Verifieer je domein

Deze functie is onderdeel van het Free-pakket.

Aan de slag

Domeinverificatie zorgt ervoor dat alleen geverifieerde website-eigenaren hun Trustpilot-bedrijfsprofiel kunnen claimen. Dit artikel beschrijft de verschillende verificatie-opties.

Als je je bedrijfsprofiel hebt geclaimd met een e-mailadres dat niet overeenkomt met het domein van je bedrijfswebsite, moet je eerst je domein verifiëren. Nadat je je account hebt geclaimd en geactiveerd, word je doorgestuurd naar de Verifieer je domein-workflow om de registratie te voltooien.

Verifiëren met een domein-e-mailadres

Dit is de makkelijkste manier om je domein te verifiëren.

1. Voer onder Verifieer je domein > Verifieer met een domein-e-mailadres een e-mailadres in dat gekoppeld is aan je bedrijfsdomein. Gebruik bijvoorbeeld jenaam@voorbeeld.nl als je het domein www.voorbeeld.nl claimt.

1. Klik op Verzenden en je ontvangt automatisch een activeringsmail van ons.
  2. Als je het niet binnen een paar minuten ontvangt, controleer dan je spamfolder.
  3. Klik in de e-mail op Bevestig domeintoegang. Je wordt doorgestuurd naar Trustpilot waar je een bevestiging zult zien. Klik op Inloggen.

1. Voer, op de volgende pagina, je accountgegevens (het e-mailadres waarmee je je registreerde) in en klik op Inloggen om je Trustpilot Business-account in te gaan.

Verifiëren met een bestandsupload

Verifieer je domein door een HTML-bestand naar je website te uploaden. Je hebt admin-toegang nodig tot de hoofdmap van je website. Dit proces wordt uitgevoerd via een beveiligde HTTPS-verbinding.

1. Download het HTML-verificatiebestand onder Verifieer je domein > Verifieer met bestandsupload.
  2. Upload het bestand naar de hoofdmap van je website.
  3. Ga terug naar Trustpilot, kopieer het bevestigingsadres en plak het in een webbrowser.
  4. Klik op Verifieer domein om te bevestigen.
Opmerking: zodra je domein geverifieerd is, kun je het bestand weer verwijderen. Verifieer het bestand binnen een maand nadat het is gegenereerd.

Verifiëren met Google Search Console

Verifieer je domein via Google Search Console als je dit al voor je website hebt geactiveerd.

1. Log in op het Google-account dat gekoppeld is aan je Google Search Console.
  2. Klik op Eigenschap toevoegen. Voer je domeinnaam in en klik op Doorgaan.
  3. Kies een van de verificatie-opties onder Eigendom verifiëren. Ga door met de verificatie-workflow om te verifiëren bij Google.
  4. Ga terug naar Trustpilot en klik op Verifieer domein om te bevestigen.

Verifiëren met een metatag

Verifieer je domein door een korte regel Trustpilot-code toe te voegen aan de HTML van je website. Deze code is een marker en geeft Trustpilot geen toegang tot je website. Dit proces wordt uitgevoerd via een beveiligde HTTPS-verbinding.

1. Klik onder Verifieer je domein > Verifieer met een metatag op kopiëren om de gegenereerde metatag te kopiëren.
  2. Plak de metatag in het <head>-gedeelte en vóór het eerste <body>-gedeelte in de HTML-code van de homepage van je website.
  3. Ga terug naar Trustpilot en klik op Verifieer domein om te bevestigen.
Opmerking: zodra je domein is geverifieerd, kun je de metatag weer van je website verwijderen. Verifieer de metatag binnen een maand nadat de code is gegenereerd.

Verifiëren met DNS

Verifieer je domein door het DNS TXT-record van je domeinhost te wijzigen. Wanneer je je website ter verificatie indient, kunnen we het eigendom van het domein bevestigen. Je website en e-mail worden niet beïnvloed.

1. Klik onder Verifieer je domein > Verifieer met DNS op kopiëren om het TXT-record te kopiëren.
  2. Open de admin-interface van je domein-host-account en wijzig je DNS-records. Voeg het gekopieerde record toe als een nieuw TXT-record. Raadpleeg de documentatie van je domeinhost voor verdere hulp bij deze stap.
  3. Ga terug naar Trustpilot en klik op Verifieer domein om te bevestigen.
Opmerking: het kan tot 72 uur duren voordat je record is bijgewerkt. Zodra je domein is geverifieerd, kun je het record weer verwijderen. Verifieer het record binnen een maand nadat het is gegenereerd.