Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

​Kan ik me afmelden voor Trustpilot e-mails?

De meeste e-mails die we versturen bevatten een link waarop je kunt klikken om je af te melden voor onze e-mails. Er zijn echter e-mails die je echt dient te ontvangen om reviews te kunnen plaatsen op Trustpilot.

Wij willen je alleen e-mails sturen die je daadwerkelijk wilt ontvangen, dus de meeste Trustpilot e-mails bevatten een link om je af te melden. Sommige e-mails daarentegen zijn echt nodig voor jou om te ontvangen, om gebruik te kunnen maken van ons platform. Dit zijn bijvoorbeeld e-mails over vergeten wachtwoorden of e-mails over je accountinformatie.

Voor welke e-mails kan ik me afmelden?

Een afmeldlink vind je in e-mails over:

• Jouw reviews
  • Inspiratie
  • Tips over bedrijven en producten
  • Informatie over Trustpilot
  • Nieuwe functies op Trustpilot

Welke e-mails hebben geen afmeldlink?

Sommige e-mails bevatten geen afmeldlink. Deze e-mails zijn meestal account- of dienstgerelateerde berichten waarvan we zeker moeten zijn dat je ze ontvangt.

Je kunt je bijvoorbeeld niet afmelden voor e-mails over je logingegevens, want als je ooit je wachtwoord vergeet en moet resetten, moeten we wel de mogelijkheid hebben om je een bericht te sturen om je te helpen.

Ook zetten we geen afmeldlink in e-mails die je krijgt na het aanmaken van een account bij Trustpilot, of na het plaatsen van je eerste review. Deze eerste e-mail aan jou bevat namelijk je logingegevens en belangrijke informatie over hoe je je account kunt instellen.

Als je helemaal geen account- of dienstgerelateerde e-mails meer wilt ontvangen, kun je jouw gebruikersaccount en reviews verwijderen zodat je geen enkele e-mails meer krijgt van Trustpilot.

Wat gebeurt er als ik op de afmeldlink klik?

Als je klikt op de afmeldlink, dan meld je je automatisch af voor alle communicatie die niet dienstgerelateerd is.

Als ik me afmeld voor e-mails, krijg ik dan ook geen review-uitnodigingen meer?

Bedrijven kunnen je nog wel review-uitnodigingen sturen, ook al heb je je afgemeld voor e-mails van Trustpilot. Dit komt omdat deze bedrijven op eigen initiatief (buiten Trustpilot om) je nog wel e-mails kunnen sturen. Review-uitnodigingen dienen een eigen afmeldlink te bevatten. Als je je afmeldt via een link als deze, dan ontvang je niet langer review-uitnodigingen meer van bedrijven die dit geautomatiseerd hebben.

Oeps! Ik heb me per ongeluk afgemeld.

Dit kan natuurlijk gebeuren. Wanneer je onbedoeld op de afmeldlink hebt geklikt en je weer wilt aanmelden, kun je eenvoudig op de Opnieuw aanmelden knop klikken in het scherm dat je direct daarna te zien krijgt.

Je kunt je ook opnieuw aanmelden voor e-mailuitnodigingen direct vanuit je Trustpilot account.

1. Log in en klik op Mijn instellingen.
  2. In de E-mail instellingen sectie, onder Bijdrage, vink het vakje aan voor Bedrijven op Trustpilot kunnen mij uitnodigen om reviews te schrijven.
  3. Klik op de knop E-mail instellingen opslaan.

Je bent klaar. Je kunt nu weer uitnodigingen ontvangen van bedrijven.