Tweestapsverificatie inschakelen en beheren

Dit artikel legt uit hoe je via tweestapsverificatie een extra beveiliging toevoegt aan je Trustpilot Business-account.

Via tweestapsverificatie kan Trustpilot je identiteit bevestigen met een extra beveiligingsstap. Eenmaal ingeschakeld, wordt je, elke keer dat je inlogt, gevraagd om een ​​zescijferige verificatiecode, of het e-mailadres of wachtwoord dat in je account is opgeslagen, te wijzigen.

Codes worden via sms verzonden. Om veiligheidsredenen is elke code uniek en verloopt na 60 seconden.

Verificatie inschakelen

1. Ga in Trustpilot Business naar Instellingen >Persoonlijk account.

1. Klik onder Beveiligingsinstellingen op Tweestapsverificatie inschakelen.
  2. Voer je wachtwoord in het dialoogvenster in en klik op Doorgaan.
  3. Voer vervolgens je telefoonnummer in en klik op Toevoegen. Wij sturen je dan per sms een 6-cijferige code waarmee je je telefoonnummer kunt verifiëren.

Let op: vul je telefoonnummer inclusief landcode in.
  1. Zodra je onze sms hebt ontvangen, voer je de 6-cijferige code in het dialoogvenster Verifieer je telefoonnummer. Klik op Verifieer om te bevestigen.

Inloggen met de verificatiecode

Zodra je de tweestapsverificatie hebt toegevoegd, heb je zowel de 6-cijferige code als je inloggegevens nodig om in te loggen.

1. Ga naar je Trustpilot Business-inlogpagina. Voer je inloggegevens in en klik op Inloggen. We sturen je dan een 6-cijferige code per sms.
  2. Zodra je onze sms hebt ontvangen, voer je de code in op de volgende pagina en klik je op Inloggen.
Let op: je hoeft de verificatie niet opnieuw te gebruiken, tenzij je je uitlogt.

Tweestapsverificatie uitschakelen

Wil je de tweestapsverificatie niet meer gebruiken? Geen probleem. Mocht je ooit van gedachten veranderen, dan kun je deze altijd opnieuw inschakelen.

1. Ga in Trustpilot Business naar Instellingen >Persoonlijk account.
  2. Klik onder Beveiligingsinstellingen op Uitschakelen naast Tweestapsverificatie inschakelen.
  3. Voer je wachtwoord in het dialoogvenster in en klik op Doorgaan. Wij sturen je dan per sms een 6-cijferige code waarmee je de uitschakeling kunt verifiëren.
  4. Zodra je onze sms hebt ontvangen, voer je de 6-cijferige code in het dialoogvenster in. Klik op Verifieer om te bevestigen. Er verschijnt een bevestigingsbericht.

Accountherstel met de verificatie

Heb je geen toegang meer tot je telefoon of kun je de verificatiecode niet via sms ontvangen? Dan moet je een herstelproces starten om opnieuw in te kunnen loggen op je account. Voer op je Trustpilot Business-inlogpagina je inloggegevens in en klik op Geen toegang tot je telefoon?.