​Privacy voor reviewers — veelgestelde vragen

Lees hier onze antwoorden op belangrijke AVG- en privacy-gerelateerde vragen. Ontdek hoe we je gegevens beschermen, en wat je zelf kunt doen op dit gebied.

Bescherming van je persoonsgegevens

Hoe beschermt Trustpilot mijn persoonsgegevens?

Jouw privacy is erg belangrijk voor ons, dus doen we ons uiterste best om je persoonlijke informatie te allen tijde veilig te stellen. Meer informatie hierover vind je in ons privacybeleid.

Verzamelde informatie

Welke gegevens verzamelt Trustpilot over mij?

Ons privacybeleid beschrijft welke persoonsgegevens we verzamelen en hoe we deze gebruiken.

Hoe zie ik welke informatie Trustpilot over mij heeft?

In je Trustpilot-account, in Mijn instellingen, zie je welke persoonsgegevens we van je hebben. Ook zie je er hoe je als reviewer eenvoudig je persoonsgegevens wijzigt, downloadt, en verwijdert. We verzamelen ook aanvullende persoonsgegevens die niet kunnen worden geopend of gedownload via je Trustpilot-gebruikersaccount. Wil je een kopie van alle persoonsgegevens die we over je verwerken? Neem dan contact op met ons privacyteam via privacy@trustpilot.com.

Beheer gebruikersprofiel en gedeelde informatie

Waarom heb ik een gebruikersprofiel nodig?

Er zijn verschillende redenen waarom je een profiel nodig hebt als je reviews plaatst op Trustpilot. We moeten je kunnen bereiken, bijvoorbeeld als er een probleem is met je review.

Hoe maak ik mijn profiel meer privé?

We houden je gegevens altijd veilig. Maar bepaalde informatie, die je gebruikersprofiel aan je review(s) koppelt, is openbaar zichtbaar. Je kunt zelf bepalen welke persoonlijke informatie precies zichtbaar is op Trustpilot. Al je accountgegevens kun je te allen tijde corrigeren en updaten. Ook kun je je reviews wijzigen of verwijderen.

Kan ik mijn gebruikersnaam veranderen?

Je kunt je gebruikersnaam veranderen in iets dat je minder herkenbaar of zelfs anoniem maakt. Maar je kunt je er niet mee voordoen als iemand anders, dit schendt onze richtlijnen.

Heb ik een profielfoto nodig?

Dit bepaal je zelf. Heb je al een profielfoto geüpload? Dan kun je deze op elk gewenst moment wijzigen of verwijderen. Het uploaden van een foto van iemand anders is echter in strijd met onze richtlijnen.

Hoe wijzig ik mijn instellingen voor social media en gedeelde informatie?

Jij bepaalt welke informatie je tussen Trustpilot en Facebook deelt. Dit artikel legt uit hoe je je social media-instellingen aanpast.

Welke gegevens deelt Trustpilot met het door mij beoordeelde bedrijf?

Zodra je een organische review op Trustpilot hebt geplaatst, kan zowel het beoordeelde bedrijf als iedereen op Trustpilot je review, gebruikersnaam, locatie (land) en profielfoto zien. Als je een referentienummer opgeeft bij je review, delen we dit met het bedrijf. En als je ervoor kiest om meer informatie te verstrekken via de Vind reviewer-tool, wordt dit ook met het bedrijf gedeeld.

Plaats je een review op Trustpilot naar aanleiding van een uitnodiging die door een bedrijf is verzonden via onze review-uitnodigingsdiensten, dan kan dat bedrijf jouw review koppelen aan hun uitnodiging.

Wie kan je reviews zien

Waar worden mijn reviews getoond?

Je reviews worden getoond op Trustpilot en eventueel op andere platformen, zoals op de websites of social media van de door jou beoordeelde bedrijven. Ook kan je review verschijnen in Googles zoekresultaten, die de door jou beoordeelde bedrijven weergeven.

Ik heb me via mijn Facebook-account op Trustpilot geregistreerd. Zijn mijn reviews op Facebook te zien?

We plaatsen nooit namens jou berichten op Facebook, maar als je ervoor gekozen hebt om je Trustpilot-account met je Facebook-profiel te verbinden, dan kunnen je Facebook-vrienden die ook gebruikmaken van Trustpilot je reviews zien. Je kunt het tonen van je reviews aan Facebook-vrienden stopzetten, door in je Trustpilot-instellingen je Trustpilot-account los te koppelen van Facebook.

Ik wil reviews wijzigen of verbergen

Je kunt je reviews updaten, of, als je niet wilt dat ze worden weergegeven, permanent van Trustpilot verwijderen. Dit artikel beschrijft hoe je reviews updatet of verwijdert.

Verwijderen van je persoonsgegevens

Kan ik mijn account verwijderen?

Als je geen reviews meer wilt plaatsen of je reviews van Trustpilot af wilt halen, dan kun je je gebruikersaccount verwijderen. Let op, dit verwijdert je account en al je bijbehorende reviews permanent.

Hoe verwijder ik mijn uitnodigingsgegevens?

Bedrijven beschikken over gegevens waarmee ze je review-uitnodigingen kunnen sturen. Om deze gegevens te verwijderen dien je deze bedrijven rechtstreeks te benaderen. Zij zijn namelijk de gegevenscontrollers voor die data, daarom kunnen alleen zij die data verwijderen.

Om te zien welke bedrijven je via Trustpilot review-uitnodigingen hebben gestuurd, log je in op je account, selecteer je Mijn instellingen, en klik je onder Bekijk je Trustpilot-gegevens op Klik hier. Vervolgens klik je onderaan, onder Informatie over review-uitnodigingen, op 'hier' in de zin.

Afmelden voor Trustpilot-berichten

Ik wil minder e-mails ontvangen van Trustpilot

Je kunt zelf bepalen wat voor soort e-mails — inclusief reclame — je wel en niet ontvangt. Als je echter reviews op Trustpilot wilt hebben, moeten wij je belangrijke account- of servicegerelateerde berichten kunnen sturen. Het is dus niet mogelijk om helemaal geen e-mails meer te ontvangen. Lees hier hoe je je afmeldt voor bepaalde Trustpilot-berichten.

Ik wil geen review-uitnodigingen meer ontvangen

Wil je geen e-mails met review-uitnodigingen van bedrijven meer ontvangen? Wij kunnen je afmelden voor alle via Trustpilot verstuurde review-uitnodigingen. Van gedachten veranderd? Je kunt je altijd opnieuw aanmelden. Onthoud wel dat, zelfs wanneer je je hebt afgemeld, bedrijven nog steeds in staat zijn om je e-mailuitnodigingen via hun eigen systemen te sturen.

Meer vragen?

Mocht je nog vragen hebben over je privacy, neem dan contact op met ons privacyteam via privacy@trustpilot.com.

Was dit artikel nuttig?