Review-uitnodigingsgegevens verwijderen

ls je bedrijf review-uitnodigingen verstuurt aan klanten, dan kun je ons verzoeken om uitnodigingsgegevens te verwijderen.

Hoe lang bewaren wij de review-uitnodigingsgegevens?

Als je via Trustpilot een review-uitnodiging verstuurt, dan verwerken wij deze gegevens namens jouw bedrijf. In overeenstemming met de AVG fungeren wij in dit geval als gegevensverwerker. Wij slaan deze gegevens op, maar:

  • verwijderen na 30 dagen automatisch alle BCC e-mails;
  • verwijderen na 3 jaar automatisch alle review-uitnodigingsgegevens.

Op verzoek kunnen wij deze gegevens al eerder verwijderen.

Opmerking: Indien je klanten hun profiel willen verwijderen en zich willen uitschrijven van alle Trustpilot gerelateerde uitnodigingen, kunnen ze een e-mail sturen naar privacy@trustpilot.com. In dit soort gevallen fungeert Trustpilot als gegevensbeheerder, en helpen we je graag met het verzoek van je klant.

Verwijder de review-uitnodigingsgegevens van je klanten

Er zijn twee manieren om dit te doen: handmatig en met behulp van de API.

Handmatig uitnodigingsgegevens verwijderen

Ga naar je Trustpilot Business-account > Verzamel reviews > Uitnodigingsinstellingen > Consumentenprivacy.

  • Verwijder uitnodigingsgegevens van specifieke klanten

Selecteer deze optie als je alle uitnodigingsgegevens m.b.t. een specifieke klant wilt verwijderen.

Als je op Trustpilot ene Peter Janssen uitnodigt om een review achter te laten, en hij je vervolgens vraagt om al zijn persoonlijke gegevens te verwijderen die zijn gekoppeld aan zijn review-uitnodiging, dan kun je ons hiertoe opdracht geven.

  • Verwijder alle uitnodigingsgegevens die voor een bepaalde datum zijn gecreëerd

Selecteer deze optie om alle review-uitnodigingsgegevens binnen een bepaald tijdsbestek te verwijderen.

Gebruik de API om gegevens te verwijderen

Als je gebruikmaakt van een API tussen jouw systeem en het Trustpilot-platform, dan kun je deze gebruiken om gegevens automatisch mee te verwijderen.

Wat voor invloed heeft het verwijderen van de review-uitnodigingsgegevens op mijn bedrijf?

Zodra de review-uitnodigingsgegevens van je bedrijf zijn verwijderd, worden de links in al je uitnodigingsmails gedeactiveerd. Dit betekent dat als klanten nog geen review hebben achtergelaten, ze dit niet langer kunnen doen aan de hand van de link in de uitnodigingsmail.

Indien klanten je bedrijf al op Trustpilot hebben beoordeeld, dan heeft het verwijderen van de uitnodigingsgegevens geen enkele invloed op hun reviews.

Als je je klanten uitnodigt om je bedrijf te beoordelen op Trustpilot, kun je de frequentie van review-uitnodigingen instellen via het kopje 'Uitnodiging instellingen':

Je kunt bijvoorbeeld instellen dat elke klant gedurende drie jaar maximaal één review-uitnodiging ontvangt.

Opmerking: Als je je uitnodigingsgegevens verwijdert, wis je daarmee ook het systeemgeheugen dat bijhoudt wanneer de review-uitnodiging precies naar de desbetreffende klant is gestuurd. Dit betekent dat je klanten vaker een review-uitnodiging kunnen ontvangen, dan je oorspronkelijk hebt ingesteld.