Een CSV-bestand voor je productcatalogus aanmaken

Deze functie maakt deel uit van de add-on Product Reviews.

Krijg toegang

Wil je je producten toevoegen aan je productcatalogus? Lees hier hoe je een ​​CSV-bestand in het juiste formaat aanmaakt.

Wat is een productcatalogus?

Een productcatalogus is een lijst met alle producten van je bedrijf waarvoor je reviews verzamelt. De lijst bevat gegevens als de productnaam, een foto en het Global Trade Item Number (GTIN).

Maak allereerst in Excel of Google Sheets een spreadsheet aan met je productgegevens.

Google Sheets

Volg de onderstaande stappen:

1. Open een nieuw bestand in Google Sheets.
  2. Het bestand moet de volgende kolomnamen en gegevens voor elk product bevatten:
    • sku (vereist)
    • title
    • link
    • image_link
    • gtin
    • mpn
    • brand
    • price
  3. Sla het bestand op als CSV-formaat. Klik op Bestand, vervolgens op Download en selecteer Door komma's gescheiden waarden (.csv, huidig blad).

Microsoft Excel

Als je Excel gebruikt, zijn de stappen voor het maken van de spreadsheet precies hetzelfde, maar moet je het bestand opslaan als UTF-8-formaat.

Productcatalogus indienen

Stuur je ingevulde bestand dan via dit formulier naar ons support-team. Zij uploaden het bestand vervolgens naar je Trustpilot Business-account.

Dit artikel geeft meer informatie over het beheren van je productcatalogus.