Review Insights van Trustpilot

Deze functie maakt deel uit van de add-on Insights.

Krijg toegang

Op de pagina Review Insights van je Trustpilot Business-account kun je reviews analyseren, trends herkennen en je inzichten beheren.

De pagina Review Insights maakt gebruik van zelflerende technologie om onderwerpen, trends en sentimenten te herkennen in de reviews van je bedrijf. Beheer de pagina via Trustpilot Business door naar Reviews > Review Insights te gaan.

Filteren op de pagina Review Insights

Voordat je analyses uitvoert via de pagina Review Insights, pas je filters toe om je gegevens te sorteren en specificeren.

Opmerking: De pagina geeft automatisch resultaten weer voor een termijn van vier weken. Meerdere filters kunnen tegelijkertijd worden toegepast.
  1. Ga in Trustpilot Business naar Reviews > Review Insights.
  2. Klik op Datumbereik, Tags, Locaties of Land. Kies een filter en klik op Toepassen.

1. Als je wilt filteren op een specifiek onderwerp, klik dan op een onderwerp in het overzicht.
  2. Zoek naar een specifiek trefwoord in de zoekbalk of selecteer een filter voor Datum, Tags, Sterrenscore, Sentiment, en/of Land. Klik op Toepassen.

Opmerking: Als je meer dan één tag selecteert voor het filter, worden de reviews alleen gefilterd met een van de tags. Filter je bijvoorbeeld met tags A en B, dan zie je reviews die tag A en tag B hebben. Je ziet geen reviews die zowel tags A als B hebben.

Overzicht van topics

Bovenaan de pagina staat een overzicht van alle topics die we voor je bedrijf tracken samen met wat meer informatie.

• Topic: Ons zelflerende algoritme zoekt in miljoenen reviews naar groepen woorden die aan elkaar gerelateerd zijn. Met deze groep wordt dan een topic vormgegeven.
  • Favorieten: Naast elk onderwerp is een ster te vinden. Klik hierop om het topic als favoriet te markeren.

• Sentimentscore: Elk topic heeft een sentimentscore. Als het algoritme een van je onderwerpen in een review vindt, passen we ons sentimentmodel toe op die zin en voegen we een positief, negatief of neutraal label toe.

Opmerking: Ons sentimentmodel wordt van tijd tot tijd verbeterd, waardoor scores kunnen veranderen.
  • Reviews: Het aantal reviews waarin het topic wordt genoemd binnen het datumbereik.
  • Indicator: De prestaties van het topic in vergelijking tot het vorige gelijke datumbereik.

• Recentste voorbeeld: Het meest recente voorbeeld van het topic in een van je reviews.

Ga van 4 naar 5 sterren

In deze sectie zie je de meest recente 4-sterrenreviews van je bedrijf die negatieve feedback bevatten. Analyseer ze op praktische inzichten, zodat je weet hoe je hiervan 5 sterren kunt maken.

Topicvermeldingen per sterrenscore

In deze sectie vind je de heatmaps voor het sentiment. Hierin zie een verdeling van positieve en negatieve vermeldingen van je onderwerpen in reviews van 1 tot en met 5 sterren. Door ze te analyseren, weet je wat de sterke punten, zwakke kanten en tegenstrijdigheden (waarbij een sentiment indruist tegen de sterrenscore van een review) zijn. Klik op een cel om te worden doorgeleid naar de bijbehorende pagina met de subset van reviews.

Overzicht van een enkel onderwerp

Je kunt meer details over een specifiek topic bekijken. Ga onder Topics op zoek naar het topic waarover je meer info wilt. Klik hierop voor een overzicht. Onder Topicprestaties staan de statistieken en de visuals over het topic.

• Sentimentscore: De sentimentscore voor de reviews van het topic binnen het datumbereik.
  • Reviews: Het aantal reviews waarin het topic wordt genoemd binnen het datumbereik.
  • Indicator: De prestaties van het topic in vergelijking tot het vorige gelijke datumbereik.
  • Van alle reviews: Dit percentage vergelijkt de momenteel geselecteerde subset van reviews met het totale aantal reviews binnen het datumbereik.
  • Tijdlijn sentimentscore: Deze grafiek toont de sentimentscore voor het onderwerp bij een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse termijn binnen het datumbereik. De intervallen worden op basis van het datumbereik gekozen. Wijs een gegevenspunt aan om de sentimentscore te bekijken samen met het aantal reviews waarop deze is gebaseerd.

• Sentiment per sterrenscore. Deze grafiek laat zien hoe vaak het topic in reviews voorkwam binnen het datumbereik en of dit in een positieve, negatieve of neutrale context was.

Reviews

Deze sectie in een overzicht van een enkel onderwerp noemt alle reviews in relatie tot het topic. Hiermee kun je de beste voorbeelden van reviews vinden voor inzichten en trends. We makeren alle zinnen in de review die door ons algoritme zijn verbonden met het topic. De kleur van de markering geeft aan wat het sentiment is (groen voor positief en rood voor negatief).

• Topics: Als een review meer topics noemt, zie je diverse topicknoppen onder de tekst van de review.

• Onjuist gecategoriseerd: Klik hierop in een review om door te geven dat het topic verkeerd is geclassificeerd.

• Exporteren: Klik hierop om deze reviews als een CSV-bestand te downloaden met informatie over het topic en sentiment.

De pagina Review Insights beheren

Behalve dat je de pagina Review Insights analyseert, kun je ook topics maken, bewerken en verwijderen, en maandelijkse rapporten beheren.

Een gepersonaliseerd topic maken

Standaard is in Review Insights een lijst met door Trustpilot samengestelde topics te zien. Maar je kunt ook je eigen topics maken om inzichten specifiek af te stemmen op je bedrijf of bedrijfstak.

1. Ga in Trustpilot Business naar Reviews > Review Insights. Klik op + Topic toevoegen. Gebruik je deze fuctie voor het eerst, dan zie je mogelijk een pop-up.
  2. Onder Voeg trefwoorden toe aan je topic voer je de trefwoorden of zinnen in die je aan het topic wilt koppelen. Schakel Geavanceerd in om reviews uit te sluiten met specifieke trefwoorden die je niet voor het topic wilt gebruiken.
Opmerking: De geaccepteerde tekens zijn A-Z en 0-9. Op dit moment is het niet mogelijk om accenttekens en andere diakritische tekens te gebruiken. De trefwoorden moeten door een komma worden gescheiden.
  1. Als je een trefwoord invoert, wordt een voorvertoning van het topic getoond met het aantal reviews dat overeenkomt met een of meer van de trefwoorden uit de afgelopen zes maanden. Je kunt ook de recente reviews bekijken waarin je trefwoorden voorkomen. Hiermee kun je inschatten hoeveel reviews je met dit topic kunt verwachten.
  2. Klik op Trefwoorden opslaan. Onder Topicdetails voer je een topicnaam en beschrijving in. Daarna klik je op Topic opslaan.
  3. Je wordt doorgeleid naar een nieuwe pagina met een overzicht van je topic. Daar is een bevestiging te zien.

Een topic wijzigen of verwijderen

Je kunt gepersonaliseerde topics altijd bewerken of verwijderen.

1. Ga in Trustpilot Business naar Reviews > Review Insights.
  2. Zoek het topic dat je wilt bewerken of verwijderen. Klik op het potlood naast de naam van het topic.
    • Voer de wijzigingen door en klik op Topic opslaan om het topic te bewerken.
    • Wil je het topic verwijderen? Klik dan op Topic verwijderen. Klik in het dialoogvenster op Ja, verwijderen.

Maandelijkse rapporten inschakelen

Het maandelijkse rapport van Review Insights worden per e-mail verzonden naar de beheerders van je Trustpilot Business-account. Schakel het rapport in om bepaalde statistieken en inzichten te ontvangen die zijn gebaseerd op een geautomatiseerde analyse van je reviews van vorige maand.

Opmerking: Als je een maandrapport wilt maken, moet je bedrijf minstens 100 reviews hebben ontvangen in de maand van het rapport.

1. Ga in Trustpilot Business naar Instellingen > E-mailnotificaties.
  2. Selecteer het vakje naast Ja, ik wil graag een samenvatting van Review Insights ontvangen. Klik dan op Wijzigingen opslaan om dit te bevestigen.

Een gepersonaliseerd maandelijks rapport maken

Als je het maandelijkse rapport van Review Insights wilt aanvullen, kun je ook zelf een gepersonaliseerd e-mailrapport maken.

1. Ga in Trustpilot Business naar Reviews > Review Insights.
  2. Klik rechtsboven in de pagina op Exporteren. Klik in het dropdown-menu op Verstuur per e-mail.
  3. Kies de maand en het jaar waarvoor je wilt exporteren. Klik op Volgende.
  4. Kies de topics die je aan de export wilt toevoegen. Klik op Volgende.
  5. Kies naar wie je het rapport wilt opsturen. Klik op Rapport verzenden.
Opmerking: Het kan tot 30 minuten duren voordat je het rapport per e-mail hebt gekregen.

Maandelijkse rapporten uitschakelen

Wil je geen maandelijkse rapporten meer? Geen probleem. Dan kun je ze gewoon uitschakelen.

1. Ga in Trustpilot Business naar Instellingen > E-mailnotificaties.
  2. Schakel het vakje naast Ja, ik wil graag een samenvatting van Review Insights ontvangen uit. Klik dan op Wijzigingen opslaan om dit te bevestigen.
Opmerking: Je kunt ook klikken op de uitschrijflink in de e-mail met het maandelijkse rapport om het uit te schakelen.