Trustpilot Analytics: Review Insights — Overzicht

Deze functie maakt deel uit van de add-on Insights.

If you're based in the USA, this feature is included in the Plus, Premium, Advanced, and Enterprise plans.

Review Insights maakt gebruik van zelflerende technologie om topics, trends en sentimenten te herkennen in de reviews van je bedrijf. Gebruik de dashboards om je inzichten tot in detail te bekijken, reviews te analyseren en trends te herkennen.

Ga naar Analytics > Review insights > Overzicht.

De pagina biedt een uitgebreid overzicht van hoe je reviews presteren op de verschillende gebieden die Review Insights bijhoudt, zoals topics, locaties en concurrenten.

Je kunt het overzicht gebruiken voor een korte indruk van je inzichten. Ook kun je dieper ingaan op elk van de afzonderlijke gebieden:

Trustpilot Analytics: Review Insights — Topics

Trustpilot Analytics: Review Insights — Locaties

Trustpilot Analytics: Review Insights — Concurrenten

Je kunt ook je gegevens uit Review Insights downloaden, delen of rapporteren.

Inzichtgegevens downloaden

Je kunt de gegevens in de Topics- en Locaties-grafieken op de pagina 'Overzicht' downloaden.

1. Ga in Review Insights naar de pagina Overzicht.
  2. Kies van welke grafiek je de gegevens wilt downloaden en klik op de drie stippen rechtsboven in de betreffende grafiek.
  3. Kies onder Download of je de gegevens wilt downloaden als een afbeelding (PNG) of als gegevens (CSV).

De gedownloade gegevens bevatten alle toegepaste filters.

Deel inzichtgegevens

Je kunt ook gegevens per e-mail delen met andere gebruikers op je Trustpilot Business-account.

1. Ga in Review Insights naar de pagina Overzicht.
  2. Kies van welke grafiek je de gegevens wilt delen en klik op de drie stippen rechtsboven in de betreffende grafiek.
  3. Klik onder Deel op E-mail.
  4. Kies een thema en selecteer tot vijf ontvangers.
  5. Klik op Verzenden

De gedeelde gegevens bevatten alle toegepaste filters.

Geautomatiseerde maandelijkse rapporten genereren

Het maandelijkse rapport van Review Insights wordt per e-mail verzonden naar de beheerders van je account. Schakel het rapport in om bepaalde statistieken en inzichten te ontvangen uit je reviews van vorige maand.

Als je een maandrapport wilt genereren, moet je bedrijf minstens honderd reviews hebben ontvangen in de betreffende maand.

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Instellingen > Persoonlijke instellingen > E-mailnotificaties.
  2. Selecteer het vakje naast Ja, ik wil graag samenvattingen met inzichten uit reviews ontvangen. Klik op Sla wijzigingen op om dit te bevestigen.

Als je ze wilt uitschakelen:

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Instellingen > Persoonlijke instellingen > E-mailnotificaties.
  2. Schakel het vakje naast Ja, ik wil graag samenvattingen met inzichten uit reviews ontvangen uit. Klik op Wijzigingen opslaan om dit te bevestigen.

Je kunt ook de uitschrijflink gebruiken in de e-mail met het maandelijkse rapport om het uit te schakelen.

Een gepersonaliseerd rapport maken

Je kunt ook een gepersonaliseerd rapport maken.

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Analytics > Review insights > Topics.
  2. Klik rechtsboven op Exporteren. Selecteer E-mail rapport.
  3. Kies de maand en het jaar waarvan je een rapport wilt exporteren. Klik op Volgende.
  4. Kies de topics die je aan de export wilt toevoegen. Klik op Volgende.
  5. Kies naar wie je het rapport wilt opsturen. Klik op Rapport verzenden.

Het kan tot dertig minuten duren voordat je het rapport hebt.