Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Korte handleiding voor reviewers over privacy

We hebben antwoorden verzameld op belangrijke vragen over de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en privacy om je zo helder mogelijk uitleg te geven over hoe we jouw gegevens beschermen en wat je zelf kunt doen om je privacy te beheren.

Wij vinden het belangrijk dat je je prettig voelt bij het gebruik van Trustpilot om je ervaringen te delen, dus geven we jou de controle over wat voor soort informatie wordt getoond en waar.

Je persoonsgegevens beschermen

Hoe zorgt Trustpilot ervoor dat mijn persoonsgegevens veilig zijn?

Bij Trustpilot doen we ons uiterste best om jouw persoonlijke informatie te allen tijde veilig te stellen, want jouw privacy is erg belangrijk voor ons. Lees in ons Privacybeleid alle details hierover.

Ook kun hier meer lezen over hoe wij ervoor zorgen dat jouw gegevens veilig zijn, en hoe wij aan de privacy regelgeving voldoen zoals de AVG.

Kom te weten welke informatie we verzamelen

Welke informatie over mij verzamelt Trustpilot en waarvoor gebruiken we het?

In ons Privacybeleid wordt alles wat betreft privacy gedetailleerd uitgelegd. Lees het gerust door om erachter te komen wat we precies voor informatie verzamelen, waarvoor we het gebruiken en hoe we ermee omgaan.

Hoe kan ik zien welke gegevens Trustpilot over mij heeft?

Je kunt een overzicht van jouw gegevens die wij hebben, vinden in je Trustpilot-account in Mijn instellingen. Zo kun je snel en eenvoudig zien welke gegevens we hebben en hoe je als reviewer je persoonsgegevens download, verwijdert en er inzage in krijgt.

Ik wist niet dat ik een Trustpilot-account heb. Wat betekent dit voor mijn gegevens?

Als je een review geplaatst hebt op Trustpilot, dan heb je een gebruikersaccount dat is verbonden met je e-mailadres. We leggen in deze artikelen uit hoe dit werkt en waarom dit nodig is.

Jij hebt de controle over wat er getoond en gedeeld wordt

Waarom heb ik een gebruikersprofiel nodig en kan ik het bewerken?

Er zijn verschillende redenen waarom je een profiel nodig hebt als je reviews plaatst op Trustpilot. We moeten je bijvoorbeeld kunnen bereiken als er iets mis is gegaan met het plaatsen van je review.

Hoe kan ik mijn profiel meer privé maken?

Wij stellen je gegevens altijd veilig, maar sommige informatie die jouw profiel linkt met je reviews is openlijk zichtbaar. Je bent vrij om in je profiel aan te passen welke informatie over jou zichtbaar is op Trustpilot, of de informatie in je account te updaten. Je kunt ook je reviews updaten, verwijderen of nieuwe reviews plaatsen.

Kan ik mijn gebruikersnaam veranderen in iets anders dan mijn naam?

Je kunt je gebruikersnaam veranderen in iets dat je minder herkenbaar of zelfs anoniem maakt.

Heb ik een profielfoto nodig?

Dit mag je zelf beslissen. Als je al een profielfoto hebt geüpload, kun je dit altijd wijzigen of verwijderen.

Kan ik mijn Socialenetwerk instellingen en gedeelde informatie aanpassen?

Jij hebt de controle over welke informatie je tussen Trustpilot en Facebook wilt delen. Lees hoe je dit kan doen in het artikel Hoe verander ik mijn Socialenetwerk instellingen?

Welke gegevens deelt Trustpilot met het bedrijf dat ik beoordeeld heb?

De enige data die we delen met het bedrijf dat je beoordeeld hebt is het referentienummer dat je hebt ingevoerd bij het schrijven van een review. Zodra je een review op Trustpilot hebt geplaatst, kan zowel het beoordeelde bedrijf als iedereen op Trustpilot jouw gebruikersnaam en review zien.

Wie ziet mijn referentienummer?

Bij het plaatsen van een review kan je onder andere om een referentienummer, order ID of gebruikersnummer gevraagd worden. Enkel het beoordeelde bedrijf en Trustpilot kunnen dit inzien om het verband te zien tussen je review en je bestelling.

Gegevens verwijderen

Kan ik mijn account verwijderen?

Als je geen reviews meer wilt plaatsen of je reviews van Trustpilot af wilt halen, dan kun je je gebruikersaccount verwijderen. Wees ervan bewust dat dit je account en al je reviews van dit account verwijdert en we dit niet terug kunnen halen.

Hoe kan ik mijn review uitnodiging gegevens verwijderen?

Wanneer je uitnodigingen hebt ontvangen van bedrijven om hen te beoordelen op Trustpilot, dan waren daar gegevens voor nodig. Om deze gegevens te verwijderen dien je die bedrijven rechtstreeks te benaderen. Zij zijn namelijk de gegevenscontrollers voor die data en daarom kunnen zij alleen die data verwijderen.

Je kunt zien welke bedrijven jou uitnodigingen hebben gestuurd via ons platform door in te loggen op je account, naar Mijn Instellingen te gaan en vervolgens onder Bekijk uw Trustpilot gegevens op de link te klikken. Klik daarna op de link onder Als bedrijven om je gegevens vragen.

Je kunt de zichtbaarheid van je reviews aanpassen

Wie kan mijn reviews zien?

Je reviews zullen op Trustpilot getoond worden en eventueel op andere platformen, zoals op de websites of sociale media van de bedrijven die je hebt beoordeeld. Ook kan je review te zien zijn onder zoekresultaten van Google die de bedrijven tonen die je hebt beoordeeld.

Ik heb me op Trustpilot geregistreerd met mijn Facebook account. Zijn mijn reviews te zien op Facebook?

We zullen nooit namens jou berichten op Facebook plaatsen, maar als je ervoor gekozen hebt om je Trustpilot account te verbinden met je Facebook account, dan zullen je Facebook vrienden die ook Trustpilot gebruiken jouw reviews kunnen zien. Je kunt het tonen van mijn reviews aan Facebook vrienden stopzetten door naar je instellingen te gaan om je Trustpilot account los te koppelen van Facebook.

Ik heb reviews die ik wil wijzigen of niet wil tonen

Je kunt zelf kiezen welke van je reviews getoond worden op Trustpilot. Je kunt jou reviews updaten of permanent verwijderen van Trustpilot. Lees hier hoe je dat doet.

Afmelden voor Trustpilot berichten

Ik wil graag dat Trustpilot mij wat minder e-mails stuurt

Je kunt kiezen of je wel of niet alle soorten e-mails (inclusief promotionele berichten) van ons wilt ontvangen. Als je echter reviews op Trustpilot wilt hebben, moeten wij je belangrijke account- of servicegerelateerde berichten kunnen sturen. Dus het is niet mogelijk om helemaal geen e-mails meer te ontvangen. Voor meer informatie hierover, lees hier hoe je je kunt afmelden voor Trustpilot e-mails.

Ik wil geen review uitnodigingen meer ontvangen

Wanneer je geen e-mails meer wilt ontvangen die je uitnodigen om bedrijven op Trustpilot te beoordelen, kunnen wij je afmelden voor alle review uitnodigingen die worden verstuurd via Trustpilot. Als je je bedenkt, kun je je altijd opnieuw aanmelden. Wees er wel van bewust dat zelfs wanneer je je hebt afgemeld, bedrijven nog steeds in staat zijn om je e-mailuitnodigingen via hun eigen systemen te sturen.

Meer vragen?

Voor specifieke vragen over privacy

Mocht je nog vragen hebben over je privacy, dan ben je zeer welkom om contact op te nemen met ons Privacy Team op privacy@trustpilot.com.