​Hoe je als reviewer je persoonsgegevens download, verwijdert en er inzage in krijgt

In overeenstemming met de GDPR, geven we je controle over jouw eigen persoonsgegevens zodat je precies weet welke gegevens Trustpilot van je heeft. Je hebt uiteraard zelf ook toegang tot deze gegevens om het te corrigeren, te downloaden of te verwijderen.

Jouw persoonsgegevens op Trustpilot

Ons Privacybeleid voor reviewers legt uit welke informatie we van jou verzamelen, hoe we dat doen en waar we het voor gebruiken.

Inzage in jouw persoonsgegevens

We hebben een easy-to-use functie die je kunt gebruiken om alle persoonsgegevens te zien die Trustpilot momenteel over jou bezit. Onder de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) heet dit recht op inzage of een inzageverzoek.

Krijg inzage in jouw persoonsgegevens als volgt:

1. Log in op Trustpilot en klik op jouw profielafbeelding rechts bovenin het scherm. Klik op Mijn Instellingen.
  2. In Mijn Instellingen, klik op de link in de sectie Bekijk je Trustpilot gegevens. Je komt nu op een pagina waarin wordt uitgelegd welke gegevens wij van je hebben en waarom.

Jouw gegevens zijn:

• Je downloadbare profiel. Dit houdt in: al je product- en bedrijfsreviews, je profielinformatie en IP-adres.
  • Een lijst met bedrijven die Trustpilot gevraagd hebben om je uit te nodigen om een review te schrijven.
  • Een opsomming van alle communicatie die je hebt gehad met ons compliance-team.
  • Informatie over de reviews die je hebt genotificeerd aan ons compliance-team, omdat ze niet aan de richtlijnen zouden voldoen.

Download jouw persoonsgegevens

Als je jouw persoonsgegevens en reviews wilt downloaden, kan dat eenvoudig vanuit jouw eigen Trustpilot profiel. In AVG termen heet dit het recht op dataportabiliteit. Dit betekent feitelijk dat je recht hebt op het downloaden van jouw persoonsgegevens (bijvoorbeeld reviews).

Download jouw persoonsgegevens als volgt:

1. Log in op Trustpilot en klik op jouw profielafbeelding rechts bovenin het scherm. Klik op Mijn Instellingen.
  2. In Mijn Instellingen, klik op de button Download informatie in de sectie Download je profiel .

Zo download je jouw persoonlijke profielgegevens, inclusief alle product- en bedrijfsreviews die je geplaatst hebt, als een makkelijk leesbaar JSON bestand.

Voor review-uitnodigingsgegevens: als je de gegevens wilt downloaden of verwijderen die zijn gebruikt om je review-uitnodigingen te sturen, vergeet dan niet dat niet wij, maar het bedrijf namens wie wij de uitnodigingen sturen de gegevenscontroller (data controller) is onder de AVG. Wij zijn de gegevensverwerker (data processor). Dit betekent dat je een verzoek om gegevens te downloaden of te verwijderen naar het bedrijf dient te sturen dat jou heeft uitgenodigd om te beoordelen, en niet naar ons.

Verwijder je persoonsgegevens

Wanneer je graag al je informatie wilt verwijderen van Trustpilot (inclusief jouw profiel en reviews), kun je een verzoek indienen waarmee je dit permanent verwijderd uit ons systeem. Onder de AVG heet dit het recht om vergeten te worden.

Als je zo'n verzoek indient zullen we geen enkele informatie meer van je bewaren. Dit betekent dat we de gegevens die je aan ons hebt verstrekt permanent verwijderen uit onze systemen, net als al het vastgelegde contact dat je met ons hebt gehad.

Belangrijk: dit kan niet ongedaan gemaakt worden: weg is weg! Wees er dus heel zeker van voordat je deze beslissing maakt. Geen enkele van de verwijderde gegevens kunnen weer opgehaald worden.

Verwijder al jouw gegevens permanent uit Trustpilots systemen als volgt:

1. Log in op Trustpilot, klik op jouw profielafbeelding rechts bovenin het scherm, en klik op Mijn Instellingen.
  2. In Mijn Instellingen, klik op de button Verwijder mijn profiel in de sectie Verwijder profiel.

Voor gegevens die in verband staan met Business-accounts: het proces verloopt iets anders als je een Business-account beheert en je wilt een verzoek indienen om al je gegevens te verwijderen met betrekking tot dat Business-account. Persoonlijke gegevens die zijn gebruikt voor jouw bedrijf zijn niet verbonden met je reviewer-identiteit op Trustpilot, dus je moet een afzonderlijk verzoek indienen om jouw Business-account te verwijderen. Als je hier hulp bij nodig hebt, kun je ons altijd e-mailen op privacy@trustpilot.com.