​Hoe je als reviewer je persoonsgegevens download, verwijdert en er inzage in krijgt

In overeenstemming met de GDPR, geven we je controle over jouw eigen persoonsgegevens zodat je precies weet welke gegevens Trustpilot van je heeft. Je hebt uiteraard zelf ook toegang tot deze gegevens om het te corrigeren, te downloaden of te verwijderen.

Jouw persoonsgegevens op Trustpilot

Ons Privacybeleid voor reviewers legt uit welke informatie we van jou verzamelen, hoe we dat doen en waar we het voor gebruiken.

Inzage in jouw persoonsgegevens

We hebben een easy-to-use functie die je kunt gebruiken om alle persoonsgegevens te zien die Trustpilot momenteel over jou bezit. Onder de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) heet dit recht op inzage of een inzageverzoek.

Krijg inzage in jouw persoonsgegevens als volgt:

1. Log in op Trustpilot en klik op jouw profielafbeelding rechts bovenin het scherm. Klik op Mijn Instellingen.
  2. In Mijn Instellingen, klik op de link in de sectie Bekijk je Trustpilot gegevens. Je komt nu op een pagina waarin wordt uitgelegd welke gegevens wij van je hebben en waarom.

Jouw gegevens zijn:

• Je downloadbare profiel. Dit houdt in: al je product- en bedrijfsreviews, je profielinformatie en IP-adres.
  • Een lijst met bedrijven die Trustpilot gevraagd hebben om je uit te nodigen om een review te schrijven.
  • Een opsomming van alle communicatie die je hebt gehad met ons compliance-team.
  • Informatie over de reviews die je hebt genotificeerd aan ons compliance-team, omdat ze niet aan de richtlijnen zouden voldoen.

Download jouw persoonsgegevens

Als je jouw persoonsgegevens en reviews wilt downloaden, kan dat eenvoudig vanuit jouw eigen Trustpilot profiel. In AVG termen heet dit het recht op dataportabiliteit. Dit betekent feitelijk dat je recht hebt op het downloaden van jouw persoonsgegevens (bijvoorbeeld reviews).

Download jouw persoonsgegevens als volgt:

1. Log in op Trustpilot en klik op jouw profielafbeelding rechts bovenin het scherm. Klik op Mijn Instellingen.
  2. In Mijn Instellingen, klik op de button Download informatie in de sectie Download je profiel.

Zo download je jouw persoonlijke profielgegevens, inclusief alle product- en bedrijfsreviews die je geplaatst hebt, als een makkelijk leesbaar JSON bestand.

Voor review-uitnodigingsgegevens: als je de gegevens wilt downloaden of verwijderen die zijn gebruikt om je review-uitnodigingen te sturen, vergeet dan niet dat niet wij, maar het bedrijf namens wie wij de uitnodigingen sturen de gegevenscontroller (data controller) is onder de AVG. Wij zijn de gegevensverwerker (data processor). Dit betekent dat je een verzoek om gegevens te downloaden of te verwijderen naar het bedrijf dient te sturen dat jou heeft uitgenodigd om te beoordelen, en niet naar ons.

Verwijder je persoonsgegevens

Wanneer je graag al je informatie wilt verwijderen van Trustpilot (inclusief jouw profiel en reviews), kun je een verzoek indienen waarmee je dit permanent verwijderd uit ons systeem. Onder de AVG heet dit het recht om vergeten te worden.

Er zijn twee manieren om je gegevens permanent te verwijderen uit de systemen van Trustpilot:

1. Mail naar privacy@trustpilot.com met een verzoek om permanent uit de systemen van Trustpilot te worden verwijderd.
  2. Log in op Trustpilot en klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek van het scherm, en selecteer Mijn instellingen. Scroll vervolgens helemaal naar beneden en klik op de knop Verwijder mijn profiel.

Belangrijk: Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Nadat je profiel is verwijderd, zijn we niet in staat om je reviews te herstellen, dus wees er absoluut zeker van dat je je profiel wil verwijderen!

Voor gegevens die in verband staan met Business-accounts: het proces verloopt iets anders als je een Business-account beheert en je wilt een verzoek indienen om al je gegevens te verwijderen met betrekking tot dat Business-account. Persoonlijke gegevens die zijn gebruikt voor jouw bedrijf zijn niet verbonden met je reviewer-identiteit op Trustpilot, dus je moet een afzonderlijk verzoek indienen om jouw Business-account te verwijderen. Als je hier hulp bij nodig hebt, kun je ons altijd e-mailen op privacy@trustpilot.com.