voor je Trustpilot Business-account nodig om in te loggen.

• Lees de voorwaarden door, en vink het vakje voor I understand and accept the above aan. Klik daarna op Confirm.

Klaar! De installatie is met succes voltooid. Nu kun je beginnen met het uitnodigen van klanten om reviews te schrijven.

Je kunt:

• je e-mailgegevens instellen of wijzigen;
  • voormalige klanten uitnodigen om reviews te schrijven;
  • meerdere TrustBox-widgets toevoegen met behulp van de plugin.

Je e-mailgegevens instellen

Ga naar Invitations en voer je e-mailgegevens in:

• Sender Name – de informatie van de afzender die in de inbox van je klanten verschijnt wanneer ze een review-uitnodiging ontvangen. Standaard is noreply.invitations@trustpilot de Sender Email.
  • Reply-to Email – het e-mailadres waar je klanten op zullen reageren, naar aanleiding van je e-mails.
  • Trustpilot website – de landingspagina van Trustpilot waar je klanten naartoe worden gestuurd voor het plaatsen van een review. Trustpilot heeft verschillende lokale websites. Zo is bijvoorbeeld nl.trustpilot.com de Nederlandse website van Trustpilot.
  • Send Delay – een order vanuit je Magento-webshop triggert automatisch een e-mail naar je klant - stel het aantal dagen in dat je wil wachten voordat de e-mail daadwerkelijk wordt verzonden. De maximale wachttijd is 90 dagen.

Configureer de uitnodiging-trigger

Op de General-pagina kun je instellen wat de uitnodigingen triggert om verstuurd te worden.

• Kies Order confirmed als je je klanten wil uitnodigen wanneer Magento de bestelling aan het verwerken is.
  • Kies Order completed als je je klanten wil uitnodigen wanneer de bestelling voltooid is.

Klik op Save changes.

Uitnodigingen voor productreviews toevoegen

Met de Magento-plugin kun je productreview-uitnodigingen versturen als je Trustpilots productreviews-functie gebruikt.

Klik op Product review invitations om te beginnen met het versturen van uitnodigingen voor productreviews.

Zodra je productreviews hebt ingeschakeld, moet je ons laten weten waar je SKU’s worden opgeslagen. Dit doe je door een SKU-veld te selecteren uit het drop-down menu. Houd er rekening mee dat je één van de beschikbare SKU-velden moet selecteren om productreviews te kunnen versturen.

Je kunt ook de GTIN- en MPN-velden van het product selecteren in het vervolgkeuzemenu, maar dit is optioneel.

Klik op Opslaan zodra je klaar bent.

Ook kun je de velden voor GTIN en MPN invullen, om ons te laten weten waar je deze informatie op je Magento-platform opslaat. Klik op Save changes als je klaar bent.

Nodig voormalige klanten uit om reviews te schrijven

Met de Trustpilot-plugin kun je voormalige klanten uitnodigen, die bijvoorbeeld in de afgelopen 7 dagen (of zelfs in de afgelopen 6 maanden) een aankoop hebben gedaan.

• Kies een periode en klik op Sync up orders om je eerdere bestellingen te synchroniseren met het uitnodigingssysteem van Trustpilot.

Overzicht van gesynchroniseerde bestellingen

Nu zul je een overzicht zien van je gesynchroniseerde bestellingen, zodat je weet welke bestellingen met succes zijn gesynchroniseerd met Trustpilot, en welke niet.

Onderaan de pagina zie je een lijst van niet-gesynchroniseerde bestellingen met meer details. Probeer deze bestellingen nog een keer te synchroniseren door op Re-sync te klikken.

Voeg een TrustBox toe met behulp van de plugin

Je kunt meerdere TrustBoxen op je website plaatsen met behulp van je Magento-plugin.

1. Om een voorbeeld van een TrustBox te bekijken, ga naar je Magento Admin-pagina en klik op de TrustBox-tab in het bovenste menu.
  2. Selecteer de TrustBox naar keuze en plaats deze op de gewenste locatie. Je kunt het herschikken waar je maar wilt.
  3. Klik op Publish Changes om de TrustBox op je website te publiceren.

Je kunt tevens deze TrustBox-attributen instellen:

• Page – plaats de TrustBox op je landingspagina, categoriepagina of productpagina. Als je de voorkeur hebt voor andere pagina, voer dan het specifieke webadres in.
  • Position – selecteer waar op de pagina je de TrustBox wil plaatsen.
  • Horizontal offset – verplaatsing ten opzichte van de linker- en rechterkant van de pagina.
  • Vertical offset – verplaatsing ten opzichte van de onder- en bovenkant van de pagina.

Als je de Product TrustBox kiest, dan zal je data-sku kenmerk vanzelf geüpdatet worden. Vergeet niet om deze toe te voegen aan je productpagina.

Houd er rekening mee dat er momenteel geen sandbox-omgeving beschikbaar is voor testdoeleinden.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor eventuele links naar websites van derde partijen in dit artikel, dan wel de content op andere websites waarnaar in dit artikel wordt verwezen.