Verzamel reviews voor verschillende bedrijfslocaties

Wanneer je huidige klanten over je spreken, lezen je potentiële klanten mee.

Begin vandaag nog met het verzamelen van reviews!

Door lokale reviews te verzamelen kun je op locatieniveau de klanttevredenheid beheren en weergeven. Daarnaast val je meer op in lokale zoekresultaten.

Trustpilot Local geeft je inzicht op een dieper niveau. Je globale TrustScore heeft betrekking op de prestatie van je algehele bedrijf, maar lokale TrustScores weerspiegelen de prestaties per vestiging.

In dit artikel leggen we uit hoe je vestigingen in Trustpilot kunt instellen om lokale bedrijfsreviews te verzamelen, zodat je de prestaties van elk van je vestigingen kunt analyseren, en lokale reviews kunt tonen op je website.

Richtlijnen voor de naamgeving van vestigingen

Wanneer je locaties aanmaakt in je Trustpilot Business-account, is het raadzaam om eenvoudige, duidelijke en beschrijvende namen te bedenken. Het zal je helpen om je locaties bij te houden, maar ook om klanten te helpen de juiste locatie te vinden om te beoordelen. Hierbij enkele tips:

• Maak iedere locatienaam uniek.
    • Goed: Korte, beschrijvende namen zoals 'Amsterdam', of 'Utrecht: Voorstraat'.
    • Niet goed: Vage benamingen zoals 'Amsterdam1', 'Amsterdam2', enz.
  • Laat je bedrijfsnaam achterwege in een vestigingsnaam. Dit staat namelijk al in de URL en de pagina-headers.
    • Goed: Noem een vestiging bijvoorbeeld 'Amsterdam'.
    • Niet goed: Een vestigingsnaam zoals 'Bedrijf A – Amsterdam'.
  • Vermijd leestekens, tekens die geen letter zijn of marketingberichten in een vestigingsnaam.
    • Goed: Noem een vestiging 'Berlijn'.
    • Niet goed: Noem een vestiging 'straat@berlijn#nuvoorjaarskorting!'.

Meerdere vestigingen toevoegen

De makkelijkste manier om je vestigingen toe te voegen is door ze te importeren door middel van een CSV-bestand.

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Instellingen en klik onder Openbare profielinstellingen op Locaties. Ga naar Instellingen, Openbare profielinstellingen, Vestigingen
  2. Op de pagina Locaties, klik op Locaties importeren.
  3. Upload een .CSV-bestand met de volgende vestigingspecifieke velden (zo ook in deze volgorde):
      • Locatienaam
      • ID (dit wordt gebruikt als je klanten uitnodigt om een specifieke locatie te beoordelen)
      • Straat
      • Postcode
      • Plaatsnaam
      • Land
      • Telefoonnummer (optioneel, maar wordt aangeraden)
      • Pagina-URL (optioneel, maar wordt aangeraden)

Opmerking: De juiste landcode voor Nederland is NL, en voor België BE.

4. Controleer of de locatienamen in je .CSV-bestand volgens onze richtlijnen zijn benoemd. Zodra een vestiging reviews heeft verzameld, moet je contact opnemen met ons compliance-team om de naam van een locatie te wijzigen.
  5. Upload je .CSV-bestand en controleer vervolgens de informatie om er zeker van te zijn dat je locaties correct zijn geüpload. In het geval van een foutmelding dien je de informatie aan te passen.
  6. Vink het vakje aan om te bevestigen dat je onze richtlijnen hebt gelezen en hebt gevolgd. Klik daarna op Importeren bevestigen.

Eén locatie toevoegen

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Instellingen en klik onder Openbare profielinstellingen op Locaties. Ga naar Instellingen, Openbare profielinstellingen, Vestigingen
  2. Op de pagina Vestigingen, klik op Eén vestiging toevoegen.
  3. Op de pagina Eén vestiging toevoegen, voer de volgende informatie in over je vestiging:
    • Vestigingsnaam
    • ID (dit wordt gebruikt als je klanten uitnodigt om een specifieke vestiging te beoordelen)
    • Straat
    • Postcode
    • Plaatsnaam
    • Land
    • Telefoonnummer (optioneel, maar wordt aangeraden)
    • Pagina-URL (optioneel, maar wordt aangeraden)

Een locatie wijzigen of verwijderen

Het is altijd mogelijk om extra locaties toe te voegen en informatie over bestaande locaties te wijzigen. Om een vestiging te wijzigen, ga je naar de pagina Locaties en klik je op de knop Bewerk, die je achter elk van je vestigingen vindt.

Het verwijderen van een locatie kan uitsluitend wanneer die vestiging geen reviews heeft ontvangen.

Als je een locatie die reviews heeft ontvangen wilt verwijderen, kun je dit alleen doen als die locatie niet meer bestaat. In dit geval kun je op Verzoek tot verwijdering klikken. Na goedkeuring van je aanvraag wordt de vestiging verwijderd.

Opmerking: Reviews over een verwijderde locatie worden niet verwijderd. Deze blijven online staan op je bedrijfsprofiel op Trustpilot.