​Hoe kan ik gebruikmaken van de Google Chrome-extensie?

Blijf altijd op de hoogte van de meest betrouwbare bedrijven. Download onze Chrome-extensie om de sterrenscore van bedrijven te zien, wanneer ze in Google en Bing worden weergegeven.

Nadat je de Trustpilot Chrome-extensie hebt geïnstalleerd, wordt er een ster weergegeven naast de bedrijfsnaam in de zoekresultaten van Google en Bing. De kleur van de ster correspondeert met het aantal sterren dat het desbetreffende bedrijf op Trustpilot heeft. Een donkergroene ster staat voor vijf sterren op Trustpilot, terwijl een rode ster overeenkomt met slechts één Trustpilot-ster.

De ster verschijnt alleen naar aanleiding van een zoekopdracht. Of je nou op zoek bent naar informatie over een bedrijf of een paar nieuwe sneakers wilt bestellen, met deze extensie weet je altijd welke bedrijven je wel en niet kunt vertrouwen.

Download de extensie

1. Download de Trustpilot-extensie.
  2. Selecteer de Toev. aan Chrome knop en klik ter bevestiging op Extensie toevoegen.

De extensie wordt automatisch toegevoegd.

Aan de slag!

Je bent nu helemaal klaar om de extensie uit te proberen.

1. Open Google Chrome, ga naar de website van Google of Bing en zoek op het bedrijf naar keuze.
  2. In de zoekresultaten is nu een ster zichtbaar naast de naam van het bedrijf. Dit geldt alleen voor bedrijven die reeds op Trustpilot beoordeeld zijn.
  3. Navigeer met je muis over de Trustpilot-ster om de huidige rating en het totaal aantal reviews van het bedrijf te zien. Klik op de Read reviews knop om het bedrijfsprofiel op Trustpilot te bekijken.

Configureer de extensie

Bewerk je voorkeuren om te bepalen welke zoekmachines gebruikmaken van de extensie, en op welke landingspagina van Trustpilot je de reviews wilt lezen.

1. Klik op de drie stipjes in de rechter bovenhoek van de Google Chrome browser. Klik daarna op Meer hulpprogramma's en vervolgens op Extensies.
  2. Klik op de details knop van de Trustpilot-extensie
  3. Klik op Opties voor extensies.
  4. Je ziet nu de volgende opties:
    • Selecteer op welke landingspagina van Trustpilot je de reviews wilt lezen. Klik vervolgens op Save.
    • Bepaal aan de hand van de witte knoppen welke zoekmachines gebruik mogen maken van de Trustpilot-extensie. Klik na je keuze op Save.