Verifieer je domein

We nemen de betrouwbaarheid van inhoud op Trustpilot heel serieus. Domeinverificatie zorgt ervoor dat alleen geverifieerde website-eigenaren met reviewers kunnen communiceren.

Met het verifiëren van je domein claim je het, waardoor het jouw eigendom op Trustpilot wordt. Na het claimen van je domein kun je Trustpilot gebruiken om handige informatie over je bedrijf toe te voegen, het gesprek aan te gaan met reviewers en review-uitnodigingen te versturen.

Verifieer met een e-mailadres dat overeenkomt met je domein

Claim je bedrijfsprofiel op Trustpilot, indien je dit nog niet gedaan hebt. De gebruikelijke manier om je identiteit te verifiëren is door een e-mailadres op te geven dat overeenkomt met je website.

Zo verifieer je je domein:

• In de Verifieer je domein workflow, voer een e-mailadres in dat overeenkomt met het domein van je bedrijfswebsite, in het veld Werk e-mail. Als je geen e-mailadres hebt dat overeenkomt met je domein, gebruik dan een van de andere manieren.

Bijvoorbeeld: je probeert om de website www.mijnwebsite.nl te claimen, maar je hebt een Trustpilot-account aangemaakt met het e-mailadres jenaam@gmail.com. Dat is helemaal prima. Maar om het verificatieproces te vereenvoudigen, kun je je domein het beste met het e-mailadres info@mijnwebsite.nl verifiëren.

Je account wordt hoe dan ook gekoppeld aan je @gmail.com-adres, maar nogmaals is het verificatieproces een stuk eenvoudiger wanneer je een e-mailadres opgeeft dat overeenkomt met je domein.

Verifieer je domein zonder overeenkomend e-mailadres

Het kan voorkomen dat je geen e-mailadres hebt dat overeenkomt met je website. In dit geval zijn er vier andere manieren om je domein te verifiëren.

Opmerking: deze manieren kunnen technische vaardigheden en ondersteuning van je websitebeheerder vereisen.

Voeg een metatag toe aan je website

Het is niet moeilijk om een metatag aan je homepagina toe te voegen. Je dient een korte HTLM-code te kopiëren en te plakken in de code van je website. Deze code is enkel een marker en geeft Trustpilot geen toegang tot je website. Maar om deze manier te kunnen gebruiken, moet je wel de mogelijkheid hebben om de HTML-code te bewerken van je website's indexpagina. Dit proces wordt uitgevoerd via een beveiligde HTTPS-verbinding.

1. In de Verifieer je domein workflow, onder Verifieer met meta tag, klik op Kopieer om de metatag te kopiëren die is gegenereerd voor je account.
  2. Plak op de homepagina van je website de tag-code in de <head> sectie voor de eerste <body> sectie.
  3. Klik, terug in de workflow, op Verifieer domein. Nadat je domein is geverifieerd, kun je de metatag verwijderen.

Opmerking: je hebt vanaf het moment dat de code is gegenereerd, één maand de tijd om de meta tag te verifiëren.

Upload een bestand naar je website

Je kunt je domein ook verifiëren door een speciaal HTML-bestand te uploaden naar je website. Hiervoor heb je beheerderstoegang tot de hoofdmap van je website nodig. Dit proces wordt uitgevoerd via een beveiligde HTTPS-verbinding.

1. In de Verifieer je domein workflow, onder Verifieer met het uploaden van een bestand, download het HTML verificatiebestand.
  2. Upload het bestand naar de hoofdmap van je website.
  3. Wanneer je weer in de workflow bent, kopieer het bevestigingsadres en plak het in een browser.
  4. Klik op Verifieer domein. Nadat je domein is geverifieerd, kun je het bestand verwijderen.

Opmerking: je hebt vanaf het moment dat het bestand is gegenereerd, één maand de tijd om het te verifiëren.

Wijzig het DNS-record van je domein host

Een andere manier om je domein te verifiëren, is door het DNS TXT-record van je domein host te wijzigen. We kunnen dan het eigenaarschap van het domein bevestigen. Je website en e-mail zullen onveranderd blijven. Houd er rekening mee dat het tot 72 uur kan duren voordat je DNS-record wordt bijgewerkt.

Zo claim je je domein met gebruik van het TXT-record:

1. In de Verifieer je domein workflow, onder Verifieer met DNS, klik op Kopieer om het TXT-record te kopiëren.
  2. Open de administratie-interface van je domein host-account en wijzig je DNS-records. Voeg je verificatiecode toe van stap 1, als een nieuwe TXT-record. Raadpleeg alsjeblieft de documentatie van je domein host als je verdere hulp nodig hebt voor deze stap.
  3. Klik, terug in de workflow, op Verifieer domein. Nadat je domein is geverifieerd, kun je het TXT-record verwijderen.

Als je een foutmelding te zien krijgt, controleer dan of je het nieuwe TXT-record correct hebt toegevoegd en probeer het opnieuw.

Opmerking: je hebt vanaf het moment dat het TXT-record is gegenereerd, één maand de tijd om het te verifiëren.

Log in op Google Search Console

Als je Google Search Console al hebt geactiveerd voor je website, is het zeer gemakkelijk om je domein te claimen.

1. Log in op het Google-account dat toegang heeft tot je Google Search Console.
  2. Klik in de linker bovenhoek van je scherm op Voeg eigenschap toe. Voer je domeinnaam in, en klik op Verder.
  3. In het venster Eigendom verifiëren, kies een van de verificatiemethoden. Ga verder met de Google verificatie workflow.
  4. Nadat je domein met Google is geverifieerd, klik in de Trustpilot Verifieer je domein workflow op Verifieer domein.