Het dashboard Organic reach

Benieuwd naar de prestaties van je Trustpilot-profiel in organische zoekresultaten van Google? Ga naar het dashboard Organic reach, voor een overzicht en tips over wat je kunt doen om deze prestaties te verbeteren.

Ook als je TrustBoxen gebruikt is deze sectie nuttig, omdat er belangrijke informatie wordt getoond over het bereik van je TrustBoxen.

Ga naar het Organic reach dashboard door in te loggen op je Trustpilot Business-account en vervolgens aan de linkerkant van de pagina op Analytics te klikken. Klik bovenaan de pagina op de tab Organic reach.

De prestaties van je Trustpilot-profiel op Google Zoeken

Met een prominente aanwezigheid van je Trustpilot-profiel op Google Zoeken, wek je vertrouwen op bij je klanten. Zo zien ze dat je een transparant bedrijf bent dat oprechte feedback waardeert.

De grafieken in de sectie How your Trustpilot profile is performing in organic Google Search geven je informatie over het bereik van je Trustpilot-profiel. Tevens staan hier tips over wat je kunt doen om de prestaties te optimaliseren.

Deze sectie geeft het volgende weer:

• Hoe vaak je Trustpilot-profiel is weergegeven in organische zoekresultaten van Google.
  • De gemiddelde positie van je Trustpilot-profiel in Google's zoekresultaten.
  • Hoe vaak mensen hebben doorgeklikt naar jouw Trustpilot-profiel.
  • De gemiddelde doorklikratio (CTR), berekend als (kliks/impressies) x 100.

Opmerking: het kan 2 tot 3 dagen duren voordat de gegevens zichtbaar zijn in het Business-account, nadat Google het heeft verzameld.

Wat is een Google impressie?

Een impressie beschrijft hoe vaak een pagina in Google Zoeken verschijnt. Iedere keer dat er een URL-link (zoals het webadres van je bedrijfsprofiel of https://www.trustpilot.com/review/[COMPANYNAME]) als zoekresultaat verschijnt, registreert Google een impressie.

Beste zoektermen die naar je Trustpilot-profiel leiden

Deze tabel laat zien welke zoektermen de meeste clicks naar je Trustpilot-profiel genereren vanuit organische Google-zoekresultaten.

Kolom Beschrijving
# Rang van de zoekterm
Search term De zoekterm die voor een organische Google-zoekopdracht werd gebruikt
Impressions Het aantal impressies door de zoekterm
Average position De gemiddelde positie van je profiel in de zoekresultaten bij gebruik van de zoekterm
Avg. click-through rate De gemiddelde doorklikratio bij gebruik van de zoekterm

Voor een uitgebreide lijst van de Google-zoekopdrachten waarin je Trustpilot-profiel verschijnt, klik je op de knop Export om de lijst als CSV-bestand te bekijken en te exporteren.

Opmerking: wegens privacyredenen geeft Google geen zoektermgegevens voor alle organische zoekimpressies.

De prestaties van je TrustBoxen

Indien je TrustBoxen gebruikt op je bedrijfswebsite, geeft deze sectie je hiervan een prestatie-overzicht. Zo kom je erachter of je het beste uit je TrustBoxen haalt, of dat je ze op een nog betere manier kunt inzetten.

Er staat hoe vaak een pagina met een van je TrustBoxen is geladen, maar ook hoe vaak een TrustBox werd gezien door een bezoeker nadat de pagina is geladen.

Daarnaast vind je een 'loads-to-views ratio' die de efficiëntie van je TrustBoxen weerspiegelt. Een laag percentage betekent dat weinig bezoekers je TrustBoxen zien en dat je er dus meer uit kunt halen.