Overzicht van gebruikersrollen en bevoegdheden

Als de beheerder van je Trustpilot-bedrijfsaccount kun je rollen toewijzen aan je teamleden, machtigingen instellen en kiezen welk toegangsniveau de gebruikers krijgen.

Dit artikel is alleen relevant als je een betaald abonnement hebt, omdat het gratis abonnement slechts 1 gebruiker toestaat. Afhankelijk van je Trustpilot-pakket zijn er verschillende beperkingen op het aantal gebruikers:

• Free: 1 gebruiker
  • Plus: 3 gebruikers
  • Premium: 10 gebruikers
  • Advanced: 20 gebruikers
  • Enterprise: 1000 gebruikers

Elke gebruiker die je toevoegt aan je bedrijfsaccount krijgt een van de volgende rollen toegewezen:

1. Beheerder - Hiermee heeft een gebruiker toegang tot alle functies van Trustpilot Business, waaronder de accountinstellingen. Deze gebruiker heeft toegang tot alle domeinen van het bedrijfsaccount.
  2. Manager - Hiermee kan een gebruiker de toegewezen domeinen volledig beheren. Deze gebruiker kan echter niet de instellingen van het account zien.
  3. Review-manager - Hiermee kan een gebruiker reviews voor specifieke domeinen en/of locaties beheren. Deze gebruiker kan ook widgets toevoegen.

Bekijk de onderstaande tabel voor een volledig overzicht van de diverse rollen:

Toestemming Beheerder Manager Review-manager

Beheer reviews

Reageren, rapporteren, exporteren en taggen

Uitnodigingsinstellingen beheren
Integraties opzetten

Reviews promoten

TrustBox-widgets, merkmateriaal, etc.

Analytics Alleen beschikbaar voor gebruikers die niet beperkt zijn tot een specifieke locatie.

Accountinstellingen beheren

Factuurinformatie, accountinformatie, gebruikersbeheer, API

Openbare profielinstellingen

Persoonlijke profielinstellingen

Account- en e-mailnotificaties

Voor bedrijven met meerdere locaties kan de beheerder de review-manager beperkte toegang geven tot een domein dat geen toegang tot de locaties omvat. Deze gebruiker heeft dan toegang tot alle reviews die niet gerelateerd zijn aan de locaties.

Hier lees je hoe je gebruikersrollen en bevoegdheden instelt.

Volgende: Een zakelijke gebruiker toevoegen of verwijderen