Het dashboard 'Organisch bereik'

Benieuwd naar de prestaties van je Trustpilot-profiel in de organische zoekresultaten van Google? Ga voor een helder overzicht naar het dashboard 'Organisch bereik', waar je ook tips kunt vinden om je prestaties te verbeteren.

Ook als je TrustBoxen gebruikt is deze sectie nuttig, omdat er belangrijke informatie wordt getoond over het bereik van je TrustBoxen.

Ga naar het dashboard Organisch bereik door in te loggen op je Trustpilot Business-account en vervolgens aan de linkerkant van de pagina op Analytics te klikken. Klik dan in het menu aan de linkerkant op Organisch bereik.

Hoe je Trustpilot-profiel presteert in de organische zoekresultaten van Google

Met een prominente aanwezigheid van je Trustpilot-profiel in Google's zoekresultaten, wek je vertrouwen op bij je klanten. Zo zien ze dat je een transparant bedrijf bent dat oprechte feedback waardeert.

De grafieken in de sectie Hoe je Trustpilot-profiel presteert in de organische zoekresultaten van Google geven je informatie over het bereik van je Trustpilot-profiel. Tevens staan hier tips over wat je kunt doen om de prestaties te optimaliseren.

Deze sectie geeft het volgende weer:

• Hoe vaak je Trustpilot-profiel is weergegeven in organische zoekresultaten van Google.
  • De gemiddelde positie van je Trustpilot-profiel in Google's zoekresultaten.
  • Hoe vaak mensen hebben doorgeklikt naar jouw Trustpilot-profiel.
  • Het gemiddelde doorklikpercentage (CTR), berekend als (kliks/impressies) x 100.

Opmerking: Nadat Google de gegevens heeft verzameld, kan het 2 tot 3 dagen duren voordat de informatie beschikbaar is in je Business-account.

Vertoningen in Google

Het aantal weergaven van je advertentie. Telkens wanneer je advertentie op een pagina met zoekresultaten of op een andere site in het Google Netwerk wordt weergegeven, geldt dit als één vertoning. Iedere keer dat er een URL-link (zoals het webadres van je bedrijfsprofiel of https://nl.trustpilot.com/review/[COMPANYNAME]) als zoekresultaat verschijnt, registreert Google een impressie.

De belangrijkste zoektermen die hebben geleid tot een bezoek aan je profiel

Deze tabel laat zien welke zoektermen de meeste kliks naar je Trustpilot-profiel genereren vanuit de organische Google-zoekresultaten.

Kolom Beschrijving
# Rang van de zoekterm.
Zoektermen De woorden of zinnen die ertoe hebben geleid dat je profiel is weergegeven in de organische zoekresultaten.
Vertoningen Het aantal vertoningen aan de hand van een zoekterm.
Gemiddelde positie De gemiddelde positie van je profiel in de zoekresultaten van de zoekterm.
Gemiddelde CTR De gemiddelde CTR (doorklikratio) met betrekking tot een bepaalde zoekterm.

Voor een uitgebreide lijst van de Google-zoekopdrachten waarin je Trustpilot-profiel verschijnt, klik je op de knop Exporteren om de lijst als CSV-bestand te exporteren.

Opmerking: Wegens privacyredenen verstrekt Google geen gegevens over zoektermen voor alle organische zoekimpressies.

De prestaties van je TrustBoxen

Als je TrustBoxen op je website hebt, kun je in dit overzicht zien hoe ze presteren. Zo kom je erachter of je het beste uit je TrustBoxen haalt, of dat je ze op een nog betere manier kunt inzetten.

Hier kun je zien hoe vaak een pagina met één van je TrustBoxen is geladen en hoeveel keer de TrustBox vervolgens zichtbaar was voor je bezoekers.

Daarnaast vind je een 'loads-to-view' percentage die de efficiëntie van je TrustBoxen weerspiegelt. Een laag percentage betekent dat weinig bezoekers je TrustBoxen zien en dat er dus ruimte is voor verbetering.