Kan ik me uitschrijven voor mails van Trustpilot?

De meeste e-mails die we versturen bevatten een link waarop je kunt klikken om je af te melden voor onze e-mails. Maar om reviews op Trustpilot te kunnen schrijven, zijn er bepaalde e-mails die je nog wel moet ontvangen.

Wij willen je alleen e-mails sturen die je daadwerkelijk wilt ontvangen, dus de meeste Trustpilot e-mails bevatten een link om je af te melden. Sommige e-mails daarentegen zijn echt nodig voor jou om te ontvangen, om gebruik te kunnen maken van ons platform. Dit zijn bijvoorbeeld e-mails over vergeten wachtwoorden of e-mails over je accountinformatie.

Voor welke e-mails kan ik me afmelden?

De uitschrijflink is opgenomen in alle e-mais over de volgende onderwerpen:

• Je reviews
  • Inspiratie
  • Tips over bedrijven en producten
  • Informatie over Trustpilot
  • Nieuwe functies op Trustpilot

Welke e-mails hebben geen afmeldlink?

Sommige e-mails bevatten geen afmeldlink. Deze e-mails zijn meestal account- of dienstgerelateerde berichten waarvan we zeker moeten zijn dat je ze ontvangt.

Je kunt je bijvoorbeeld niet afmelden voor e-mails over je logingegevens, want als je ooit je wachtwoord vergeet en moet resetten, moeten we wel de mogelijkheid hebben om je een bericht te sturen om je te helpen.

Ook zetten we geen afmeldlink in e-mails die je krijgt na het aanmaken van een account bij Trustpilot, of na het plaatsen van je eerste review. Deze eerste e-mail aan jou bevat namelijk je logingegevens en belangrijke informatie over hoe je je account kunt instellen.

Als je helemaal geen account- of dienstgerelateerde e-mails meer wilt ontvangen, kun je jouw gebruikersaccount en reviews verwijderen zodat je geen enkele e-mails meer krijgt van Trustpilot.

Wat gebeurt er als ik op de afmeldlink klik?

Als je je in Europa of een ander land buiten de VS bevindt, kun je je automatisch afmelden voor alle e-mails die geen betrekking hebben op de review-service van Trustpilots door te klikken op de uitschrijflink.

Wanneer je je uitschrijft, heb je twee opties. Je kunt je afmelden voor toekomstige review-uitnodigingen van een specifiek bedrijf, of van elk bedrijf op Trustpilot.

Als ik me afmeld voor e-mails, krijg ik dan ook geen review-uitnodigingen meer?

Bedrijven kunnen je nog steeds review-uitnodigingen sturen nadat je je hebt afgemeld voor e-mails van Trustpilot, aangezien de bedrijven deze uitnodigingen zelf versturen, en niet Trustpilot. Deze review-uitnodigingen moeten een uitschrijflink bevatten, zodat je je kunt afmelden voor review-uitnodigingen van het desbetreffende bedrijf. Als je je afmeldt via een link als deze, dan ontvang je niet langer review-uitnodigingen meer van bedrijven die dit geautomatiseerd hebben.

Oeps! Ik heb me per ongeluk afgemeld

Dit kan natuurlijk gebeuren. Wanneer je onbedoeld op de afmeldlink hebt geklikt en je weer wilt aanmelden, kun je eenvoudig op de Opnieuw aanmelden knop klikken in het scherm dat je direct daarna te zien krijgt.

Je kunt je ook opnieuw aanmelden voor e-mailuitnodigingen direct vanuit je Trustpilot account.

1. Log in en klik op Mijn instellingen.
    2. In de E-mail instellingen sectie, onder Bijdrage, vink het vakje aan voor Bedrijven op Trustpilot kunnen mij uitnodigen om reviews te schrijven.

3. Klik op de knop E-mail instellingen opslaan.

Je bent klaar. Je kunt nu weer uitnodigingen ontvangen van bedrijven.