This feature is part of the Product Reviews add-on module.

Get the module

Een CSV-bestand voor productreviews aanmaken

This feature is part of the Product Reviews add-on module.

Get the module

In dit artikel leggen we je stapsgewijs uit hoe je een bestand met klantgegevens kunt aanmaken voor het versturen van uitnodigingen voor productreviews.

Allereerst moet je in Excel of Google Sheets een spreadsheet aanmaken met de gegevens van je klanten.

Google Sheets

Volg de onderstaande stappen:

1. Open een nieuw bestand in Google Sheets.
  2. Geef een kolom de naam 'Customer Email'.
  3. Maak vervolgens ook de volgende kolommen aan (in het Engels):
    • Customer name
    • Reference number (het interne referentienummer van de klant)
    • SKU
    • Product name
    • Product URL
    • Image URL (optioneel)
    • Voer de gegevens van je klanten in de desbetreffende velden in.CSV_file_ex.png
  4. Sla het bestand op als CSV-formaat. Klik op Bestand, vervolgens op Download en selecteer Door komma's gescheiden waarden (.csv, huidig blad).

Opmerking: Als het referentienummer en het e-mailadres van de klant met elkaar overeenkomen, worden alle productreviews gecombineerd in één uitnodigingsmail.

Microsoft Excel

Als je Excel gebruikt, zijn de stappen voor het maken van de spreadsheet precies hetzelfde, maar moet je het bestand opslaan als UTF-8-formaat.

Je CSV-bestand importeren

Je CSV-bestand is nu gereed om te importeren. Je kunt het bestand openen in een eenvoudige tekstverwerker zoals Notepad. Als het goed is, zie je nu het volgende:

Volg de onderstaande stappen om je bestand te importeren:

1. Ga naar Trustpilot Business > Verzamel reviews > Klanten uitnodigen
  2. Klik op Upload een bestand en vervolgens op Selecteer bestand.
  3. Klik op Selecteer bestand en upload het CSV-bestand met de desbetreffende klant- en productgegevens.

Dat is alles! Je gegevens worden nu geïmporteerd. Je kunt nu nu je afzenderinformatie instellen, je template personaliseren en review-uitnodigingen versturen.